aku terlanggar pantang......



hari ni mood aku biasa jer sebb aku bangun lmbt skit n ke kelas pown mcm biasa pada belah petang....sebb kelas hari ni aderla kelas yang terakhir buat aku....bukan akhir sebb aku kena buang tapi sebb exam next week da start lepas tu naik lagi sem 2 huhuhuhu....hurm sudahhh la tu je la intro wat kali nie.....nak smbung citer sbenarnyer....

korang ader tak pantang or sesuatu yang korang rasa tak sedap hati pabila terlanggap or terbuat sesuatu yang tanpa disedari......huhuhuh nak dijadikan citer petang tadi aku nak ke kampus lepas tu dalam perjalan nak ke kampus tu tanpa disedari aku lalu kat bawah signboard....hurm lepas tu aku sedar yang aku terlalu kat bawah tu hah apa lagi rasa tak sedap hatiu datang menyerang aku hahahha.....bukan apa sebb ader satu kali tu aku pown terjadi benda yang sama terlalu bawah signboard terus dapat bad luck huhuhu....aku bukan kata aku percaya benda2 karut ni just....dah mmg jadi pendirian aku mmg tak suka lalu signboard huhuh bunyi mcm pelikkan tapi tu la hakikatnyer.....so seboleh2 nyer aku mmg tak lalu bawah signboard tu....smpi kawan Qief cakap pasang susuk la syirik la hahahah semua tu tak betul la.....maybe just imaginasi aku yang selalu fikir yang bukan2.....and then petang tadi time aku terlalu la kat bawah "benda" tu huhuhu so apa lagi ader je benda yang tak elok kena kat Qief hahhaha.....air coke tmpah kat baju time kat McD huhuh basah lencun Qief dibuatnyer.....


hahahah teruk Qief dibuatnyer....basah lencun



salam
Photobucket
P/s = namun apa yang berlaku tu adalah di atas ketentuan yang maha mengetahui......hehheheh

On Show: At dewan tun abd razak



pada minggu yang lepas Qief ader wat show lagi hehehehhe tapi kali nie Qief join under pak Ngah Swatari.....mmg kebetulan time tu ader kekosongan untuk penari2 budak luar so Qief n the other geng pown berminat untuk join....and show kali ni diadakan kat Dewan Tun Abdul Razak sempena diner UMNO....so pape korang layan je la pic Qief dgn kawan2 Qief erk?? zasssss......

hah ni la mmber aku tue....dia yang ajak Qief join citrawarna nie...

yang ni sebahagian dari group penari luar hahahha

hahah sempt g snap dgn MC time tu....diantaranyer Angelina Tan, Datuk Ali Mamak, Abon dan Acapan

hah yang ni comel sngt taw....nyanyi lagu cindai dalam Mandarin...adooo ko'? nan adoooo

yang ni plk budak2 swatari wat perform tarian india....sngt teruja Qief tngok tarian nie...


yang ni plk tarian kipas...

dan yang last ni tarian sabah sarawak.....


P/S = mmg rasa sngt bertuah sebb dapat join dorang.....sure klu ader lagi Qief akan join :) hehehhe

wat kat orang len jadi....wat kt diri sendiri xjadi......


malam ni tepat menunjukkan kol 1.15 pagi.....Qief tak le nak lelapkan mata sebb still bertungkus lumus siapkan assignment nie coz esok dah due date heheheh.....mcm biasa la suka sngt keje last2 ni hah mcm ni la hasilnyer namun blog smpt gak hapdet katanyer.....



hari nie dan minggu berikutnyer terlalu banyak mmberi nasihat dan cadangan kat kawan Qief....klu boleh semua idea yang terbuku kat kepala hotak Qief ni nak je keluarkan semuanyer....coz pabila QIef mmberi idea, pendapat or cadangan dari situ Qief taw yang Qief juga boleh menasihati orang lain n then Qief t'ingt lagi hari tu mmber Qief sorng ni dia dtg balik cakap Trima Kasih kat Qief atas nasihat yang Qief beri kat dia....hurm so ok la that fine for me....the problem is when QIef sendiri yang ader problem or nak give suggestion to my self i just couldn't....i mean mmg tak le langsung asal erk???? sedangkan time beri pendapat idea kat orang lain ok jer....siap boleh bagi contoh lagi sbagai back up.....tup2 batang idung sendiri yang ader masalah susah plk nak setelkan dgn sendiri tanpa bantuan orang lain.....




Slamat Malam u guysss,
Photobucket
P/S = so ada kalanyer kita ni perlukan juga pandangan dan kritikan dari orang lain.....bukan b'erti kita kalah pabila meminta pendapat dari orang lain...kann???
*matilahhhh ass tak siap lagi tata......

Just Relaxing.....


smekum n slamat pagi semua....waaahhhhh pagi2 lagi Qief dah strt hupdate blog gegeh kannnn....hurm untuk mengelakkan blogs dari bersawang harus la kita serikan dgn kata2 indah katanyer hehehehe....hari nie nothing much yang Qief wat coz busy dgn ass pagi tadi baru je lepas jawab test math kol 8.30 tadi heheheh mcm nak ke office plk dah kan....so skang ni Qief nak relax sat sambil2 men game Cafe World....hehehehe mulanyer game ni tak besh mana pown tapi lama kelamaan dah ketagih plk huhuhuhu.....so sapa2 ader game CW ni jom join Qief men....


As-Salam....
Photobucket
P/S = huhuhuh best giler men CW nie....walaupun baru level 7 :)

Thanx yer SHAMILA.....


hari ni takde wat pape sngt just habis kelas terus balik umah tu pun kelas pagi boleh tertuang hehehhe....ngantok giler mmg tak le tahan....tambah2 lagi pagi tu hujan hurrmmmm jgn harap la nak bangun....kannnnn

so lepas habis kelas tu as usually g lunch kat kedai feveret kita orang....kedai ni terletak tepi jalan je....n kita orang slalu panggil kedai tangga hahah sebb klu nak g kena turun tangga....mesti korang tak faham hahaha takpe2.....


citernyer takde kaitan kat atas tu hehehhe....citer yg realnyer mcm ni mmber Qief ni syamila nak bagi sumthing coz dia tahu Qief touchup2 kan mmber....lebey2 lagi klu ader event kih kih kih so mari kita tngok apa yg syamila bagi kat Qief.....





Adios....
Photobucket
P/S = thanx so much yer syamila....sayang kamo.....

Hari yang bahagia lepak kat umah....

hari nie disaat orang lain semua g shooping lepak2 n tgok wayang...Qief plk duduk kat umah berehat maklumla esok kena g kampus ader test exam pown dah nak dekat....ader gak mmber2 ni ajak g lepak n tngok wayang Meat Ball tapi malas la....hehehehe lain kali yer Zafff.....hurm semlm lepas gak gian Qief nak makan sup daging kat area cheras tu....tmpt dia mmg betul2 sebelah jalan dan berdekatan dgn perumahan bandar tasek selatan....nama kedai tu "SUP MELETOP" mmg bersesuain dgn namanyer ya ampunnnnn mmg umphhh tak taw nak cakap mcm mana.....mlm ni sah2 Qief akan makan lagi....

baik Qief tidur kena sngt dgn hujan ni kan....

tak pown klu tak le nak lelap gak Qief wat yoga.....boleh???



salam
Photobucket

P/S = korang plk tgh wat pe skang nie???

Language Day *Degree

salam semuanyer....untk booth Degree plk Qief dgn mmber2 kelas yang lain promote melaka....so Qief kena handle bahagian culture....banyk mende yang kena wat g carik baju nak touch up nak make up hehehhe....so layan je la nothing much to say ahaks...zassssss


ni half of ma class...yang lain tu mana g hehehe...curikkk tulang erk???

ni la dia hasilnyer budak2 yang kena godek oleh Qief.....
sory to other 2 model tak sempat nak touch up....

ni plk group selangor....klu tak silap dorang dapat tmpt ke3

kita orang plk tmpt ke2....

hah ni la tmpt 1st group sabah
hurm budget jgn cakap r...mmg korang tak caya....!!!! secret...

n tadaaa~~~ ni la the whole class.....


Adios....
Photobucket
P/S = Qief suka sngt sebb ader event mcm nie sebb bnyk kenalan dan mcm2 ragam ader....klu takde event ni semuanyer masing2 wat muka ketat jer....tak bertegur sapa....ye dok???

Language Day *Diploma

*maaf entry pjg skit kih kih kih

mukadimah kuh hari nie!!!!
hari ini aku tension sangt sebb aku rasa "Benda" yang sepatutnya dapt isnin nie dorang boleh wat tangguh2....hurm ni la orang melayu kita kan suka wat urusan bertimbun dan bahananyer susah kan orang lain...klu susahkan diri sendiri takpe gak ini melibatkan orang ramai....sian taw orang lain dapat susah hnyer disebabkan kesilapan kita sendiri.....tak pasal2 orang maki hamun caci maki kat belakang.....

hurm malas nak citer mende lain....nak kongsi event yang di adakan oleh budak2 UNIkl minggu lepas....event tu sempena dgn Language Day campus....so semua budak2 ni kena promote setiap negeri....event ni dimulakan oleh budak2 Diploma.....


ni booth promote penang....n then dorang perform boria katanyer hehehe

hah yang ni plk promote terengganu....
n dorang perform Dikir Barat....

ni plk negeri Johor...biasa2 jer.....
sah2 johor perform zapin....

hah last but not list nogri sabah tak ketinggalan untuk dipromote....
hurm klu tak silap dorang tak wat show kot....

kah kah yang ni plk budak2 junior kena paksa makan sagu buatan sabah....sagu tu dah la tawar n kenyal mgm tak le nak tahan dgn rasanyer.....

yang penting Qief dgn dype mmg tak nak mengalah beli yogurt....mmg borong sakan



TATA~~~~
Photobucket
P/S = hah seterusnyer kita orang plk budak2 degree heheheh.....

Concert Beyonce Postponed juga...apa ceh???

to all ma fans out ther.....am really sorry to say that i have to postponed ma show....
*boleh smbil snyum plassstikkkkk....kejam sungguh!!!!!

heheheheh hari yang suram ni mmg amat mendukacitakan Qief taw....dah la semlm Qief terlepas peluang nak g damansara wat audition untuk beyonce....huh korang faham tak apa yang Qief carutkan hurm....takpe la nanti Qief citer k....apa yang Qief nak kongsi kat korang semua dimana concert beyonce ditangguhkan sama seperti diva r&b Rihanna baru2 nie....ayooo kesian taw peminat di buat sedemikian rupa....artis2 barat ni disanjung tapi apa korang dapat....hurm nasib baik la Qief tak beli tiket tu lagi klu tak hangus.....

**masalhnyer mampu ke aku nak g hehehehe tak keje still kena tanggung mak bapa ader hati nak g hahahhaha

pagi ni katanyer citer penangguhan beyonce tu telah diwawarkan kat akhbar The Sun....kata beyonce takut terrorist huh???? apa sngt yg dia nak takut hurm Qief sndiri pown tak taw nak komen apa lagi hehehhehe......tapi Qief yakin mesti ader sebb2 yang munasabah beyonce nak postponed concert dia tu....klu korang nak tahu lebey lnjut meh klik kat sini....

hiiii Beyonce Knowles....ko pown nak postponed mcm aku gak ker????


XOXO
Photobucket

P/S = tapi Qief yakin semua tu mesti ader maksud tul tak???? hah korang yang dah beli tiket tu g la cepat refund kang hangus hehehhe.....

On Show: At Dewan Perdana



smekum semua....terlebey dahulu Qief nak wish Happy Depa to all indian kat malaysia nie.....
bak kata PM kita 1malaysia
rakyat didahulukan pencapaian diutamakan...


ok berbalik kepada citer asal Qief...aritu ingt lagi tak Qief gegeh prktis bersama dgn mmber PCK yang lain kat tasek perdana heheheh....baru skang ni nak publish entry show aritu kannn....ayoooo dari bersawang baik Qief catch up balik semua en3 yang lepassss....
actually budak baju itam tu yg jemput kita orang....thanx to ijat
ni plk time nak menyambut kedatangan pengantin......
hah yang ni plk....performance dari mana entah heheh jgn marah erk???

ni time atas stage huhuhuh kecut skit la....wah voleyyyy
hah ni plk owner majlis tersebut....hehhehe


P/S = thanx to ijat n the other family......ader beberapa lagi entry pasal show so tunggu je la yer....lagi pown event kat kmpus mmg banyak sngt...heheheh

tetiba flu plk....tensionnnnn!!!!!





hurm.....malas nyer arinie Qief boleh plk flu isk2.....dah la arinnie banyak sngt event yang nak wat ass belambak2....adusss fenin2 kepala ni.....tak larat nak hadpet blog.....btw Qief nak gtaw kat semua thanx alot coz prihatin kat Qief....sayang korang semua..... hachummmmm.....huhu bersin lagi tak larat sngt nie....




salam

Photobucket