HKL into Sunway

Semlm merupakan hari yang amat memenatkan bagi Qief sebb banyak mende kena wat.....pagi2 buta lagi Qief n WeeN g ke HKL wat Medical Check Up n lepas tu proceed plk ke sunway....dgn mmber2 yang lain....but kat time kat HKL tu mmg banyak sngt mende2 lawak Qief n WeeN wat sampai tak kering gusi di buatnyer.....haish apa nak jadi la dgn kita orang berdua ni kan ????

hah so mcm ni la alkisah nyaaa.....



mcm ni la....1st skali WeeN fetch Qief kat umah....terus snap pic....noty sngt 2 budak ni kan....


ni dah sampi kat HKL....skang ni tgh tunggu mmber yang keje kat sini sebb klu ader dia QIef n WeeN tak perlu susah payah nak Q katanyer....hehehhe tapi naik kebas juga la bontot Qief nak tunggu mmber kita orang tu....hehehehe :P



time ni kita orang malas sngt nak tunggu kita orang merayau kejap2 kat HKL tu ala bukan selalu dtg kannnn so nak cuci mata gak....time tu WeeN tak habis dgn kempen prevent H1N1 dia tu....so Qief pown kena lah ikut dia pakai mask tu skali....heheheh Qief mmg taknak tapi WeeN tetap suh gak....kang dia kata klu Qief kena dia taknak bawa Qief jalan2 lagi....so nak tak nak tetap akurrrrr.....huhuhuh (apa yg penting mmg puas cuci mata waakakkak) ni actually otw nak ke Wisma Kayu a.k.a Wisma Rekod on MEO department....



hah ni la dia mmber yang Qief cakap kan tu...orang nyer mmg baik dan teramat peramah....actually ader 2 orng tapi yang sorang g tu segan nak bergambar wakakakk....nama dia Dr Mel....ader sesapa nak ngorat still single n available kot...ngeeeee



klu u guyssss nak taw smabil2 kita orang nak tunggu wat X-ray....Qief n WeeN di tempatkan kat bilik VIP okkkk.....coz tempat tu kira mcm private skit almaklumlah tempat untuk orang2 ternama.....so apa maksud klu budak berdua ni ader kat dalam bilik tu....kih kih kih.....apa pun thanx to Dr Mira n Dr Mel....tanpa korang mmg jenuh la Qief n WeeN nak wat medical check up ni...ye la nak tunggu lama kan....apa lagi time ni la mmber amat diperlukan dan apa yang Qief salute kat Dr Mira n Mel walupun busy dgn patient yg lain....namun tetap ader masa untuk diluang kan dgn kita orang berdua ni.....(friend + ship = FriendShip)




once siap je kita orang nyer Medical Check Up....so tunggu apa lagi terus pecut ke Sunway Pyramid.....otw nak ke sunway tu Qief dah roger mmber dua orang join event kat sunway nie....sapa lagi klu bukan Arien laaaa heheeh.....tapi time tu kita orang lunch kat Wendy's huh lega rasanyer pabila perut ni dah diisi....dah la dari pagi tak makan...kata nak diet!!!! masalahnyerrr Qief n WeeN ni boleh diet ker???? wakkakkaa



makan jgn tak makan.......love Wendy's



hah ni la Arien.....dorang ni saje je pose tngok len tmpat....nak candide katanyer.....ader je dorang ni kannn hehehehe


lepas kenyang tu kita orang kena plk pergi berperang selamatkan sunway ni dari serangan raksasa dgn muka slumber.....wkakakka lama gak Qief tak men game mcm ni.....maklumla sapa tak kenal Qief ni giler game.....klu campak kat mana2 pown tetap idup yg penting ader game....heheheheh



arghhhhhhhhhhhhhhh......KILL KILL KILL!!!! lebey kurang mcm tu la Qief meronta2 mmbunuh raksasa itu....



hah dah tu ingt event kita orang smpi setakat tu je ker??? ohhh tidak.....ni pic Qief n WeeN nak g mana cuba teka...???? apa lagi Ice Skating la u guysss.....ni WeeN nyer pasal lah nak main sngt....hehehe meronta2 mcm budak2 nak jer Qief tinggalkan dia sorang kat sunway ni.....tapi kang balik aku jalan kaki.....haiash nak tak nak kena juga ikuttttttt hehehhe......



Qief n Arien sempat lagi pose n snap pic sebelum masuk gelanggang ice tue....tapi time ni mmber sorang lagi tak datang lagi coz dia baru bangun tidoooo haish apa nak jadi dgn mmber QIef sorang tu wakakakka.....Ayieb nama budak tuu.....kejap lagi nampakla muka dia tu....sabar erk



ader lagi Qief ni haish....apa tunggu lagi masuk je la cepat.....orang lain dah tunggu tue...



hah dah masuk dah....best taw....sebb banyak kali jatuh wakakaka :P
practise make perfect taw....



aik ni plk apsal....heheh bukan apa sedar tak sedar time's up.....dah kul 6 lebey.....so tunggu apa lagi balik2....



hehehe ader je WeeN ni....nak tolak je ketepi time tu tapi takle.....dia juga yang suggest g men ice skating ni....yang pentig have fun.....tapi seyes mmg badan Qief semua sakit.....bak kata Ayieb....

Qief = ish apsal tangan aku sakit je ni....
Ayieb = bak meh aku tngok....oooo patut la tisu ko bengkakkk.....
WeeN n Arien = gelakkk sampai pecah perut....

ntah la ayieb ni....mmg sengal skit wakkakaka no hurt feeling taw ayieb gurau2 jer...peace



then last but not least....kita orang g yogi2 nak hilangkan dahaga....hah u guys tu la Ayieb on my left side.....sempat lagi Qief sakat kakak ice cream tu....hehehe cian kat dia.....



mari2 beli ice cream pasti korang takkan nyesallll wakkakaka.....ice cream ni saki baki dari ice skating tadi..... :P





P/S = best sngt semlm taw Qief mmg sayang semua kawan Qief....thanx to kak Mira,Mel,Ween,Arien,Ayieb mmg have fun sngt... Sory la entry kli ni panjang sngt....wakaak larikkkk


2 comments :

rizz said...

wahh smpat bgmbo ngn dr lg tu heheh h1n1? erkk tkot siott n then smpat lak men es skating ee cm besh jee ekkeee

QieFLy si Dolce said...

rizz >>>

taw takper rizz mmg besh sngt huhuhuhu

:p