Sep 4, 2010

Kisah si amah bersama tuannya di Mcd Maluri.

ni lah dia si amah yang aku maksudkan tue....

wahhh...malam ini aku berasa begitu tenang sekali...suasana yang sunyi sepi dan tenang ini membuatkan aku teringat kat kampung pula MySpace....ok aku nak citer pasal amah ni plk...korang penah ingat kan pada minggu yang dah lepas ada isu berita pasal pembantu rumah tangga di mana gaji mereka terlalu mahal sebulan RM800 , dalam seminggu tu ada 1 hari cuti dan semua keperluan diri di tanggung oleh majikan....so banyak lah orang buat aduan ketidakpuasan hati nie...

so dalam diam aku pown terfikir klu dah gaji dorang ni masyuk for sure majikan2 ni amik kesempatan untuk dera dorang kan...hehhe yelah i mean kena wat itu dan ini...sampai lah amah tu patah tulang hahaha....tapi takde sampi mcm tu sekali kan aku just berimaginasi jer...

citer ni berkaitan lah dengan amah yang aku jmpa kat kat JJ Maluri ari tu...aku tngok amah ni sempoi jer...isteri majikan amah ni muka garang oooo...aku yang duduk kat sebelah dia ni memang takut aku makan pown sopan ok kang dia tegur mau dilempangnya aku hahah....

time ni aku ingt majikan ni tak kasi dia makan MCD sekali taw...aku pown terkejut dan kesian sebb aku tngok yang lain2 tu dah melantak bagai nak giler...si amah tu dok tngok jer....aku nak sound tapi aku takde kudrat haha...tapi tak elok bersangka buruk kat dorang sebb apa majikan ni ada gak beli satu untuk amah dorang...takkan lah majikan tu nak biarkan amah tu telan air liur je kan...cuma amah tu je yang nak makan lambat2...


p/s : tapi bukan semua amah yang bernasib baik dan bukan semua amah yang baik taw....

8 comments :

ayleencutegirl said...

mana nak cari mad yg baik ni..yg xdera budak2.. erm..maid sekrg boleh bunuh budak2..takutnyerr,,,

QieFLy si Dolce said...

@ayleencutegirl yess betul tu u..i penah nampak satu video tu mad ni dera giler baby tu...sungguh kejam tindakan beliau...

darkbatman said...

haha.. nasib bek ko x g serangkan..klau x malu weh.hehee

QieFLy si Dolce said...

@darkbatman hahaha...takde la...aku pown mana berani

Farihah Ahmad said...

amah tu puasa kot tak?

marQuis bEta said...

i penah nmpk ade sorg amah ni telan air liur jebile majikan dia mkn...dah la makan pizza..dia biar je amah dia tgk dia makan,dh la makan mcm pelahap...ish3...

QieFLy si Dolce said...

@Farihah Ahmad eh takde lah ni sebelum pose...

QieFLy si Dolce said...

@marQuis bEta huhuh kesiannya....