Apr 21, 2010

Cerita di antara Zuzu & Timi

hye u u all....korang semua tgh wat per tu???? pada kebiasaanya aku akan bercerita or bermukadimah kannnn kali takde u all...trus lompat ke topik utama.....petang tadi lepas lunch kita orang pown lepak2 kat lobby tu....smbil tak taw nak wat apa coz semua da blurr tetiba jer Timi buka citer zaman2 kanak dorang.....ini antara Timi n Zuzu

aku hanya sebagai pemerhati saja....begini perbualan mereka....

Timi : hah zuzu time kecik2 kan ko pernah sesat tak kat mana2??? citer la kat kita orang skit....

zuzu : penah2 time tu aku ikut mak aku g shopping complex....lepas tu jalan punya jalan aku pown sesat....sebb aku tertarik dgn satu benda ni tup2 aku toleh belakang Mak aku dah takde....aku dah start cuak.....apa lagi aku menangisla....then nasib baik ada pak guard tu dtg tolong aku...dia pown wat announcement kat hall counter tgh tu....lepas tu pak guard tu bagi aku gula2 tapi aku taknak :P sebb aku nak ice cream *wah engko smpat lagi demand kannn.....sejam kemudian mak aku dtg...

Timi : hahahah nampak sngt mak ko sakan shopping smpi tak sedar ko hilang....MySpace :P

zuzu : ko plk timi mcm mana penah sesat ker??

Timi : of course la....tapi aku bukan sesat kat Shopping complex....aku sesat kat pasar mlm :P aku pown tak taw mcm mana aku leh sesat....sebb aku tertarik dgn mamat tu wat air tebu....aku nampak batang tebu yang bulat tu jadi leper lepas masuk dlm mesin tu :P skali aku toleh belakang tak jumpa da parents aku...tapi aku tak nangis aku trus jer balik g tmpt parking keta....aku tunggu parents aku smpi dtg....*dgn penuh bangga hahhahah

pakcik berdua ni

citer seterusnya plk....

Timi : time kecik kannn zuzu ko penah bela haiwan apa erk??

Zuzu : time kecik2 kan aku tringin nak bela ayam taw tapi mak aku tak bagi....so aku curik telur ayam jiran aku lepas tu aku peram smpi menetas aku...aku simpan kat bakul sampah taw....huhuh mak aku tak penah taw pun....tapi satu ari tu kantoi huhuhu

hah sapa mama aku...zuzu ker??? :P

Timi : huh aku plk time kecik2 aku suh ayah aku belikan ayam serama sebb time tu mmg ayam serama famous giler....so ayah aku beli sepasang siap wat reban lagi untuk aku....lepas tu dah lama skit aku ayam tu dah kena sembelih ahahahah.....

mcm ni la nasib kita atas jagaan timi :P


THE END.....

Photobucket
p/s : hahahah nampak sngt Timi nak korek rahsia Zuzu.....aku time tu tgh wat keje so aku just pasang telinga jer....

6 comments :

Terry ♥ said...

teringat dulu terry hampir2 sesat tak balik2 dah.. :( .. dah la pakai singlet jer masa tu..erkkk..takutttt...

p/s : pengsan la tengok ayam tengah berendam.

QieFLy si Dolce said...

terry : hahahha....itu semua kenangan uolss...

sang berfikir said...

aq dengar cite ni..time ni mmg semangat diorg cite..hanya kite jadi pemerhati..telinga pasang jer...huhhuhu....

QieFLy si Dolce said...

syera : hahahah taw takpe.....dorang klu dah strt bergosip mmg tak hiraukan kanan dan kiri

suezensuzanna said...

hehehee...haruslah bergosip kan:)

QieFLy si Dolce said...

@suezensuzannaharus uolsss....