ke OU lagi......

sebelum menjelang X-Mas ni meh skodeng Qief dgn mmber2 yang berapa nak sengal nie kat OU bukan orang utan yer heheheh....hurm tapi mmg tak taw pown tgh wat pe kat sana just nak lepaking jer setelah rindu dgn dorang ni menggunung hehehe.....plannye klu boleh nak ajak budak2 yang lain tapi sayang dorang semua da ader kat kg masing2 so mmg asal kat KL ni jer yang boleh ajak lepak2 huhuhuh....kamo ni asal KL ker Qief??? heheh saje je tumpang orang KL tiket mahal takle nak balik bhuahuahua.....

ok2 back to the story....ari tu mcm banyk gak la melilau ke semua tmpt heheheh.....contohnye mcm pic kat bawah nie....

sempt lagi skodeng mcm mana dorang ni wat stick candy....huh klu takde kemahiran dan skill mcm dorang ni mmg payah nak keje kan....

tersedia dgn pelbagai rasa....korang cakap je nak flavour apa semua ada hehe....tapi tu r kerasss nak mampuih....klu opah aku makan mau tertanggal gigi palsu dia heheheh....

hah yang ni plk...aku tgh nak carik glasses yang aku nak guna sem depan karang....hurm malasla nak pakai lens je memanjang....so tunggu la kemunculan aku berspek huhuh mesti huduh giler kan....

isk lupa plk nak mention mmber2 Qief kat korang kan......
korang pilih je mana yg berkenan lepas tu approach dgn aku huahuahua....
makan kat Kluang station.....

yang ni plk bukan sekadar hiasan....tapi makan ati sngt tngok ayam dia tu chomel bangatttt....dorang yang lain tu apa lagi just gelak je kat aku sebb ayam aku paling kecik.....sedihhhhh



THE END...


Photobucket
ButirPeluru : hurmmm sedih lagi pasal bowling kat OU sngt2 tak besh....tak taw asal....rindu kat bowling TimeSquare heheheh....

IzinKan aku menJauh bUat SeketIka.....

cover entry yg telah lama menyepi....
*matilahhh kena rejam (>.<)

-->
citer takde kaitan dgn pic kat atas tu hehehe.....hari nie aku berkesempatan untuk update blog kesayangan aku yg dah lama bersawang....apakan daya aku kena balik ke kajang tempat pakcik aku so....kat sana mmg takle nak on9....plus 25-30 DEC aku kena berangkut kasih ke PD CoCo Bay hotel kerana aku merupakan ahli AJK yang akan handle semua student 'U' yg akan dtg untuk kursus kepimpinan usahawan.....nampaknyer aku kena beriadah sambil berkursus lah yer :P ....apa pown aku nak ucapkan thanx a lot kat korang semua yang sudi lawat n beri comment kat entry yang lepas....maybe dijangkakan aku akan kembali gegeh on9 pada JAN akan datang....actually banyk sngt citer yg besh2 aku nak share dgn korang semua tapi seyes time ni aku mmg tak le nak publish2....so kenalan peram semua entry2 ni sampai masak.....hahaha


izinkan aku untuk beradu wat seketika....

THE END



petikJARI : aku tetap gak nak jadi full timer blogger hahahha...... 

asal Nuff kamo zzzZZZZ & K.I.T




hey uols,
First of all aku nak ucapkan ribuan trima kasih wat korang semua sebb sudi lawat blog aku yg semak nie miahaha *trademark melz pinjam kejap.....ok straight to the point ari nie aku nak share dgn korang semua sedikit pasal nuff nie.... ATTENTION ni untuk bloggerwan n bloggerwati yang still tak taw....yg dah taw tu duduk depan lappy tu diam2 ok.....bagi aku ianya berkesan selepas aku mengedit semula survey aku kat nuff....senang citer lepas aku kerap kali melawat singgah sana Melz nie bnyk yg aku taw pasal nuff dan juga tips berblogging.....aku tegaskan kat sini tiada paksaan bagi kamu untuk mengikuti apa yang aku katakan inie....aku just nak share apa yang aku taw.....bagi aku tak syok r klu aku sorang je yang taw......


klu boleh aku tak nak kita blogger2 ni jenis yang dtg ke blog orang lain hanyer meletakkan komen kat shout "blogwalking" "klik2 nuff" bagi aku seolah korang dtg ke blog orang lain hanyer bertujuan untuk klik2 lepas tu blah :P kan seelok2nye kita amalkan sikap K.I.T = keep in touch.....yer dgn adanya sikap mcm ni aku bukan sahaja dapat kenalan baru malah traffic untuk nuff akan maintain pada had yang sepatutnya....

yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran.....


THEN END....

keje aku men clikc2...kamo mahu kena click....?



 hey uols,

yer aku mmg takde keje arinie....sudah seharian aku on9 mengadap lappy aku nie...ntah lama2 kang aku plk yang jadi rectangle mcm lappy aku nie....malas sungguh aku nak kuar untuk makan tgh hari demi nak on9 punyer pasal....makan apa jer yang ader kat bonet dapur tu hahah....akhirnya aku ader gak terjumpa benda2 yang boleh dimakan....padan muka aku sapa suh malas nak kuar.....

siap sedia saya akan membalas kunjungan anda....

aku tak baper kisah jika aku melalui situasi2 seperti di atas....sebb aku tahu lepas ni aku mmg takde masa untuk on9 lebey lama....maklumla time cuti sem ni je aku boleh melawat blog korang dan juga men click2.....karang buka sem baru kelas dah strt pack dan ass melambak2....so skang ni la masanyer aku men click2 hahahah.....pada korang yang selalu visit tu kita just KeeP In Touch la yer.....seeloknyer itu lebih baik....

tgh berusaha gegeh click nuff korang.....


THE END

mama Puteh yang kekwat...!!!


~selamat pagi teman blooger disini.....
~bangun dengan riang *Gembira
~menyanyi bersama *Qiefly

tetiba je feeling2 nak wat high school musical kannn....takde maknanyer smua tuh wehehehe....hurm hari ni tak taw nak wat per....coz planning takde lagi dlm gengaman so maybe akan on9 je sambil2 terjah blog kat GengBlogger.....

hari nie just nak kongsi citer pasal Mama puteh hahaha...bagi korang yang ada terbaca entry aku time raya aidil adha tu sepatutnya ader 3 pic pasal mama puteh aku masukkan...tapi aku plan nak sumbat untuk entry arinie.....hahaha tngok tu mama puteh aku sempat wat entry exclusive buat kamo walaupun kamo kekwat....so apa pown layan je mama puteh yang kerek nie....

hah ni la dia mama puteh....muka mmg kerek kannn hahahha.....

keje dia mmg besh....klu lapar bangun g kat table food dia tu lepas tu on the spot balik ke sofa tito....most of the time itula rutin harian dia.....

should respect mama puteh coz dia ni dah lebey 10 tahun.....itu tahun kucing klu convert to tahun manusia...agak2 sebaya dgn makcik aku tak????
hahahha *makcik marah ker (0_o)


THE END



Photobucket

P/S = klu dapat makan nasik lemak pak hassan(kedai belah campus aku) sedap gak nie.....

hidup ku penuh dgn game....

ya hari ini aku lalui hari2 seperti biasa...bangun tak terlalu awal dan tak juga terlalu lewat heheh.....yang sedang2 ajer.....maklumla klu budak2 skang ni tgh cuti sem mmg tak taw nk wat apa sngt....nasib baikla sorang housemate aku tgh cuti arinie so kita orang plan nak g caruj umah sewa....insyah allah klu ader rezeki kita orang semua nak berpindah ker rumah yang baru weeee....beshnyer....


skang ni saje je nak larik topik skit hehehe....seperti sedia maklum aku ni jenis kaki game juga tak kira la apa jenis game tu aku akan main sampai abis hehehhe....slagi tak abis game tu slagi tu la aku sanggup berkurung dlm bilik untuk abiskan hahaha...terok benar perangai aku ni kan....

tapi skang ni aku lebey fokuskan pada game yang ringan2 jer seperti Guilty Gear dan juga Need For Speed UnderGround....hanya berbekalkan lappy Compaq aku ni tak boleh nak main game yang berat such as Prince of persia, God Hand dan mcm2 lagi la....tunggu la time aku dah keje kang mmg aku sapu semua menatang tu ehehhe.....

suka main game ni....lebey2 lagi dlm survival mmg mencabar

ni plk character Fav Qief....MILLIA namanyer....hanye libas2 rambut saja hahah

hah ni yang ni plk my 2nd Fav game....

oleh kerana suka purple keta pown dah jadik purple color....ader bran nak lawan on9 hehehe


THE END


Photobucket
fullstop : maybe dalam 25-30/12/09 aku akan berada di PD untuk AJK campus....huhuhu

Sahabat baru Dunia Sebelah Zara....


pagi isnin ni tiada apa2 yang menarik walaupun sudah semalaman aku menajadi "burung hantu" lepak kat mamak....oleh itu aku sudah mula liat2 sedikit untuk menghapdet blog sambil2 melawat blogger2 lain....ini tak leh jadi *dush kena sembat bontot akibat malas ngeee~~~kenala ader effort baru senang dapat feedback ye dokk....hehee


hahaha aku mmg mcm dah takde keje lain asyik2 nak jawab contest jer kan.....dah mmg suka join nak wat mcm mana takkan nak halang plk kan....hurm kali ni contest datang dari DUNIA SEBELAH ZARA agak glamm tak nama blog beliau hhuhuhu....ok la straight to the point nak jawab contest nie....


*

*

*

*

*


Pertama : Berikan nama yang sesuai untuk beruang putih pemberian kakak kursus aku sempena istiadat graduasi aku. Sehingga kini aku hanya menggelarnya, Encik Putih. Berikan nama dalam DUA PERKATAAN sahaja. Contoh : Adam Zarith.


Jawapan : Mr.Gebu...hurm ntah la aku mmg suka nama tu sebb nampak mcm sesuai je heheh :P


Kedua : Berikan LIMA KENYATAAN mengapa anda mengunjungi Dunia Sebelah Zara. Sama ada SUKA, BENCI atau SECARA TIBA-TIBA termasuk ke sini. Anda boleh menulis mengenai apa sahaja mengenai perkara tersebut. Aku rela.*senyum*


Jawapan :

  1. sebb Lord Zara adalah kawan baru Qief dalam blogger nie...
  2. aku lawat blog dia 1st time kerana ter attract dgn blognyer yg meriah
  3. blog kamo chomel sebb ader Mr.Gebu hahahah
  4. blog kamo besar padat sampai takde ruang da :P
  5. suka sebb aku pown tergilakan pelukan dan ciuman *matilahhhhh

Ketiga : Pilih satu penulisan Zara yang kamu paling suka dan nyatakan mengapa.

jawapan :
aku ambil entry kamu yang anggun ini Maskara 18....amat tertarik dgn koleksi2 kamu yg banyak itu hurm mmg betul harga MAC mmg agak tinggi tapi bagi sesapa yang mementingkan kualiti dan kepuasaan mmg berbaloi huhuhu....

Keempat : Lengkapkan slogan ini.
"Selamat Ulang Tahun Pertama Dunia Sebelah Zara. Dunia ini memberikan ................"
(tidak melebihi 20 perkataan)

jawapan :
"Selamat Ulang Tahun Pertama Dunia Sebelah Zara. Dunia ini memberikan sesuatu yang istimewa buat kamu agar kamu mampu pergi jauh kehadapan berbekalkan pengalaman hidup yang kamu telah tempuh selama ini. (^_^)


THE END



Photobucket
fullstop : horaay dah pown selesai jawab soklan nie....fuh mmg besh ok lah nak g lunch plk....cya guysss

katakan "NO" kepada word verification.....

klik pic bagi tumbesaran kih kih kih


salam kepada bloggerwan & bloggerwati yang daku sayangi ehhehe.....berduduknyer saya dihadapan lappy ku ini kerana ingin meminta kepada blogger2 yg disayangi agar memilih option "NO" untuk word verification comment....mudah sahaja korang ikut step dibawah ini ok....


Dashboard > setting > comments > Show word verification for comments? > NO > save

yeah kamo dah berjaya melakukannyer....bukan apa sebb korang faham2 la sumtimes klu tenet ni a bit slow word verification tu takle nak list down....so ini mmbuatkan saya tak le nak comment blog korang....disamping itu juga ianya akan memudahkan orang untuk memberi kamo komen membukit heheh...harap kamo faham apa yg saya cuba ingin sampaikan kat blogger2 tercinta sekalian.....wuek2 loya tekak aku berformal2 ni hahahah


THE END


Photobucket
fullstop : hehehe aku baru balik dari lepak2 kat mamak....balik tadi aku smpt lagi hapdet blog...so skang may tito....5.30am zzzZZZZZ

Verangan didalam train......


Seorang gadis cantik menaiki LRT yang sangat penuh sesak. Gadis itu
berdiri betul betul didepan seorang pemuda.

Seketika kemudian pemuda itu bangun, namun belum sempat pemuda itu berkata
apa apa, gadis cantik itu menolak pemuda itu dengan lembut ke tempat
duduknya sambil berkata,

“Terima kasih, saya lebih suka berdiri”.

Pemuda itu tercengang dengan penuh kehairanan. Dia sedikit jengkil kerana
ditolak oleh gadis itu walaupun secara lembut. Pemuda itu pun berdiri
semula tetapi sekali lagi gadis cantik itu menolaknya duduk semula dan
berkata dengan sedikit kuat hingga didengari oleh lain lain penumpang,

“Tak apa, tak payah susah susah, saya lebih suka berdiri.”

Tanpa putus asa pemuda itu berdiri lagi untuk kali yang ketiga sambil
menjerit,

“Woii cik kak !! Saya nak turun laaaaa!!! Saya dah terlepas perhentian
saya tau !!? Apa punya perasan lah dia ni?!!!”

muahahahahaha....sape yang maLU????


THE END


Photobucket
P/S = huhuhuhu mmg best sngt citew bollywood tue....delhi 6

Aidil Adha season lepas....!!!

salam semuanyer.....adakah aku terlambat untuk postingkan entry Aidil Adha aku kat klang umah untie aku hari tuew....hah dah tak boleh letak entry dah ker...??? huh ader aku kesah hahaha aku tetap nak juga letak entry nie walau apa pown entry ni dah nak expired aku tetap akan renew semula....so klu mcm tu korang just layan apa yg aku buat 1st time smpi umah baru untie...malas nak berkarang bagai kang habukkk je aku dapat....


1st aku sampi terus nampak my uncle kat depan pintu merungut cakap cina....hahaah padahal dia yg amik aku kat komuter....

kat belah tepi kanan ader kolam ikan keli huhuhu....mmg beranak pink ikan keli tu kat dalam....

ader pokok mangga tunggal kat rumah nie huhuhu.....klu makcik aku takde keje dia akan g menjolok mangga tersebut...

hah yang ni plk makcik dan pakcik tgh busy memasak BURASA....makanan tradisional orang bugis....klu korang nak tngok hasilnyer klik sini BURASA

time ni plk makcik aku tgh busy wat kuih bingka kemboja....hurm mmg sedap u allsss tak tipu coz makcik aku ni jenis yang suka memasak....dan klu boleh dia sanggup tunggu aku balik kalng baru nak wat kuih ....*sebb aku je yg dia harap boleh tolong dia kat dapur....(0_o)''

tadaaaa~~~~......ni la hasilnyer....hurm mmg lembut dan sedap....

dan ader tapai juga yer adik2....hehehe kaum bugis mmg tak le nak dipisahkan tapai nie....rasa tapai ni sngt manis tak tahan nak makan lagi....

dan ni plk raya ke dua iaitu hari sabtu....dimana makcik aku sedang berusaha gegeh menyiapkan sup tulang buat santapan para tetamu dimlm hari heheheh.....

hah kan betol cakap aku!!!!....makcik aku mmg dah bosan buat keje kat dapur la tu...tu yang sanggup g menjolok2 mangga tu hheheeh.....



THE END



Photobucket
P/S = aku berasa sedikit bosan....harap2 mlm ni aku boleh la kuar dgn mmber2 lepak.....


mmmm...sedapnyer cadbury.....

Hye korang salam hari selasa....hahaha hari nie aku ingtkan hari sabtu mana taknye bangun2 je ON TV ON Lappy dan ON je la apa2 yang patut...... inila kesannya apabila asyik berkurung di dalam bilik tanpa menghiraukan apa yang berlaku dia luar sana huhuhu.....

ok baikla cukup mukadimah untuk hari nie....pada minggu yg lepas mmber aku dtg kerumah lepak 2 3 hari....dgn belass kasihan aku pown ajak la dia lepak umah aku selama mana dia nak....tapi yg penting ader syarat....hahahhaha syaratnyer apa lagi chocolate cadbury la....korang jgn salah anggap yer time tu dia mmg dah beli siap2 kat langkawi seblum dtg ke rumah aku yg seberapa nie.....walau apa pown trima kasih bnyk2 yer ZUZU~~sory tak dapat linkkan sebb dia takde blog hehehhe.....


hurm...mcm mana tak gemok aku dibuatnyer....

jgn segan2 lagik dtg umah yer hehhhe (0_O)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


ok skang ni mari kita beralih kepada citer seterusnyer.....slama ni aku agak bengang dgn aku nyer phone skang ni....asyik2 off tak tentu pasal....so dlm planning seterusnya aku plan nak pakai phone ni NOKIA 5800 XPRESSMUSIC huhuhuh harap2 dpt la yer....


THE END


Photobucket
P/S = aku lapar tapi malas nak kuar.....padan muka aku....