Purple color Janda ???

citernyer mcm ni.....minggu lepas aku teman member aku g beli kasut....katanyer baik beli siap2 sebb nak pakai ke MELAKA untuk Fabulous Cute Day ke 3 (FCD3) pada March nie....wahhh dah promote awal ok....tapi ntahla aku dapat g atau tak apa2 jela....

so proceed to the topic.....korang penah nampak tak kasut Kung Fu tu....ala skang ni budak2 ni ramai dah pakai skang....hehehe termasukla aku senang jer men slot in terus jalan....so budak zaff ni mmber aku beli 3 colour....purple, red n blue....sangt tamak kannn hahah lantak p la duit dia.....takkan aku nak halang plk hehhehe

hah ni la kasut tu u all...tapi in purple, red, blue color....amacam meletup x?

memandangkan kita orang da taw kat mana lokasi kedai kasut tersebut.....kita orang terus je serbu hehehe.....hurm mcm biasa la u all ader conversation kat bawah ni....

Zaff > akak ader saiz 12 tak?
akak promoter > ader dek tunggu kejap yer
zaff > ok klu ader saya nak color purple, blue n red....
akak promoter > hah banyaknyer dik....adik amik color purple tu color JANDA la adik....
aku dan zaff > mana akak taw.....mengarut je la.... ;p

wahhhhhh !!!! aku ni janda ker mampossss.....


hahahah rasa nak carut je akak promoter tu tapi sabarla sayang.....mulut orang mana leh nak tutup :p

walau apa pown sedih makcik ni dngr statement akak tu.....

THE END


Photobucket
butir kata : klu purple janda?? bagaimana plk dgn color lain adakah kuning itu single biru itu duda hahahhaha.....

ko nak mamposss ker?

jumaat baru2 ni aku hang out dgn my bff....timi, dype and zuzu kita orang plan nak kuar mencucuk langit...mampossss hahhahaa biar la u all budak2 baru nak start kenal erti dunia belah malam....layankan sajo....

zuzu, timi, dype & me

sebelum kita orang semua gerak ke tempat yang nak dituju kita orang plan drop by kejap kat petrol station area sri gombak nak topup minyak so senang la kita merayau tgh2 mlm nie.....setiba je kat petrol station tu orang yang bertanggung jawan untuk isi isi minyak ialah ZUZU....

aku > nok(zuzu) asal ko lama sngt isi tu....ke ko tgh wat minyak??
timi > ah la lambt tol *sekadar menyampuk
zuzu > sabar la aku tgh isila ni....smbil2 aku hirup bau petrol ni....high giler aku dibuatnyer....
aku & timi > ko giler......ko nak mamposs ker hah???

dah alang2 ko hidu baik ko sedut skali minyak tu smpi kering....

dan yang penting eh!! ko dah puas hidu bau petrol tu lepas tu ko boleh salah masuk tandas plk kannnn....hah padan muka ko hahahah


THE END....

Photobucket
butir kata : hah klu aku dah lama mati hidu bau petrol tu....


jom ke pavi.....


hurm hari ni since kelas start kol 2.30ptg aku bangun agak lewat sedikit kerana aku ingin menghapdet Blog terchenta aku ni....kesian beliau aku tinggalkan tanpa kasih sayang dari tuannya....*buekkkk muntah ijau aku dngr ayat2 jiwang nie....

last weekend i temankan one from my bff (dida) g shopping dress....katanye gift for herself sempena besday dia yang 23 heheheh pecah lobang sorry la kak i have to....

tapi sebelum tu dida katanye nak jumpa seseorang yang datang jauh sekali dari penang hehhehe....hurm tak sabar gak tunggu abg dia tu kan....meh kita tngok sapa dia....cando ker? ok ke? zassss......

tada ni la abg dida tue....hurm innocent jer orangnyer....rasa nak caras pown ader gak hahah


tanpa membuang masa abis jer lepaking2 kat OLD TOWN tu kita orang pown teman la dida beli dress yang dia idamkan tue.....kat mana lagi jom terjah FOREVER 21....dress dia mmg cantik sesuai sngt dgn skin dida yang ala2 Black Beyonce tu.....katanyer nak pakai dress ni ke dinner....mamposs aku nak percaya ko nak g diner hahahha.....sah2 ko melencong kannnn.....

matilah sampai ke fitting room aku teman dia.....


THE END

butir kata : aku rasa bahagia pabila dia sentiasa bersama ku......(>.<)

aku nie berat rupanye.....


hari ni saje aku bangun dekat kol 6 petang.....6 petang yer bukan 6 pagi hahahah melampau sungguh aku ni kan....maklumla makcik2 tu ajak aku lepak tasek + mamak sampi pagi buta mana tak ngantok harus aku top up semula....takut nak g kelas isnin ni takde tenaga hahaah......

baper berat badan korang skang nie ???? *matila aku tnyer soklan nie....

bukan apa aku saje je nak share dgn korang semua yang berat badan aku ni dah naik start cuti sem yang lepas....katanyer la buka kelas kang nak lompat trus je GYM kat kampus aku tue....alih2 smpi skang ni aku tak jejak pown GYM tu....bukan aku takut tapi aku malas hahahah....jika dulu katanyer berat badan ku 55kg skang ni dah ahmpir mencecah 70kg.....


makkkkkk!!!!!.....tak sukanyer nyer 55 n 70 tue jauh giler beza......aku start perasaan biler aku masuk kelas pertama....semua budak2 tu cakap aku dah gemok!!! mamposss!!!! aku slim lagi ok....cuma perot tu kedepan skit hahahah......


hurmmm ni la bahana nya klu melantak kol 2 3 pagi.....tapi apa pown skang ni aku dah tak jamah nasik betolll aku tak tipu....tnyer dorang semua klu tak percaya hahahha.....



THE END
Photobucket
butir kata : start bulan 2 ni baru aku nak ke GYM....confirm aku tak men2.....hahaha matilah janji melayu sudah berkumandang.....

damn "dia" nak mintak tukaQ baru plk......


apa khabar adik2 akak2 abg2 sekalian hahaha.....lama dah tak hapdet ni u all....rasa nak menangis pown ader gak....ye la mana taknyer semua file2 aku yang ader dlm lappy tu corrupt.....hah amik kau semua file aku musnah sama sekali....budget dgn harapan klu aku format tu lepas la.....hurm tak lepas gak....hard disk not detected katanyer.....apa lagi kena tukaq dgn yang baru la u all......habis semua entry2 hot yang aku nak released punah mcm tu jer.....sedeyyy!

hah apa lagi skang ni ala2 tumpang sekaki jer dgn mmber nyer lappy.....tapi mmg perkara ni selalu melanda diri aku....klu ader rezeki melimpah ruah nak masuk tetiba ader je barang yang rosak atau hilang.....hurm apa maksudnyer tue??? kita fikirla b'sama2 yer.....


THE END....


Photobucket
butirKata : insyah allah semuanyer akan pulih semula dlm masa terdekat nie......pada yang lawat kita tu no wories....aku selalu lawat blog korang....pape pown just leave ur word k....chiaoooo......

maaf entry ku merapu sahaja kali nie......

mencik la entry kali panjang berjela....saje je u allsss nak try practice typing heheh.....

semalam dengan nak tak nak kena gak la aku turun ke kampus....apa kes kelas tak start lagi tapi muka aku dah bertempek berkali2 kat kampus tue...hish aku pown tak hingin tapi disebabkan urusan2 yang melibatkan kelas aku SEM ni terpaksa aku gegehkan diri ke kampus....

sampi jer kat kampus aku punyer la tunggu Q yang pjg nak berurusan plus dgn budak2 junior yang baru nak sibuk2 daftar hostel....dah mmg orang nak register hostel apa la aku ni tak baik taw...hahah mampos ader aku peduli....

hurm agak tak berbaloi gak la sebb aku masih gagal untuk meng'register'kan diri aku untuk sem ni pasal apa staff2 yang berjawatan tinggi semuanyer meeting....hah amik ko semua sekaligusss convoy meeting ok...so tinggal beberapa kerat yang handle kan kaunter....sampi jer turn aku untuk deal pasal problem aku terkontang kanting dia nak jawab....yela dia bukan expert sngt pown maklumla baru lagi.....huh selamber jer dia suh aku dok tepi dulu....dengan muka lempeng ni terpaksa gak aku akur.....
^
^^
^^^
^^^^

Masa : 5PM
aku > abg dorang abis meeting kol baper erk ???
abg kaunter > pukul lima dek....
aku > hurm takpela saya tunggu kat tepi ni je la sambil tengok abg wat keje boleh kannn??
abg kaunter > mamposss ko nak tngok aku hahahhaha.....dah2 g men juah.....
*sampi ati dia usir aku hahaha......dia berani ker???

^
^^
^^^
^^^^
hurm dah kol 6 lebey still takde gak staff yang balik dari meeting nie....so aku pown balik la malas nak tunggu....aku balik tidur lagi bagusss....


dalam perjalanan balik ditemani oleh zuzu budak housemate aku.....tetiba jer ader mamat ni slumber tegur kita orang....

student For> hye boys??
aku & zuzu > huh....terkejut *student foreigner dari south Africa...

dan yang paling penting dah habis suai kenal bagai dia keluarkan statement ni....

student For> are u guys Muslim?
aku & zuzu > yes we are...tanpa berfikir
student For > oh 1stly i should say Assalamualaikum ot u guys....*sambil berjabat tangan

hah...amik kau baru nak bertanya dan memberi salam....apa dia ingt aku dgn zuzu ni cina celup taw la i ader mix from Indonesian belah mak....hahahah sempat saje nak puji diri sendiri....

asal kita orang berdua ni mcm orang non muslim ker...??? agak2 mirip paris hilton tak...matilah kena baling dgn kasut....

lepas tu citer punyer citer baru la tersingkap disebalik cerita.....yang dia ni nak pinjam duit balik ker Cheras....aku pown tak taw apa problem dia....yang penting dia janji nak pulangkan ari isnin depan kol 1ptg kat library....hah siap gtaw masa n tmpt lagi.....

hey YO....can i borrow from u 20 bucks.....



THE END......


Photobucket
butiremas : hari ini aku tgh packing2 barang coz nak ke PD.....saje je nak release tension sebelum masuk kelas....walaupun kelas tak start lagi.....(>.<)





Dapat teman baru lagikkk.....

ader satu hari tu kita dapat 2 teman baru yang comel sgt2.....hurm klu tak silap mereka ni berpasangan heheheh.....tanpa membuang masa jom Qief citer lebey lanjut pasal teman Qief nie.....

hah ni nama dia MIMI....dia ni sngt sopan hehehe tak mcm yang sekor tu lagi.....klu tak silap time ni dia kurang sihat hehehe.....tu yang nampak lemah gemalai skit....

hurmmm yang ni plk nama dia Oyen.....hiash susah nak kawal kucing sekor ni bukan apa sebb dia ni mmg takle nak duduk diam asyik nak menggesel jer heheheh.....oo yer lagi satu dak Oyen ni sekali dia mengiawww mmg kita orang semua kena tekap telinga.....seyes suara dia mmg nyaring dan kuat.....

tu beberapa aksi yang Qief sempat snap.....


THE END


Photobucket
fullstop : dah lama tak update blog terasa janggal plk heheheh.....ayat pown ader skit berterabur hua hua hua.....

lembaran blog baru ku.....


salam tahun baru kepada semua blogger2 kalian....hehehe lama juga aku tak kembali on9 kannn hurm tu la pasal....maklum la busy yang teramat lebey2 lagi baru je balik dari PD...bukan bercuti tapi ader perhimpunan IPTA....apa pown later aku update kan untuk korang hehehe banyak sngt citer yang nak dikongsi.....
ooo yer sebelum aku terlupa aku just nak share kat korang pasal aku nyer blog baru nie....heheh maybe tringin plk nak ader blog lebey dari satu nie kan.....*blog yang ni pown tak terjaga nikan plk nak wat satu hehehe....takper2 klu bersawang pasti aku akan bersihkannya....klu boleh aku blog baru aku yang baru ni tak banyak berubah dari yang asal....cuma aku lebey kan kepada member aku kat blog tersebut....

Photobucket

fullstop : klu ader sebarang idea untuk nama blog tu...amatla dihargai hehehehe