Puasa ke-4

petang itu dingin sangt.....seluruh tubuhku menggeletar diselungi aircond kat kampus...nasib baik la ader sweater klu tak haish mati kesejukan Qief kat kampus dah la skang petang skit hujan hujan je petang skit....heheh :P hehehe dalam sedar tak sedar skang ni dah pown masuk puasa ke-6 cepat sungguh masa berlalu kannn.....so far korang semua mcm mana puasa ader tuang tak??? klu ader tu mmg tak le nak bantu la hehhehe.....

kali ni en3 Qief pasal berbuka je.....time tu puasa yang ke-4, Qief n the geng berbuka kat area2 campus je kat "Dulang Restaurant".....huhuhu klu nak ikutkan banyak gak orang ajak g berbuka sama2 tapi but on that time Qief nak berbuka dgn geng2 masuk air heheheh......hurm dalam2 tunggu nak berbuka tu kita orang hiburkan diri memasing dgn berceloteh bergema satu DULANG tu dengr ngilaian ala2 pontianak tu hahaha.....mmg tak le blahhhh tu je



time ni semuanya dah abis melantak.....

ni la dia budak2 masuk air tu heheheh.....

klu boleh semua tmpt nak bergambar hehehhe....

memasing2 dah otw nak balik.....

time ni tak prasan pown pic QIef kena snap hehehhe.....
(I like it a lot)



warm regard,
Photobucket
P/S = hari2 yang indah dilalui bersama....hubungan persahabatan akan kekal selamanya.....aminnnn....love u guysss.....

On Show: Show at PutraJaya.....


perutku meronta minta di isi saat ini.....huhhuhuh lmbtnyer nak berbuka namun Qief tetap sabar menunggu detik2 untuk berbuka heheheh....ok chup...bulan yang lepas QIef dgn group dance yang lain ader tawaran buat show sempena Majlis pernikahan....event tu berlangsungnya kat PutraJaya dan alhamdullilah persembahan tersbut selesai dgn meriahnya walaupun Qief skit tak puas ati dgn mamat sorang ni....heheheh bukan apa tawla dia ader gak incharge dalam event ni....tapi perangai ya ampunnnn malas nak citer kang tak pasal2 kurang pahala Qief hari ni heheheh :p

sebelum Qief g berbuka dgn mmber yang lain nak citer skit pasal group kita orang ni....semua ahli terdiri daripada student UniKL gak....n then persatuan kita orang dikenali sbagai PCK (Pusaka Citra Kencana) klu nak ikutkan sebelum ni dah banyak show yang Qief and the geng wat merata2.....tapi baru skang ni update heheheh.....ok la guysss hopefully korang suka la dgn Pix yang seberapa nie layankan ajer.....











P/S = Insya Allah dalam bulan 10 ni ader lagi show yang menanti heheheh......so tunggu la entry yang berikutnya erk....???? btw thanx Aras coz jemput kita orang hehehhe.....

Kisah WeekEnd yg Lepassss.....

Weekend yang lepas, hari ahad Qief dgn sumone g meroyan kat Mid.....sebb kita orang dah plan nak berbuka kat sana and skaligus tngok movie sebagai pelengkap harian hehehe.....mana tak nyer dah lama Qief plan nak g tngok citer G.I Joe tu tapi baru ahad lepas ni baru dpt lepas rindu....and u guysss know what???? citer ni mmg superb n no wonder la klu ader orang mengatakan citer ni setanding dgn Transformer....itu andaian orang tak salah nak luah kan pendapat memasing.....time tu Qief berbuka sizzling je sebb tak taw nak mamam apa time tu :P


kata orang ber2 lebey baik heheheh......


lepas tu Qief nak share sumthing ni.....kat kampus Qief ader 2 orang mmber....sorang dari Klate dan sorang lagi dari Kedah....hurmmm citer nyer mcm ni budak 2orang ni nak balik kg masing2 sebb nak bersahur disamping family katanyer....so Qief pown pesan la kat dorang

"hah korang berdua ni klu balik KL jgn dgn tngan kosong jer???"

lebey kurang mcm tu la heeheheheh



ko faham kan apa yang aku nak ????? klu takde siap...k


sebenarnya budak 2 orang ni actually satu course yang sama dgn Qief heheheh.....actually time nak kenal dgn dorang ni ingtkan kekwat.....hurm tup2 dah kenal lama skit lebey kurang gak....sama masuk air mcm Qief ni....so klu lepak sesama tu mmg heboh satu kampus di buatnye.....


tadaaaaa.....kropok tu dari klantan....sweet daim tu sudah semetinya dari kedah.....



luv U luv mE
Photobucket
P/S = slmt menjalani ibadah puasa.....apa yang penting???? sabarrrr btw tak lupa gak kat mmber kelas Qief ni...sayang bangat sama kamo hehehehe :p peace

Tag Pembukaan Ramadhan

ayooooo hari ni baru 1st day puasa tu pown tak abis lagi lepas tu dah kena tag.....adakah ianya satu dugaan....mungkin kot hehhehe....walau apa pown jom layannnn jer....*jenaka time pose nie best gak.....

1-Anda rasa anda hot?
Qief rasa.....Qief bukan sorang yang HOT tapi cute tu je la kottt....


2-Upload gambar ke sayangan anda!


3-Kenapa Anda Suka Gambar Ini?
dah kata nak yg HOT so ni je la yg ader.....*matila awl2 pose lagi dah failed :P


4-Bila kali terakhir anda makan pizza?
tak silap tahun lepas (jujur ok)....sebb bukan feveret pown....


5-Lagu terakhir yang anda dengar?
english = PCD - Hush Hush (remix)
malay = Aizat - Pergi


6-Apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini?
smbung balik study coz esok ader test *tgh tension ni


7-Selain dari nama anda sendiri, Anda suka dipanggil dengan nama ape?
Qiefly, Tomey, Liey & Curly


8-Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan.Sila lakukan kalau tak kena denda mandatori..
ayoooo sapa la agak nyer erk???
  1. Gosh Gurl
  2. dD
  3. Aizoul si Blogerwan
  4. Poojie Pooh
  5. suezensuzanna
  6. Budak Itam

~Siapa No.1 kepada anda?
my family


~Bagaimana pula No.3?
chenta dia....pelok dia ketak2


~Pendapat anda pada angka 4
semua kawan2 yg kenal secara langsung @ tak


~Kate sesuatu tentang orang ke 2
sayang diri sendiri terlebih dahulu sebelum menyayangi orang lain.....*sebb org tu adalah Qiefly


luv u guys
Photobucket

go go go AU2


aduhai sungguh bosan n penat sngt hari ni.....hurm tak taw nak wat apa....assignment dah berlambak tapi Qief saje je tangguh2....haish tu la my attitude yang mmg tak le nak ubah....keje yang LAST MINUTE that's ma favorite.....hari ni kampus mcm biasa je masuk kelas kuar kelas lunch n gosip disana n disini.....

QIef nak kongsi dgn u guysss....lepas kelas petang semlm Qief dgn mmber Qief g cuci mata kat AU2 setiawangsa....ntah la tetiba je terasa nak g sana nak meroyan hehehhe....sapa lagi yang teman kan QIef klu bukan geng Qief yang chomel CMA n SYAMILA....even though petang tu QIef ader praktis dgn mmber show kat putrajaya....takpe bukan selalu ponteng kelas hehehhe.....

huh malas nak borak panjang nak amik la Pic Qief n the geng yg tak seberapa ni.....




sampi je kat Setiawangsa kita orang serbu kedai Tako hehehe....mcm ader kat Japan plk skang ni....


huhuhu nampak mcm sedap jer....hehehe takper nanti kita



lepas tu kat sebelah kedai Tako tu cma beli sweet potato......haish nampak je badan kecik tapi makan mmg tak hingat dunia.....


ni la potato yg konon2nye sweet tu hehhehehe


sementara tunggu 2 benda tu siap.....kita orang pown isi la masa lapang dgn benda berfaedah seperti snap pic hehehehhe.....n then lepas tu kita orang g cari port sebb nak makan TAKO n Sweet potato tu.....so apa lagi cma cadangkan wendy la hehehhehe......


ni la TAKO yang sedap sngt tu hehehhe......heheh Qief tak makan sngt pown Coz tak kena dgn taste Qief heheheh.......


ya ampun.....apa la nak jadi dgn kawan2 aku ni hehehehe......makan mmg gelojoh taw la lapar heheheh.....


hahahah apsal muka QIef tu....orang lain tgh enak menjamah Qief plk tgh busy wat drama sleeping beauty..... :p

abis jer....mamam semua kita orang g lah melepak kat lua taman tu.....kot2 la dapat ilham nak snap pic lagi heheheh n then ini la hasil nye yang tak seberapa......








P/S = sayang kat budak2 ni......dorang je la teman Qief luangkan masa klu takde kelas.....luv u guys.....so sayangila kawan anda.......






Pangsun released......

hari ni Qief mmg takde keje n kelas coz dah transfer krdit....so kelas pown kurang skit hehehhe tak mcm dulu pack giler hahah so lepas ni boleh la Qief update blog tiap2 hari wahhhh....mampu ker??? well see about that che wahhhh......ni Qief nak publish Pic time Qief kat Pangsun....huh baru skang nak publish naik berhabuk dah entry ni tak berharga dah heheheeh....apa pown aku tetap nak publish ader aku kisah orang nak kata apa...hhuhh tetiba emo tak tentu pasal smbil memegang sudip.....hahhahaha motip sngt......

Actually event kat Pangsun ni khas di buat mmber kita orang sebb dia nak smbung study kat Melaka.....so weekend klu lepak dia sure takde hhuhuhh mcm kehilangan sebutir permata katanyer.....wahahahah mintak maap yer AWAL.....sayang bangat sama lo....




ni la dia AWAL...skang ni maybe dia tgh busy study....tup2 cekcur je kat mlaka tu kan hahahha


ni la budak2 yang meriahkan event yang tak seberapa tu....hurm ader gak yg Qief tak kenal.....apa pown mmg happening dgn dorng semua....


ooo ye lupa nak cakap....Qief pergi balik dgn KIMI....coz kita orang dah janji nak g sesama.....


even tough nak ke Pangsun tapi tak sah klu takde nama event kannnn.....hah tu dia FABULOUS CUTE DAY katanya.....so yg g tu semuanya cute2 hehehhehe.....prasan je lebih :P


hurm malas nak citer pjg lebar so Qief proceed je terus ke game kita orang time tu.....


nama game ni TELOR KU SAYANG.....hahaha agak noty gak nama game ni kan....heheheh jgn fikir bukan2 k....


hah yang ni plk nama game DESIGNER SI KEDING....hahahhah 1st award belah kiri tu....Qief dapat 2nd jer....belah kanan.....huhu at least ader gak la wakakak....


ni game yg paling best skali.....POLICE ENTRY


ni group Qief hahahha.....

lepas tu mmg tak sah klu takde sesi pose mengepose kannn hehehehhe......so ni la hasil nya wala....mantap ehehehhe





hurm......sekian.......

P/S = hurm.....walaupun dah 2 minggu berlalu tapi aura tu mcm baru lepas balik dari pangsun semlm.....tata

Ronda2 kat Mid

Weekend yang lepas Qief abis kelas awal so tak taw nak g mana n lepak kat mana walaupun kampus Qief tu terletak kat tengah2 ibu kota hehhehe......fikir punyer fikir mmber Qief call ...dorang nak ajak QIef g Mid Valley teman dorang beli buku business management katanyer hehehhe....so sama2 la kita tngok mana buku dorang beli tu erk....heheheheh......



mcm biasa la misi pertama klu tak snap mmg tak sah....hehehe napa muka QIef mcm tu hheheh excited sngt kot :]


ni la mmber Qief cakap kan tu Ninie & Syamila......


hurm mmg tak taw nk wat pe time ni.....kita orang men2 snap2 pic je hehehhe


lepas tu budak2 ni dah penat round satu Mid tu....kita orang pown drop by kat food court tu.....ni la yg Qief jamah....



aik kata nak beli buku......???? mana buku tu?????


-->
P/S = hehehe rupanyer buku yang dorang semua cari tu dah abis plk kat store tu.......ehehheheh