May 2, 2010

wahai perokok aku harap kamu tahu ianya dah jadi haram....

hye uolssss.....semua tgh wat pe tu??? dah makan malam ker....dah siap iron baju bagi keje esok ker....apa pown yang korang tgh wat skang ni jgn lupa untuk saksikan AIM malam ni taw.....

MyEm0.Com

klu nak ikutkan aku mmg tak nak post pasal mende ni tapi untuk pengetahuan korang semua lebey2 lagi yang muslim tu aku tak nak la bertepuk sebelha tangan je kannn....so apa yang aku nak smpi kat sini pasal Rokok yang korang sedut tiap2 ari tu dah jadi HARAM taw....aku ulangi HARAMMMMMMM.....aku tak sure la klu korang semua da sedia maklum dimana penapis rokok mendapati puntung rokok mengandungi haemoglobin babi. Petikan dipetik dari Majalah Eh!

klu korang nak tahu kat Majalah Eh! muka surat 26...

dan yang lebih pasti lagi aku bagi korang baca sendiri risalah yang aku amik dari FB....

KUALA LUMPUR - Seorang pakar akademik dari Australia semalam mendedahkan satu hasil kajian di Belanda baru-baru ini yang mendakwa menemui sel darah merah babi sebagai kandungan penyekat bahan kimia dalam puntung rokok.

Profesor Simon Chapman dari Universiti Sydney dilaporkan berkata, kajian itu mendapati babi digunakan dalam 185 jenis industri termasuk penemuan sel darah merah haiwan itu dalam penapis (filter) rokok.

Kenyataan beliau yang disiarkan oleh akhbar Daily Telegraphkelmarin menjelaskan, hasil kajian tersebut pastinya mengejutkan perokok yang beragama Islam serta Yahudi yang diharamkan memakan babi.

Menurutnya, setakat ini satu jenama rokok yang dijual di Greece telah didapati mengandungi darah babi.

bagi je la uolssss babi tu yang merokok jgn korang sendiri sudah....

hah makcik ni pown satu....dah nak KO masih lagi gegeh dgn rokoknyer.....


THE END.....


Photobucket
p/s : pesanan dari aku....agar bagi perokok2 yang tegar tu carilah jalan untuk berhenti merokok....


7 comments :

sI tEDI said...

derang x kan pedulik qief

Willyo Alsyah P. Isman said...

berkunjung sambil melantunkan sebuah lagu

Farihah Ahmad said...

haish. tataw cane nk tlg si perokok tegar..

QieFLy si Dolce said...

kak tedi : hurmmmm takpela kak klu dorang berdegil kita just nak remind

willyo : silakan dgn pantun awk yer

farihah : hurm mcm tu la gamaknyer hhahahah

||| PöJìé PööH ||| said...

Penat cakap uols..
Xpelah...
Jgn kita terjebak sama sudah la kann!

Dah la HARAM, bertambah HARAM. Masih mahu???

||| PöJìé PööH ||| said...

Btw suker sgt tgok pic DSN dlm nih.. meletop!
NK pi cari selendang macam tuh gak la..
Lalalaa..

Love,
PojiePooh Abdullah

mohdikram said...

qief...tu rokok kt belanda. ni rokok kt malaysia xde. dun wori smoker. ur safe.hahaha