kenapa perlu bershuffle sedangkan Tarian Zapin dan Seni Silat masih UNGGUL!!!

semalam aku menghilang dan kini aku kembali untuk berceloteh...dan jumaat ni kebetulan kawan rakan aku akan bersanding kat Johor mesti meriahkan dengan anak2 berlari sana sini dgn makcik2 yang bergossip sambil mencuci pinggan lepas ada yang melatah fuhh mmg tak boleh nak dibayangkan betapa meriahnya orang kampung kalau buat kenduri kendara ni yer!!! tapi yang aku sedikit terkilan sebab sesetengah orang zaman sekarang ni sudah mula melupakan adat2 resam kita dan juga tradisi budaya melayu yang cukup indah ini...

korang suka tak menari shuffle...yer aku pown susah walaupun aku pernah belajar mcm anak beruk terkinja2MySpace. Tapi korang pernah nampak tak kat mana2 majlis perkahwinan mereka sajikan tarian dgn shuffle dance nie, walaupun aku suka shuffle nie tapi pada zahirnya shuffle sungguh tidak molek ditatapkan kat para tetamu. Apa pula kata orang tua2 kan, aku tahu lah bagi budak-budak muda mmg sukab tapi tidak rasa kekok ker shuffle mula dipersembahkan kat mana2 kenduri. Bagi aku tetap tidak MOLEK!!!



dah puas tengok apa yang korang simpulkan???

Nak kata dah muak sebb tiap kali ada persandingan mesti disajikan dengan Tarian Zapin dan Seni Silat. So kali ni nak buat lain daripada yang lain lah yer?? macam tu ker??? isk isk memangla nampak lain tapi serabut kot kepala otak hahaha...

kan indah mata memandangnya

kan meriah bila Tarian Tradisional kita sajikan kat para tetamu yang hadir, kalau tak nak penari yang berusia amik je penari kanak2 cukup confirm kenduri korang havoc...



walau apa pown Tarian Zapin tetap menarik perhatian aku. Sebab aku budak penari sama seperti mereka MySpace

Ex Husband Maya ada umph!!!



tak sangka kan mereka dah lama bercerai...sapa lagi maya karin n ex husband dia yang hot tu la...mereka berdua ni telah disahkan bercerai pada 16Julai yang lepas dan dah genap 6 bulan mereka bercerai kan uolsss...terasa begitu laju masa ini berputar meninggalkan kita baper hari lagi dah nak masuk tahun baru dan azam aku pown belum buat lagi urghhhh....mungkin masih sama seperti tahun lepas cuma perlu dimantapkan sedikit biar ada umph!!!

sebut pasal umph!!! ni tringat plk ex husband maya yang hot nie...meleleh kejap uolsss melihat susuk tubuh itewwww..apa lah agaknya Steven David Shorthose a.k.a mohammad ali ni tgh buat skang yer adakah beliau dah balik ke negara beliau ataupun masi lagi menetap kat malaysia yang tercinta ini??? dengar ura2 mengatakan dia ni makin lama makin seksi dan mantop yeker...kalau tak percaya tngok la pic kat bawah ni...


korang agak2 maya masih lagi ada berhubung dgn ex husband dia ker?? ataupun mereka berdua ni dah ada pasangan hidup masing2 hurm sapa tahu kan...aku just berharap satu je agar Muhammad Ali tidak lah kembali ke agama terdahulu dan menukar kembali nama beliau ke Steven David Shorthose

Mama itu roti john bukan roti naan!!!

jemput makan uolsss

hari itu adik aku teman mak aku g pasar area chow kit sebb nak beli barang2 dapur, and then time tu mak aku tringin sngt nak makan roti john (tapi confident g sebut roti naan kann)..so mak n adik aku g la mencari kat dalam celah pasar chow kit tu uolsss...dapat ke uolss jumpa roti john kat dalam pasar chow kit tu nan adooo....adik aku berabis punyer cakap kat mak aku kalau nak makan roti naan malam kang g beli kat mamak...fuh mak aku refused dia nyer level confident mmg kuat mengatakan roti naan tu ada kat dalam pasar ni...fengsann uolsss mencari keliling pasar tu MySpace

ini roti john

ini roti naan

sedey uolss penat je dorang tawaf kat pasar tu tapi tak jumpa...so balik la rumah dgn muka hampeh...apa lagi adik aku ngadu kat ayah aku yang mak aku ni tringin nak makan roti naan...ayah aku cakap la malam kang turun mamak g beli tapi mak aku cakap bukan kat mamak tapi kat kedai burger je uolss jual roti naan tue...

ayah : roti john kot(sedakar meneka)
mama : hah tu la mak nak sebut tadi....
adek & ayah : terkelu uolsss pitam....

sah2 la mak aku nak makan roti john tapi confident cakap roti naan...sia2 je uolss tawaf pasar chow kit cari roti...nanyuk dah kot mak aku ni MySpace

kan dah malu2 kucing.....

Seoul Garden - IOI MALL


hye apa khabar uolsss...pada minggu minggu lepas member aku kimi nak belanja kita orang kat Seoul Garden (Breeks Cafe)...its quite affordable dan makanan pown semua nyer lazat dan pelbagai pilihan...dan aku rasa macam berada kat pasar jer time tu...lagi yang penting HALAL dan FRESH dari ladang yer...ok la korang layanla karenah budak2 comot ni yer...


1st of all thanx to him for the main sponsor...
kiri tu Fahmey, dan Ween sempat lagi kita orang pose signature sebelum g melantak
yang ni part daging n ayam
ni plk sayur sayuran yer...
yang ni aku kurang pasti...rojak kot tak pown sayur campur
tunggu apa lagi uolsss...start la masak
Nama dia jejer dan dia tgh kopek udang...very the mak2 yang kopek udang untuk anak2 makan...begitulah kasih ibu kannn
last but not least our signature pose untuk Seoul Garden...kepada korang yang nak try makanan ala2 seoul korea ni apa lagi uolss boleh la try yer mmg berbaloi lebih2 lagi klu orang tu belanja haha...thanx once again kimi...love uolsss

Benci pemandu teksi itu

Jimmy choooooo!!!!

sejuk betul malam ni kan asyik bersin jer hidung pown dah macam lampu mentol merah menyala. ARGHHHHH nak menjerit kejap Aku benci betul biler berhadapan dengan pemandu taxi nie. Macam2 karenah yang akan aku jumpa dan lebih2 lagi skang ni aku memang selalu ulang alik dari pandan jaya ke titiwangsa so nak tak nak kena naik teksi...setiap kali aku nak amik teksi kat STAR Titiwangsa aku akan pastikan pemandu itu bukan yenna yer...terlebih dahulu aku nak minta maaf tapi itulah kenyataan kalau yenna selalu nak cari masalah bayangkang dari star titiwangsa tu ke tasek titiwangsa cost hanya RM5 kalau ada lebih pown just sekupang 2 jer...kerajaan dah tetapkan harga meter taxi start RM3 so what for ko nak g tawar dgn customer...

hye adhek manis mana mau pigi abg hantar....

oh tidak tolonglah...lepas tu dalam aku tunggu taxi lain boleh plk mamat foreigner (akon) ni datang tnyer direction kat aku macam mana nak g setapak dari sini huhu matilahhh sungguh aku tidak tahu sangt selok belok KL ini yer...so apa kata ko g tnyer kat pemandu yenna tu yang dari tadi menunggu mangsa tawarannyer...

honey can u show me how go to setapak???

huhu sungguh2 mamat foreigner tu g tanya kat pemandu taxi yenna tu ke setapak...matilah!!! lama gak dorang berbincang dan of course bertawaran, selang beberapa minit kemudian mamat tu akhirnya masuk ke dalam perut taxi tersebut dan blah!!!...dalam hati aku puasss la ko dapat perbodoh2kan foreigner tu...HBA 5418 eh tertaip plk nombor plat taxi tu...nakal la tangan ni...ada aku kesah ker???

follow mek disini yer:
instagram: @kiflimally
twitter: @kiflimally
 

Timbul tenggelam cerita si mamat sotong..

hye uoolsss sihat???

MySpacetak abis2 lagi pasal isu mamat sotong a.k.a lelaki lembut ni kan. Timbul tenggelam dibuatnya lepas tu lama kelamaan isu ini akan tenggelam dek dasar lautan dan bila dah panas kembali ianya akan timbul dan menjadi topik perbualan seantero malaysia lebih2 lagi dikalangan para blogger sekalian. Tiba2 tringat kat kawan aku cakap kat PD ari tue kat tepi pantai sotong naik darat lari uolss hahaha macam celaka jer statement dia tu MySpace

oh maaf terlebih dahulu kalau aku terlari dari topik yer sebb aku buat entry ni pown bukan pasal nak bela mana2 tapi hanya untuk luahan aku yang remeh temeh ni. Sekarang korang tengok kat gambar kat bawah nie...

cilok dari blog tuan tanah...

kalau korang tngok gambar ni mesti korang teringat kes isu yang dikaitkan dgn Top Blogger Ben Ashaari dengan Ben Nyah lepas tu text kat bubble chat "meriah uolls" sudah semestinya itu adalah milik kak senduk yang meriah. Hurm I wonder si syafig ni mesti pernah come crossover blog kak senduk dan sempat ketawa gelak guling2 sebb tak tahan dgn cerita kak senduk yang lucu itu. Jangan nak nafikan la kalau ada sesapa yang pernah hinggap kat blog kak senduk ni lepas tu ada rasa macam nak hempuk je kepala dia sebb terlalu sengal dengan entry beliau MySpace

cilok dari blog tuan tanah...

yes i know hows ur feeling toward this squid guy, u feel irritating and disgusting upon them right?? Dan lepas tu ko marah dan buat entry yang membuak2 smpi mendatang kemarahan dan kesedihan dari kebanyakan orang termasukla aku. Tapi takkan aku nak hantar pembunuh upahan untuk bunuh ko kann...

siap kaw lepas ni Syafiq

for sure hari sebelum ko membuak2 nak buat entry pasal isu ni mesti ko dah terlihat ataw melalui pengalaman yang menyedihkan MySpace dan apa yang jelas mesti kata kak Jumie ni betol ko mmg marah kat mana2 kumpulan yang kecik ini hinggakan ko geli untuk melihat perangai mereka. Ini adalah kumpulan adek2 yang baru belajar nak menjadi nyah. korang baca komen dari kak Jumie nie...


Syafik kutuk pondan sebab dia kata pondan ni jadi pondan sebab family tak betul, pengaruh kawan dan diri sendiri nak jadi pondan.

Akak pulak menulis janganla kutuk pontan tak pasal-pasal. Pondan ni pon maknusia. Kalau nak bimbing, bimbing la elok-elok. Bukan kutuk-kutuk depa macam anjing.

Pastu banyak yang komen kat sini sebut soal agama la macam-macam lagi. Macamlah we olls semua tak tau. Sebelum Kak Siti Mars cakap, kerajaan kita dah buat macam-macam. Kita ni semua baru umok 20an, baru nak tau benda benda macam ni, duk buat best pulaks. Jangan terlalu riak dengan ilmu yang ada tu. Kalau nak share, share secara ikhlas.

Tapi now akak baru paham yang u olls benci pondan macam mana....

U olls benci pondan-pondan yang terlampau gedik dan terlalu memondankan diri sendiri sampai terover dari PEREMPUAN. Dengan pakaian yang over, buat tetek, jalan lenggang macam Kak Limah balik ke Rumah, gedik sana sini, dan menggugatkan napsu u olls semua. Tapi actually, u olls semua geli tengok depa kan?

Now akak paham why Syafiq begitu benci dengan golongan MAT SOTONG itu.

Tapi akak nak bagitau u olls semua, tak semua pondan macam tu ya adik-adik. Ada pondan yang very simple, they loved their body (depa tak makan pill dan tak buat pembedahan sebab depa tau nanti nak mati depa tak mau diaibkan bila mati dan lagipun makan pill ni boleh bagi macam-macam komplikasi kesihatan).

Akak kerja make up artist sejak umur 18 tahun. Akak kenai ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kawan pondan. U olls kalau nak tau, akak kenal ramai lagi pondan-pondan yang berpakaian biasa, seluar dan baju, tak make up tebal. Depa sangat comfortable dengan diri depa. Dan depa kerja biasa macam kita, kerja kilang dan kedai-kedai pengantin. Depa tak melacur.

Akak ada buat volunteer job dengan KANITA USM untuk sedarkan golongan trangender ni. We olls buat conference dan macam-macam papers lagi. Kita jemput orang dari macam-macam agama untuk bagi pendapat. Untuk depa dengar jugak keluhan pondan-pondan ini.

Kami bagi dorongan kat pondan untuk kerja SIANG, jangan takut keluar siang. Pondan suka keluar malam...sebab bila malam orang tak nampak depa. Kalau siang, selalu lelaki akan tangkap dan pukul depa. Tak kesian ke? Kami bagi dorongan kat depa jangan melacur. Jangan buat seks rambang. Kita ajar depa tentang seks education supaya tak kena jangkitan STD atau HIV dan AIDS.

Kami bagi peluang kat depa untuk memulakan business sendiri. Supaya depa tak perlu melacur. Kita bagi dorongan kat depa, yang depa boleh hidup sendiri. Tak perlu jadi hamba lelaki. Ramai pondan yang hidup depa adalah sebagai HAMBA kepada boifren-boifren depa. Duit gaji semua diberikan untuk bela boifren-boifren depa yang terdiri daripada lelaki TULEN.

Kami dah tolong ramai pondan. Depa banyak yang dah berubah. Depa antaranya ada yang dah kawen. Dan ada anak!! Anak semua dah masok universiti. Tapi ada yang tak buleh nak berubah. Kita tak kisah.....tapi yang penting depa tak melacur!! Depa kerja macam orang normal.

Actually pondan-pondan yang gedik-gedik ini kami panggil 'adik-adik'. Depa ni suka melawa dan lawan sapa paling cantek antara depa semua. Golongan adik-adik macam ni selalunya terjadi kat pondan-pondan muda yang baru belajak nak jadi pondan.

PERANGAI DEPA TAK KURANG BEZANYA MACAM BUDAK-BUDAK PEREMPUAN YANG GEDIK YANG DUK CIUM BF KAT DEPAN PAVVILION TU. DEPA NAK PERHATIAN ORANG.

So kepada u olls semua, sebelum menghukum semua pondan. Kenalilah pondan-pondan itu dahulu, bukankah itu cara terbaik dalam berdakwah. Cewah...akak feeling-feeling ustazah pulaks.

p/s : bagi aku, aku tak mrah pown apa yang ko nak ungkapkan kat blog ko sebb itu adalah hak kau...tiada faedah nyer kita nak saling berkelahi dan bercanggahan pendapat...dan apa yang aku tahu senyum mampooo leraikan minda yang kusut dan hati yang membara..apa yang aku tahu what goes around comes around and am believing in KARMA

smile for ur own good

Subjek Matematik memang seksi dan cute

guna kerusi untuk wat garisan yer murid-murid...

hari ni uolsss kita akan belajar subject matematik yer...tetiba tringat subject yang aku paling tak suka bila sekolah menengah dulu...yelah lebih2 lagi dapat belajar matematik tambahan kan...ouhh sngt mendukacitakan sebb aku memang tak reti dalam bab2 perhitungan ni...tapi memang tak dapat di nafikan matematik diperklukan dalam menjalani kehidupan seharian kannn...tapi skang ni biler dah matang skit baru la rasa matematik itu best heheheh...mungkin time kecik2 dulu je bebal kannn taknak belajar asyik nak main jer...MySpace

yelah mana tak nyer kalau sebut jer subjek matematik aku terus meroyan sebab apa aku sngt takut dengan cikgu yang akan mengajarnye tu...aku ingt lagi time aku darjah 6 cikgu tu sngt ganas ...lebih2 lagi kalau dia panggil aku kedepan untuk selesaikan soalan tu...time tu klu boleh nak je aku meroyan atau buat2 pengsan MySpace

jgn takut cikgu ni berniat baik :p

sebb penah skali tu cikgu tu penah ketuk kepala aku dgn duster whiteboard tu....grrrrr tu yang aku fobia smpi skang ni hahahha....tapi thanx sebb cikgu tu la yang membuatkan aku berani kat dalam kelas....kalau tak dulu aku very the malu2 kucing...

seksi dan cute ini lah graph yang budak2 ni buat...kata dorang kalau nak lebih cepat faham kenalah pandai berimaginasi tapi klu dah smpi tahap ni budak2 macam ni mmg gilakan pompuan jer hahahah....yang pasti bukan budak kita....MySpacepeace

Dah ko tu LELAKI takkan nak period bagai.

hah klik untuk baca dgn jelas...

ok korang dah baca kat atas tu kannn...very the kelas uolsss budak tu mmg daya curiga dia sngt tinggi yer sampai sanggup tnyer kat website bila turn dia nak datang Bulan...napa ko tak tnyer jer kat mak ko sure mak ko akan bagi ko pelempang hahahha...biasa la omputih ni kadang2 bebal gak uolsss

meh sini akak lempang ko nak tak...baru ko datang berbulan-bulan

setakat ni takde la aku terdengar or ternampak budak2 melayu kita sendiri tnyer bila pula turn dorang datang period...MySpace

lepas tu bukan tu je uolss ada lagi isu dimana budak lelaki ni bertanya kat mak dia bila turn dia boleh sarungkan BRA...wah very the kelas ko mariah...dia cakap bila turn dia nak sarungkan bra since akak dia dah masuk 12tahunn...kalau aku tak ya cakap kat mak ko...ko pakai je kat dalam bilik ko feeling2 woman kann hahaha MySpace lepas tu kantoi jawab la sendiri....

hah mariah kelas tak....????

lepas ni ko boleh la verangan nak pakai bra kannn....tapi gambar di atas ni memang real...kat jepun ada satu bra khas di ciptakan untuk lelaki...aku tak taw la dorangnak sangkut apa guna bra tu...tapi permintaan dia memang laris di pasaran...biasa la uolsss jepun kan fashion akhir zaman...MySpacedunia dunia dadaaaaaaaa

Dalam wireless network pun nak berdengki.

ouh...aku model tip top rupanya...

hye apa khabar uolsss??? sihat??? dah lama tak dngr khabar berita dari uolss maklum la aku budget kalau cuti sem ni aku akan lebih bersemangat nak update blog...tup tup tup tambah bersawang lagi la blog aku ni kan...actually banyak entry yang aku nak post tapi simpan lebih lama baru kata orang ada umphh...kannn feeling2 kejap uolsss tak salah kalau nak feeling2 ni kan bukan nyer berbayar pown MySpace


korang meh la rapat skit so senang kita nak bergosip...alaaa kali ni aku just bergosip lite2 jer malas nak carut lebih2 kang orang yang aku carut tu jiran sebelah aku hahha...MySpacesudah terang lagi bersuluh orang yang aku nak gosip ni area rumah aku gak...cerita nyer macam ni kita orang pasang streamyx ni dah dekat 6 bulan macam tu la...so dari 1st setting kita orang dah mmg tetapkan nama wireless network kita orang sebagai "TOPMODEL" sebb dulu selalu feeling2 tengok ANTM kannn....

klik untuk lebih tip top :)

lepas tu yang tak tahan ni...ada lah rumah adek-adek yang duduk area rumah kita orang nak baru pasang wireless agaknyer...tiba nak letak nama wireless dorang sebagai "KAMILGMODELTIPTOP" amik kau...sah2 lah isi rumah tu di diami oleh adek-adek baru nak naik hahahha....kelakar betul uolsss ni pasal nak namakan wireless pown perlu ada rasa PHD...sadisssMySpacelepas tu dalam seminggu kemudian nama tu dah takde ada dalam wireless range ni mungkin sebb dorang dah bosan kot sebb kita orang tak bagi balik feedack...asal nyer kita orang pown nak cerca balik tapi kalau difikirkan tak dapat faedah pown uolsss....makan lagi baguss :P

kalau ko tip top ko ada kaki macam ni...sembah mak hayam kita :P