Jun 16, 2010

Indonesia released - part 1 (Malang Surabaya)

petang ni aku rasa bosan plk...tak taw nak wat pe so apa kata korang layan kan sajo mcm mana student mcm aku ni pergi bercuti kat bali baru-baru nie....tapi sebelum tu aku stay over night kat umah pakcik aku kat Malang Surabaya....biarkan Gambar menceritakan segalanya....MyEm0.Com


Gambar bercerita

otw ke LCCT airport naik SKYBUS AirAsia

otw ke flight AK556

hehehe dah duduk kat seat yg ditetapkan apa lagi snap pic dgn adik aku....

hehehe time ni plk kena tahan coz silap aku tak print tiket penerbangan pergi dan balik...so kena tahan kejap....

smpi je kat airport my uncle fetch me up then kita orang g dinner kat KFC....dalam bungkusan merah itu adalah nasi huhuhu biasala tempat orang lain juadahnyer...

then i pown kena beli sim card Indonesia....untuk memudahkan aku communicate dgn pakcik aku heheheh...SIMPATI sngt2 uolss...

ni abg saudara aku yang sentiasa tolong pakcik aku wat keje....time aku datang ni kebetulan dorang tgh touch up umah....klu korang dapat lihat kat atas bird cage tu ada buah anggur taw....yess kat area rumah pakcik aku ni sngt sejuk orang kat sini tak perlu guna kipas or aircond...

hah yang ni plk adalah Mini Bakso bergerak...tak terkira ramai sngt orang berniaga dgn cara mcm nie...

menghitung hari yang bosan sebelum ke Bali huhuhu....

this one they call Es Teller....

and this is Murtabak Daging...mmg payah aku nak habiskan tebal kot!!!


THE END.....

p/s : lepas ni part 2 tu otw ke kuta Bali....

6 comments :

eLLa said...

wahhh..bestnyer..
nk mknn itu..
ckitnyer makan kalo itu pown ssh nk abesss..hihiihi

QieFLy si Dolce said...

ella : hehehe yeker...wahh ella ni kuat makan rupanyer...

Farihah Ahmad said...

ha'a. tgk sket je. terliur ni. konfem xckop tuh!!

QieFLy si Dolce said...

farihah : hehehe lepas ni jgn risau part 2 takde makanan....

Syukie said...

Aku dah agak dah...mest KFC tu nasi kan..coz aku pun penah g sane :P

nanti cari2 lah entri kat blog aku, ade cerita gak pasal g sana...(cari kat label pelancongan)

Sila lah melawat blog saye :D

NiZaM Limited said...

woahh..mmg girlie look Qief ni..=p
best nampak terbang ke bali..
penjual bakso bergerak pon siap berlumba2 mcm F1 plak nak bersaing jual bakso diorg..buktinya kat gambar tu..penjual bakso tu pecut dgn lajunye..ahaks..