jgn membazir ok cuma 6 Minit jer


warghhhh....nak nangis je rasanyer....

selamat pagi korang semua...aku tak nak cakap banyak aku just nak share dgn korang satu video nie....actually video ni dah lama aku tahu dari sorang blogger tapi baru hari ni terdetik dihati untuk mengupload dan sekaligus share dgn korang semua....aku berharap sngt korang tngok vieo nie....aku just minta korang luangkan masa 6MINIT jer untuk tngok video ni....



p/s : makan jika lapar untuk mengalas perut bukan untuk membazir dan ikut nafsu sarakah....

16 comments :

sI tEDI said...

Ya Tuhan,
bersyukurnya aku hidup dengan apa yg aku ada sekarang.

menitis airmata tgk kemiskinan org lain.
sanggup makand ari lebihan org lain.

jgn membazir wahai kawan2.

org lain amat menghargai makanan!

Dakjaat said...

ape la video ni .. buffering lama gile.. buka utube ok je

QieFLy si Dolce said...

kak tedi : sepjg video ni air mata aku mengalir jer....

dakjaat : biasanyer klu lmbt buffered kamu kena refresh...

Aidi-Safuan said...

kat malaysia pon ada. cuba cek kat tong sampah belakang kedai kfc tuh. ayam yang waste berlambak2

QieFLy si Dolce said...

aidi : hurm btol tu...sngt menduka cita kan....

Eazy Izzuddin said...

huhu...
beruntung nya ku di sini..
mereka d sana..
huhu
yup betul makan ikut perut bkn nafsu..
=D

niesz said...

xbaik membazir..membazir tu kwn syaitan..

Dakjaat said...

7 kali aku refresh... sempat lagi gi kedai beli air coke.. tak habis2 juga.. haha.. pendek kata, dah tengok komen pertama tu, dah boleh agak la ni video apa.. :D

NiZaM Limited said...

erm..aku mula2 tgk video ni kat blog wan.
mmg sgt2 sedih..sbb tu aku tak brape suka membazir makanan..dan aku tak suka org memilih makanan, smpai xnak makan makanan dia tu. kalo dah ade depan mata..sebat je la..
mesti tak pnh nak ingat ade org yg lebih perlukan makanan drpd kita.hope kita sume dpt jadi manusia yg lbh bersyukur..

m4rilyn said...

salam ziarah, jumpa link nie masa melawat rumah si tedi

nak nangis aku tgk clip tu. aku pun xsuka membazir..heran tengok orang keliling yang makan suka membazir ngan makan banyak sangat cekadak.

syukur ngan ape yang ade sekarang..ya Allah aku sangat bersyukur.

orang yang kebanyakan aku jumpa xreti nak bersyukur..cam hidup untuk makan je. mintakl simpang dari aku jadi cam tu...

kella said...

aduii... tak dapat tengok la.. takleh buka pon.. nak tengok juga.. si tedi bagtau kat sini tadi... jap try lagi!

cikgu isza said...

menitis sirmata dik.. akak terkenang orang yg suka bazirkan makanan bila makan kat kedai mak akak..

Aidi-Safuan said...

insaf dah. kot ade sesapa nak membazir lagi, tak taula ape nak jadik. :(

PinQib said...

nape x leh tgk video.. qief,
sy tekan iklan nuffy pizza hut..;)

QieFLy si Dolce said...

@PinQibitu mesti masalah flash or browser tak compatible...

QieFLy si Dolce said...

@cikgu iszatu la kak...tak baik kita membazir sebb aku selalu marah2 budak rumah klu mereka ni tak abiskan makanan....