Apa akan terjadi jika brand Barat masuk ke China

awwww....cak!!!

hye uolsss....sihat?? amacam pose arinie ader yang terkantoi tak??? petang tadi fuh nasib baik aku kuat iman klu tak dah lama aku masak kat umah ni hahaha....tukar tajuk kejap korang ada perasaan tak klu kat mana-mana shopping complex dorang tukar nama brand asal contoh mcm klu McD dorang tukar ker McU maybe takde la kot...klu kita lihat dari aspek barang pula seperti contoh kat Night Market (pasar malam) brand beg tangan Guess akan jadi Guesse tak pown Emporio Armani tu akan jadi Empo Amani jer...ok klu dah faham korang layan gambar brand dari china nie memang meletup uolss hahaha...

Asal : Giorgio Armani , Terkini : Georgi Amoni

Asal : Playboy , Terkini : Paperboy

Asal : Starbucks , Terkini : Lucky(*free deliver ok)

Asal : KFC , Terkini : KFG

Asal : Playstation , Terkini : Polystation

Asal : Teletubbies , Terkini : Bubbly Chubbies

Asal : Hello Kitty , Terkini : Hallo Betty

Asal : Mr&Mrs. Smith , Terkini : Yama & shizu

P/S : hahha tak tahan tngok Mrs.Smith tu agak berisi orangnya....
QieflysiDolce

9 comments :

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

gile lah.. dorg memang suka ciplak kan??

suhaida shukor said...

Haha.. lawak nye tiru-tiruan ni... paperboy lah lucky coffee la.. haha

::fadxieza:: said...

sampai cmtu sekali nak meniru..
ish2..

diana said...

dia orang ni
memang sume benda nak
di ciplak..

QieFLy si Dolce said...

@☺[ai][sUmi]☺Chan either ciplak or inspirasi hahaha....

QieFLy si Dolce said...

@suhaida shukor tu r pasal...klu nak tiru pown jgn r smpi sebijik2 mcm tu....

elmo blurb said...

kreatif laa dorang...... i loike!

Aidi-Safuan said...

hahaha... KFG tuh kalau tak silap, kat langkawi pon ade..

LiFe KaMi said...

diaorg ni mmg suka ciplak yer.. kat Malaysia pun ader...hehe