Sep 29, 2009

Raya Part 1

wahhhh tahun ni walaupun tak dapat beraya kat kampung...Qief terima dgn seadanya beraya kat klang dgn makcik pakcik Qief....walaupun beraya kat klang ni jauh benor rasanyer dgn beraya kat kampung Qief tapi Qief still dapat accept suasana raya tu kat sini....walaupun sembahyang raya tak g....isk2 apa nak jadi kan wakkkaka....ingtkan makcik Qief nak tibai dah coz tak g kannn tup2 dia tak marah pown just paksa Qief kemas satu rumah....hurm kemas rumah pown boleh la tetiba feeling jadi suri rumah plk...wakakka kejap2 lari ke dapur kejap2 ke ruang tamu....mmg busy sngt nak bersihkan rumah makcik Qief yang hauk tu.....huh mati la klu makcik Qief baca blog nie....mmg confirm dia tak bagi Qief datang klang lagi wakakaka.....

hurm....ntha la tahun ni suasana raya tak semeriah tahun lepas....tambah2 plk dgn hidangan yang berlambak2 kat dapur tu....tapi this year tak la sevouge tahun lepas....maybe hidangan raya tahun ni simple n jimat berkonsepkan makanan tradisi kita orang dari turun temurun lagi.....

kuih muih yg tak smpt nak letak dlm bekas.....malassss

sebahgian menu di hari raya......(color putih hijau tu actually TAPAI)

pulut hitam n putih yang lembut....

tadaaa....this one plk my faveret BURASA hheheh....ini ialah nasi yang dibungkus dalam daun pisang n then di ikat agar bentuk dia menjadi square mcm tu....usually klu my mom yang buat dia suka jadikan nasi tu color hijau....

my dad n my uncle...tgh rancak berborakkkk

ahaks....yg sebelah tu my untie...dia mmg hebat masak taw...masakan dia semuanyer ader umphhh!!!!

and last but not least ma cousin....dtg beraya skali dgn Qief....actually dia pown tak balik kg so beraya bersama2 dgn dia....


salam raya....
Photobucket
P/S = hurm.....seyes QIef mmg hauk sngt raya tahun ni tak teratur di buat nyer.....coming up next part 2





9 comments :

suezensuzanna said...

ehh burasa???tuh semua mcm makanan sabah ja.. so familiar:)...BTW..raya mana2 pun ok....:D

QieFLy si Dolce said...

suezensuzanna >>>>

harusla kata orang sabah gak huhuhuh.....

sI tEDI said...

mak ayah rizz datang klang ke??

QieFLy si Dolce said...

sI tEDI >>>

huh kakak tnyer kat Qief ke rizz....

confused heheheh

farish H said...

slmat hr ry qief..

Mohd said...

Assalamu'alaikum :) .Salam Aidilfitri :) .Salam Kenal Berblog :) .

zAYEr said...

eyh!

saja singgah!

erm sedap tuh burasak,kepingin mau makan!

teda d cni!

keep blogging!

||| PöJìé PööH ||| said...

teringin nk makan burasak..
apa rasa ek??
sedap x??

+betterSINGLE+ said...

hurm burasa?
de mcm mn tuh???
huhu nk tau jgak..