Dec 4, 2009

Aidil Adha season lepas....!!!

salam semuanyer.....adakah aku terlambat untuk postingkan entry Aidil Adha aku kat klang umah untie aku hari tuew....hah dah tak boleh letak entry dah ker...??? huh ader aku kesah hahaha aku tetap nak juga letak entry nie walau apa pown entry ni dah nak expired aku tetap akan renew semula....so klu mcm tu korang just layan apa yg aku buat 1st time smpi umah baru untie...malas nak berkarang bagai kang habukkk je aku dapat....


1st aku sampi terus nampak my uncle kat depan pintu merungut cakap cina....hahaah padahal dia yg amik aku kat komuter....

kat belah tepi kanan ader kolam ikan keli huhuhu....mmg beranak pink ikan keli tu kat dalam....

ader pokok mangga tunggal kat rumah nie huhuhu.....klu makcik aku takde keje dia akan g menjolok mangga tersebut...

hah yang ni plk makcik dan pakcik tgh busy memasak BURASA....makanan tradisional orang bugis....klu korang nak tngok hasilnyer klik sini BURASA

time ni plk makcik aku tgh busy wat kuih bingka kemboja....hurm mmg sedap u allsss tak tipu coz makcik aku ni jenis yang suka memasak....dan klu boleh dia sanggup tunggu aku balik kalng baru nak wat kuih ....*sebb aku je yg dia harap boleh tolong dia kat dapur....(0_o)''

tadaaaa~~~~......ni la hasilnyer....hurm mmg lembut dan sedap....

dan ader tapai juga yer adik2....hehehe kaum bugis mmg tak le nak dipisahkan tapai nie....rasa tapai ni sngt manis tak tahan nak makan lagi....

dan ni plk raya ke dua iaitu hari sabtu....dimana makcik aku sedang berusaha gegeh menyiapkan sup tulang buat santapan para tetamu dimlm hari heheheh.....

hah kan betol cakap aku!!!!....makcik aku mmg dah bosan buat keje kat dapur la tu...tu yang sanggup g menjolok2 mangga tu hheheeh.....



THE END



Photobucket
P/S = aku berasa sedikit bosan....harap2 mlm ni aku boleh la kuar dgn mmber2 lepak.....


5 comments :

suezensuzanna said...

wahh...makanan tradisi sbh nih...uhuhh

~** PROFFY **~ said...

best la kite tengok umah makcik qief ni... mcm2 ada...
betul2 suasana kampung... :)

QieFLy si Dolce said...

sue : hehehhe sabah bah!!!!

proffy : aha taw takpe prof...kita pown suka bangat cozz umah tu kat near to bandar klang....

sI tEDI said...

cantik woo rumah auntie

Cik aiNa said...

woaa..rindukan suasana kampung. mmg tenang..best..aman damai. suke sgt!