Sep 15, 2010

Kamu mahu IBU BARU ?

yer aku ni mak tiri kaw...

salam raya semuanya...wah hari ni baru la aku rasa boleh bernafas skit sebab most of the shop already open...haiyaa kalau tak aku nak beli top up pown susah...so hari nie aku bersama cousin aku AIM jalan2 cuci mata kat Time Square dah lama rasanya aku tak lepak dengan my lovely cousin ni...

So kita orang plan nak lepak kat KFC TS tu sebab dah agak lama tak jejakkan kaki ke tempat itewww....dan dalam aku tgh Q nak order depan aku ni adalah seorang lelaki berumur dalam lingkungan 30an bersama 2 budak kecik(akak dan adik)...dalam aku tgh feeling2 sorang tu kan sambil tu juga lah aku dengar celoteh dorang anak beranak nie...plus dengan cashier tu budak baru so dia wat Order pown dengan berhemahnyer...so Q line kat aku memang panjang...

Ayah = Kamu mahu mama baru ?
akak = tak nak lah mama baru tak cantik...
adik = betul2 tak mahu mama baru...

masalah itu bukan dari segi cantik dan ukur lilit tubuh...tapi yang menjadi persoalan ialah dari hati budi seorang mak tiri itu ok...bukan semua mak tiri yang sanggup menjaga anak orang lain dengan seadanya...korang ada MAK TIRI gak ker?? sapa ada sila angkat tangan tinggi2 aku nak bilang...yer aku sendiri juga ada MAK TIRI dan mak tiri aku tu baik je orangnyer dan begitu juga abang dan kakak tiri aku mereka semuanya baik2 belaka...dulu aku memang takut dengan MAK TIRI aku tu tapi at then end lepas aku stay dengan mereka semua baru aku tahu ada juga mak tiri yang baik kan...

yelah orang yang dilabelkan sebagai MAK TIRI nie bukan semuanya jahat ok...mereka juga seperti manusia lain yang sngt protective...yelah mak sapa yang nak terasa diduakan oleh si suami...aku hanya sekadar menyuarakan pendapat yang sedia ada YO PEACEMySpace

p/s : sejahat2 ibu tiri jahat lagi ibu kota...
QieflysiDolce

14 comments :

rammyd said...

hoho. lain orang lain ragam. ada mak tiri bauk ade mak tiri jahat. :)

QieFLy si Dolce said...

@rammyd yesss memang betul tu...setiap orang ada tindakan dan fikiran yang rasional bagi mereka...

eLLa said...

jht lagi ibu kote..betul2..

akiss ferrero. said...

sejahat2 ibu tiri jahat lagi ibu kota...

wakakkaa. lawak taw kamu ni.

btw, mmg btul. kite xleh judge org smpi btul2 kenal kan :)

mak mertua nyonya mansor lg jahat! hahaha

QieFLy si Dolce said...

@eLLa hyep ella...lama tak dngr citer dari kamu >_<

hamzah ian said...

qiefly!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

QieFLy si Dolce said...

@hamzah ian uit hamzah aku dah tak guna QIEFLY dah skang ni...aku tukar ker KIFLI.... >_<

Cerita Saya, said...

Tamo ibu baruuuu lah.. Buat dpt mcm nenek tri saya yg suka kikis harta atuk saya mmng tanakkkkkkkkk.. urmmmm...

baik buruk mak kita dia ttap mak kita.. :)

shark said...

tajam btuil tlinga tu duk dngar ek.
hehe
nk ker mama baru?

darkbatman said...

ibu baru? klau lembut cam lisa surihani ak nakkk!hahahaha

komuniti blogger said...

Hi Qiefly, you just have a wonderfull blog here. Come spread the love in www.komuniti-blogger.com :)
regards, azree

QieFLy si Dolce said...

@Cerita Saya, u see that...itu lah yang membuatkan semua orang bertanggapan bahwa ibu tiri dilabelkan zalim dan juga pengikis harta...

QieFLy si Dolce said...

@darkbatman hahaha tak abis2 dengan kak lisa dia tu... :P tapi lisa tu memang cun pown....

QieFLy si Dolce said...

@komuniti blogger yeah for sure...thanx for ur time hanging in my blog...