SHISHA LEBIH BAHAYA DARI ROKOK

cool tak pakcik ni....kembung asap dibuatnyer....

godek punye godek akhirnya jumpa lah risalah ni dari Maskulin...."Shisha lagi bahaya dari Rokok" yesss aku mmg dah agak crita ni mesti kuar punyer la....sebb tiap kali aku lepak-lepak kelawar(kol 12am keatas) dgn mmber kat mamak sure dorang akan pesan shisha kat table klu takde shisha tak lengkap aturcara lepak malam tu MyEm0.Com

cerita nyer macam ni makcik pakcik sekalian Shisha ni berasal dari zaman Dinasti Mogul kat india ader banyk gak nama Shisha ni seperti hookah, sheesha, okka, kalyan dan banyak lagi bergantung pada nama asal tmpt tersebut...

kandungan ShiSha ialah Tembakau ,Sirap pekat dari buah-buahan dan lain-lain dan Arang. Korang dapat tngok kan apa kandungan yang sama dgn rokok "Tembakau" cuma yang membezakan dari segi penyediaan...klu rokok tembakau tu kena asapkan baru sedut manakala ShiSha tembakau diperam terlebih dahulu baru boleh disedut smpi kering....

bakar dulu baru boleh sedut.....

"Kajian daripada Department of Health and the Centre for Tobacco Control, mendapati bahawa shisha lebih berbahaya berbanding rokok. Pada tingkat yang sangat parah, shisha lebih berbahaya 400 hingga 450 kali daripada rokok biasa!"

kesian ko kena paksa kan....


THE END.....

Photobucketp/s : Shisha mmg murah tapi effect buruk pada korang mmg kuat....so pandaila2 korang decide sendiri....


4 comments :

Anonymous said...

ko ingt ko chantek ker..ltk entry psl shisha..

Farihah Ahmad said...

ho really??

QieFLy si Dolce said...

anonymous : ko ingt ko anony aku tak kenal ko ker???

farihah : yesss really

eLLa said...

hurm ape kaitan shisha dgn cantik?

nk order shisha x?kat cni murah2..hehe..