Maaf semua bloggerwan & bloggerwati....


bengang menyelubungi aku ketika ini....aku ingin meminta maaf kat blogger2 kalian atas kelambatan aku untuk melawat blog korang semua....bukan aku sengaja nak melengah2kan tapi tu coverage tersangatla lumpy kat area umah aku nie....dari tadi jenuh dah memfreshkan *f5 blog korang semua dan juga blog ku ini....biasa la celcom ni mana leh kat tmpt2 yang tinggi gayat katanyer huhuhu...



apa pown aku akan berusaha untuk melawat blog korang semua ok....


THE END

Photobucket
P/S = dalam tengah menunggu citer Nur Kasih....malang skali aku tak sempt lihat episode akhir....(^_^)

MyKad gua ilang dong mas!!!


hurm agaknyer selang bape ari aku dah tak hapdet blog....semlm baru je smpi KL penat trus tidooo....coz pagi ni aku kena g ke JPN nak wat IC baru....citernyer mcm ni minggu lepas IC Qief tercicir ntah kat mana....puas dah geledah rumah ni tapi tak jumpa so i assume ilang kat luar la kot....nak dijadikan citer kena la G balai wat report then g JPN kat MJ tue....tapi taw la aku ni jenis yang suka sngt pending keje....tapi arinie aku tetap gegehkan diri ke JPN coz takowt nanti kuar lepak mlm ader road block tak pasal2 aku kena sumbat ke balai hahaha..... ingtkan klu 1st time ilang IC ni kenala compound RM110...tapi sebaliknya berlaku alhamdullilah tak bayar langsung sebb aku masih lagi study dan juga merupakan mangsa seluk saku hahahha....walhal IC aku tercicir *gelak evil....so klu korang yg study tu just g report polis then trus je ke mana2 JPN berdekatan tanpa dikenakan sebarang bayaran huhuhuhu....ni klu 1st kot....klu 2nd n 3rd time tue aku tak taw la plk....


THE END...

Photobucket
P/S = coming soon entry mengenai Aidil Adha.....hurm skang ni nak visit blog korang plk...c ya

Pertangingan Foto Cinta Suci by Fird

hahahhaha.....hari ni baru nak menerjah blog Fird sebb QIef nak klik nuff dia....ok lepas klik tu lirik mata ni tertarik plk pada entry latest dia....Pertandingan Foto Cinta Suci....grand gitew...harusla aku pown tak nak lepas kan peluang nie tuk join hahhaha....menang kalah tu blakang citer yang penting usaha nak eratkan silaturahim tu wahhhh meriah sngt2....


so ni je la pic yang QIef masukkan kann harap2 boleh la yer Fird
(^_^)
ni sum correction yg Qief wat...lupa plk nak letak smlm that 3 words huhuhu....

ni PIC taken once kita orang submit assignment kat pigeon hole.....
*sempt lagi kan...biasa la happy owes

this one plk otw nak blik....
kat LRT Dang Wangi pown sempat amik PIC
LTR = long term relationship....

Spend time together kat Teppanyaki


THE END....



Photobucket
P/S = hari nie guest kurang skit...

OMG aku hampir telupa....!!!!

hye slmt mlm....hurm skang ni dah masuk kol 1 pagi...tapi masih belom tido zzzZZZZ...yela mana taknyer lepas je semua tetamu yang berkunjung balik ke rumah masing2 skali lagi Qief dgn makcik membanting tulang membersihkan rumah yang telah diributkan oleh anak2 kecil mereka...takpe2 bukan selalu hehhehee.....klu selalu mmg nak kena verbal warning tue....


sebenarnye Qief nak share dgn blogger2 semua dlm selama Qief blogging ni pejam celik dah pown cecah entry ke-100 horayyyyyyy.....yela mana tak sukanyer dari sorang budak innocent yang tak suka membaca n mengarang tetiba mengidam nak ader blog kannnn....so i really appreciate la ma BLOG ni....n most of the thing is u guyssss para bloggerwan n bloggerwati hahahha....thanx support each other.....

sooo skang ni meh kita tngok sapa yg beri comment kat entry ke-100 nie....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

jatuh kepada :

kak tedi


niesZ

Eazy Izzuddin

huhuhuh....taklupa gak kepada blogger2 len yang sudi jadi follower Qief....n also i added a few blogger yang tegar ke BloG Qief such as :
  • Pojie Pooh
  • Suezensuzanna
  • dD
  • Farish
  • Terry
  • Prof Kusut
  • Cik Epal
  • joegrimjow

THE END....

nyte2 semua
Photobucket
P/S = thanx once again....dah la ngantok sudah bah aku hehehhe zzzZZZZZ

nak rehat kejap....!!!

salam aidil adha kepada blogger2 yang disayangi ahahahaha.....hari nie Qief nak rehat kejap dari update blog nie....coz penat sngt melayan tetamu yg dtg tanpa henti :P siap Q lagi kat luar rumah tu voleyyy hahhahaha......waaaaaa aku nak rehat sambil on9 ader ice cream buskin robins kat sebelah aku ni huhuhuh.....

ok la idea dari otak dah beku tak dapat nak generate...
tido je depan lappy hahahah



salam
Photobucket
P/S = zzzzZZZZZZZZ (*_*)

Biler aku mengidam......

semlm isnin....hari nie selasa dan esok rabu....aku duduk kat umah hanya mampu membilang hari demi hari agar ianya berlalu dgn pantas skali.....mcm biasa la aku baru bangun dgn muka serabai rambut seakan2 seperti saloma....ku gapai towel lalu aku buatla apa yang patut heheheh.....

hurm mcm tu la nampaknye mukadimah yang Qief akan lalui hari demi hari......ok hari ni nak kongsi dgn korang time Qief dgn mmber g ke klcc....


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

"aku tringin nak makan A&W + dan cma plk kepingin nak makan secret recipe = so maknanyer dua2 kena makan benda yang sama hehehehhe....." klu tak silap la time tu sabtu coz isnin tu kita orang still ader paper....i mean my last paper....hheheheh so time tu la kita orang wat study group kejap then pabila perut mual berkeroncong kita orang pown larikkan diri ke KLCC.......

lepas je selesai menjamah A&W...kini tiba giliran kita orang lepak kat Taman KLCC tu sambil menjamah dessert katanyer....borak2 la apa yang patut ngumpat sana sini dah puas cuci mata kita orang pown balik la kerumah masing2......

jemput makan semua......

hurmmmm....lazatnyer.....nak ayam goreng, ayam goreng :P

cma just mam burger jer....maklumla orang nyer kecik jer...
makan pown dlmt kuantiti yang kecik (^_^)

last but not least.....secret recipe yang cma idam2kan tue.....
QIef nyer tiramisu.....cma nyer hurmmm tak baper nak ingt la ngeeee.....

THE END



bye - bye
Photobucket
P/S = nothing much i wanna to say.....coz am in da blurr rite now....sambung balik men game....muaxxxxx

mamam kat MJ foodcourt

takde pape yang special sebb kita orang banyk abiskan masa wat loan MARA n attend Kem Usahawan tu....walau apa pown kita orang tetap tak lupa untuk lunch bersama2 hehehehhe.....so port yang menjadi pilihan kita orang kali ni kat MJ = Maju Junction sebb dah lama tak lunch kat situ ehehhehe....so sambil jalan2 tu QIef mmg tringin nak beli kek kat tingkat bawah MJ tu coz ader satu kedai Bakery ni jual kek beraneka jenis....rasa kek tu ok lah not bad....lepas beli kek semua tu kita orang pown proceed la ke tingkat atas plk dimana terletaknyer food court....orang ramai kata termasuklah student2 UNIKL kat sini makanannyer bukan saje sedap dan variety malah berpatutan plk tue.....

*mmg murah pown tapi klu ari2 nak g MJ ni lenguh juga la nak jalan kaki dari Campus huhuhuhu.....pape pown harap korang enjoy pix2 kali nie.....tata

mmg Fruity pown ahahhaha.....

hurm......sungguh lazat kannn????

kita orang takmo nek escalator....nek lift lagi cepat hahahah :)

Qief makan ni jer....coz pertu dah kembung makan kek
*agak2 baper kek Qief makan?????

pape pown u allsssss jemput makan semua.....



arigato
Photobucket
P/S = seperti biasa masih lagi attend kem usahawan tu.....esok dah start menjual produk....harap2 produk tu commercial n boleh jual huhuhuhu
(^.^)

break sem..final pose with ma BFF


halo2....jumpa lagi kita semua erk??? harap2 korang semua sihat disamping orang yang tersayang.....skang ni actualli dah start break sem untuk budak2 sem1....hurm cepat sungguh masa berlalu kannn u alllssss Qief kini dah pown abis sem 1 dan nak skang ni menuju ke sem 2 plk....haish takpela masa cepat berlalu dan apa yang penting memory kenangan pengajaran yang mengajar kita semua erti kehidupan yang sebenar......hehehhehee

* apa yang aku melarut dalam blog ni pown tak taw....sebenarnye just nak pose pic terakhir Qief dgn Bff yang lain....unfortunately salah sorang tak dapat dtg....bukan tak dpat dtg dia terlambt untuk event yg kita plan.....sorry laling next sem ader bnyk masa kita le laung sama2.....



ooo yeah skang ni QIef tgh busy attend satu KEM usahawan.....kekdahnyer nak jadi usahawan yang berjaya laaaa tapi diri sendiri payah nak manage so mcm mana tu.....hahahahah takpe2 at least kita try baru kita taw hasil @ output nyer rite??? sapa stuju.....klu stuju senyum sampai ke telinga hahahahhahaa.....(^.^)

*
*
*
*
*
ok la korang pape pown Qief tetap nak pose kan diri dgn kengkawan yang lain.....
tngok la klu sudi (^-^)

pose end of SEM 1
* u see sorang lagi wanita tlah missing rite....i told u LOL

sebelah tu azmi a.k.a maharani
asal nama maharani dont ask me.....Qief pown tak taw mana kita orang dpt nama tu???
(*.*)

tetiba muncul plk wanita ayu sebelah kanan tu kannnn.....
Nadia nama nyer....sweet je orangnyer.....



hola.....
Photobucket
P/S = entry brikutnyer berkenaan dgn KEM usahawan yg Qief tngh join skang ni.....
okla KEM tu dah nak strt better chaw dulu......salam

2012 full so pekena Teppanyaki....!!!

hurm....memandangkan hari ni Qief diselubungi hujan sahari suntuk mata pown dah start ngantok.....tapi seblum tu nak gak hangatkan badan ni dgn menaip butang2 kat tetikus ahaks....maklumla time dingin2 mcm ni asyik nak tito jer.....ok beralih kepada citer Qief yang selanjutnyer mcm nie....aritue nak g tngok citer 2012 tapi sayangnyer semua dah full....Qief mmg tringin sngt nak g tngok sebb time tu la QIef n the geng nak spent time sama2 sebelum dorang semua balik kampung halaman masing2.....lepas tu next sem baru la dapat jumpa dak2 ni semula :) frust sebb tak dapat nak tngok movie tu trusla kita orang semua lepak smbil kena penangan Teppanyaki Pavi.....sblum korang semua tito diselubungi hujan ada baiknyer korang layan pic nie......huhuhuhu arigato......

oppppsssss......pic kita orang berdua je yg ader ahaksss....

hurm ni la dia chef yang bertanggunjawab untuk menyiapkan menu kita orang....
terror siot....makan depan plk tu ahaks.....

uit tak abish lagi ke snap pic tu.....orang dah nak menjamah la....cma oiiiii

hurm...nila yang Qief lantak.....Beef rolled with mushrooms....
hurmm mmg enak....klu ader masa kita orang nak g lagi....LOL



sekian.....
Photobucket
P/S = huwaaaaa.....jomla kita sama2 tito.....ahaks

Blog naik bersawang.....

citer o citer kemana ko citer semua larikkkk hah....sampi bersawang blog aku dibuat nyer....hahahah tu la pasal ni semua sebb busy dgn muka buku = Face Book.....ntah la lebey2 lagi lepas men game Cafe World tu hish ketagih Qief di buatnyer.....klu betul ader cafe mcm tu rasanyer semua orng kat malaysia ni dah kaya raya.....tapi apakan daya semua tu hanyer la ilusi game semata2......

hah! ni la cafe QIef yang tak seberapa tu ahaks.......

skang ni dah pown masuk cuti sem so plan haprak pown tak wat g....yela budak2 baru ni semua busy nak setel kan MARA and then dorang semua boleh trus balik kg....Qief mcm biasa la lepak je memanjang kat umah gemukkan badan..... hurm tu je la kot takde pape yg menarik pown hari ni dan minggu nie....o yer sebelum QIef lupa thanx a lot to kirana sebb selitkan Pic n Blog Qief kat entry kirana....so seapa yg nak kenal kirana ok jer ahaks....


salam
Photobucket
P/S = hari yang membosankan waaawawawaw......

BFF meroyan kat Putrajaya......

hari ni sundae mood....kejap lagi nak g campus sebb nak jumpa CMA katanyer nak wat study group coz esok pape QIef yang last kol 2 petang....so seblum nak b'siap2 ke kampus sempat lagi Qief nak citer minggu lepas kita orang g ke Putrajaya.....kita orang decide semua ni last minit coz tak taw mlm tu nak lepak kat ner.....dan walaupun kita orang kurang sorang ahli AZmi.....namun misi tetap berjalan sory ma fwen asmi heheheheh.....1st sampai tu kita orang makan dulu kat mamak n then lepas tu baru la kita orang meroyan area2 putrajaya tu....kebetulan plk time tu dlm beg QIef ader camera so tanpa menghiraukan orang disekeliling kita orang pown mcm orang giler snap pix.....weeeee so pa pe pown korang just layn je huhuhuhu......


port 1st


port 2nd



port last :)


XoXo
Photobucket
P/S = dan apa yang penting pagi tu semua tido mati takde sorang pown yang ke kelassss ehehhehehe

Naruto Shipudde episode 133......



hari nie tak de pape so duduk umah jer sambil layan citer Naruto Shipudden....hurmm agak lama gak la nak tunggu citer tu released seminggu skali....huhuhuh walau mcm mana pown tiap hari jumaat Qief mmg akan tunggu citer tu released pada minggu lepas episode 133 salah satu watak citer tu Jiraiya = si orang tu gatal dah mati kena bunuh oleh kumpulan akatsuki....sedih sngt cara dia mati tapi nasib baik la dia sempat wat wasiat dlm bentuk kod lalu dihantar ke nenek Tsunade....rupa2nyer slama ni budak yang diramalkan itu adalah Naruto sendiri....so time disaat2 kematian Jiaraiya tu tak sempat dia nak teruskan lagi buku yang selalu dia tulis tue.....harap2 ader la keajaiban jadi dah la dia jer yang selalu usik Naruto n Nenek Tsunade.....skang ni paling latest Episode 134.....time ni tiba plk masanyer Sasuke nak balas Dendam kat abang dia Uciha Itachi




tata
Photobucket
P/S = tak sabar rasanyer nak tunggu episode minggu depan......