matilahhhh aku ni mcm nurse ker???? tang mana tue????

hye korang semua salam berhujung minggu yer....esok sabtu pagi ni korang semua boleh take a good rest.....aku nyer last paper pown sabtu depan so boleh la aku duk santai kat umah smbil2 selak notes kannnn.....tu pown klu aku rajin la hehehhe.....

MyEm0.Com

ok terbang ke topik utama.....aku nak tnyer korang penah pakai snow cap tak....tak kira la cap apa skali pown....skang ni kannn dah jadik banyak design so aku sendiri pown tak taw nak panggil apa da...huhuhuh aritu time aku nak g kelas ader la mamat ni tegur aku kat dalam train dia tringin sangat nak tahu kat mana aku beli cap aku ni hahahah

nampak tak kat kepala Qiefly tu.....

mamat > adikkk....apa yang kat atas kepala tue....mana beli tu??
aku > ni snowcap kot....kita beli kat pavilion (aku explained detail time tu...)
mamat > oooo saya tngok boleh wat mcm2....saya tngok awk ni mcm NURSE dah....
aku > MyEm0.Comhahahaha tang mana nurse tu....

tang mana yang sama aku pown tak taw uolss.....

nasib baik la time tu station aku dah smpi apa lagi tanpa buang masa aku trusss cabut hahaha segan kottt

hah tunggu apa lagi marilah kita mengangkat ikrar bersama2......


THE END.....

Photobucket

p/s : mesti korang nyer koleksi cap banyak kannn?????

Demam Exam.....



hah maklumla semenjak dah start Exam ni aku pown jarangla nak tempek entry kat blog aku nie....apa pown yang penting lepas exam ni aku nak berblogging smpi lebam voleyyy??? hahhahaha layan sajooo

first day sajo aku dah ader 2 paper haish naik pecah kepala hotak aku nak menjawabnyer mau tak pagi2 aku dah kena jawab paper Finance hah elok sngt la tu dah la air-cond kuat nak mamposss abih beku otak aku.....heheheh alasan je tu aku takle nak jawab soklan sebenarnyer....

MyEm0.Com

jumaat ni plk aku ader paper Calculussss.......hurm tapi tak larat kot baru je abis paper trus nak ngadap notes huhuhuh lek2 sudah layan FB ker blogwalking ker....heheheh


THE END....

Photobucket
p/s : huhuhuh tak sabar nak cuti and abis sem.....nak g melancong.....



Kini Kau Tiada Dari Pak Nil

Pic yang sama dari blog Pak Nil.....

Salam Jumaat kepada blogger semua....hari ini aku terbaca blog Pak Nil dimana beliau sudah sekian lama tidak mengemaskini blog beliau....aku juga masih tertunggu2 apa entry beliau yang seterusnya....jadi hari ini aku berasa berpuas hati kerana beliau sudah ada semangat untuk kembali berblogging dan juga sudah mula ke Udara di Era pada 21 April baru2 ini....pada entry beliau yang lepas aku sedikit terharu sebb Pak Nil wat entry khas buat Arwah Din Beramboi....aku berasa hiba bila membaca entry Pak Nil tu...betapa sayangnyer Pak Nil pada rakan sekerjanya yang kini tidak lagi menemani beliau Keudara.....


THE END.....


Photobucket
p/s : Al-fatihah wat Arwah Din Beramboi....dan bagi Pak Nil kuat kan semangat kamu Pak Nil...sebb aku tahu Pak Nil seorang yang kuat....

selamat ulang tahun Syera.....

wah sngt meriah hari nie....pertama sekali alhamdulillah sebb selesai gak event kecil2 kita orang ni hehehhe....aku berharap kamu berpuas hati yer sebb plan ni pown last2 minit.....bnyk ragam gak la Zuzu n Timi nak prepared n beli kek bagai hahahha....layankan saja

"Happy Bufday Baby Gurl Syera"

1st skali kena pose semua BFF.....

semoga Allah merahmati kamu teman....

semoga kamu dipanjangkan umur serta dimurahkan rezeki wahai teman ku....

aku sentiasa menjadi teman mu.....

semoga persahabatan kita ni kekal hingga akhir hayat.....ingt ni janji kita....

jika kamo ader masalh ingt kita orang sentiasa ada disamping kamu....

semoga apa yang kamu hajati tahun ni bakal kamu kecapi....

senyum selalu....jgn berseih2 yer....


THE END.....



Photobucket

p/s : sekali lagi aku bersama rakan2 lain mengucapkan selamat ulang tahun yang ker 2* heheheh takle pecah lobang ahaks.....

Cerita di antara Zuzu & Timi

hye u u all....korang semua tgh wat per tu???? pada kebiasaanya aku akan bercerita or bermukadimah kannnn kali takde u all...trus lompat ke topik utama.....petang tadi lepas lunch kita orang pown lepak2 kat lobby tu....smbil tak taw nak wat apa coz semua da blurr tetiba jer Timi buka citer zaman2 kanak dorang.....ini antara Timi n Zuzu

aku hanya sebagai pemerhati saja....begini perbualan mereka....

Timi : hah zuzu time kecik2 kan ko pernah sesat tak kat mana2??? citer la kat kita orang skit....

zuzu : penah2 time tu aku ikut mak aku g shopping complex....lepas tu jalan punya jalan aku pown sesat....sebb aku tertarik dgn satu benda ni tup2 aku toleh belakang Mak aku dah takde....aku dah start cuak.....apa lagi aku menangisla....then nasib baik ada pak guard tu dtg tolong aku...dia pown wat announcement kat hall counter tgh tu....lepas tu pak guard tu bagi aku gula2 tapi aku taknak :P sebb aku nak ice cream *wah engko smpat lagi demand kannn.....sejam kemudian mak aku dtg...

Timi : hahahah nampak sngt mak ko sakan shopping smpi tak sedar ko hilang....MySpace :P

zuzu : ko plk timi mcm mana penah sesat ker??

Timi : of course la....tapi aku bukan sesat kat Shopping complex....aku sesat kat pasar mlm :P aku pown tak taw mcm mana aku leh sesat....sebb aku tertarik dgn mamat tu wat air tebu....aku nampak batang tebu yang bulat tu jadi leper lepas masuk dlm mesin tu :P skali aku toleh belakang tak jumpa da parents aku...tapi aku tak nangis aku trus jer balik g tmpt parking keta....aku tunggu parents aku smpi dtg....*dgn penuh bangga hahhahah

pakcik berdua ni

citer seterusnya plk....

Timi : time kecik kannn zuzu ko penah bela haiwan apa erk??

Zuzu : time kecik2 kan aku tringin nak bela ayam taw tapi mak aku tak bagi....so aku curik telur ayam jiran aku lepas tu aku peram smpi menetas aku...aku simpan kat bakul sampah taw....huhuh mak aku tak penah taw pun....tapi satu ari tu kantoi huhuhu

hah sapa mama aku...zuzu ker??? :P

Timi : huh aku plk time kecik2 aku suh ayah aku belikan ayam serama sebb time tu mmg ayam serama famous giler....so ayah aku beli sepasang siap wat reban lagi untuk aku....lepas tu dah lama skit aku ayam tu dah kena sembelih ahahahah.....

mcm ni la nasib kita atas jagaan timi :P


THE END.....

Photobucket
p/s : hahahah nampak sngt Timi nak korek rahsia Zuzu.....aku time tu tgh wat keje so aku just pasang telinga jer....

JIKA INI REZEKI KU......

hye u all semua....sihat??? arinie aku mmg nak balik awl coz kat kampus tu tak de mende dah yang nak dibuat....lagi pown skang ni dah nak dekat Exam so most of the class pown cancel....kelas cancel smua ni pown dgn harapan student boleh luangkan banyak masa untuk study kannnn.....


chayo2...

hari ni aku abis kelas lebey kurang dalam pukul 12.30 tgh hari so mcm biasa kita orang lunch kat Selera putih...lepas dipendekkan citer kita orang dah abis makan then otw nak balik ke kampus....dlm otw nak g kampus tue kita orang dapat satu risalah yang berbunyi mcm nie....

since font dia tak clear....korang boleh baca kat bawah ni....
*
*
*
*

JIKA INI
REZEKI KU
Bismillahirrahmannirrahim
Ya Tuhanku, Permudahkanla Perjalanan Hidupku,
Ya Tuhanku, Bukakanlah Seluas-luasnya Pintu Rezekiku,
Ya Tuhanku, Ringankanlah Rezekiku Bagaikan,
Debu-Debu Halus Yang Berterbangan,
Ya Tuhanku, Jika Ini Rezekiku,
Kau Bukakanlah Mata Hatiku,
Kau Bukakanlah Akal Mindaku,
Kau Ringankanlah Jari Jemariku,
Untuk Menghubungi

SHAH 012-650 0911
017-631 0548

Dia HambaMu Jua Sama Seperti Aku,
kau Berikanlah Kami Rezeki Kejayaan - Rezeki Kebahagiaan,
Kerana Kau Maha Mengetahui Apa Yang Ada Di Laut Dan Di Bumi,
Kerana Kau Maha Penyayang Lagi Maha Mengasihani,
Amin...Amin....Amin...Ya Rabbal Alamin....

THE END....

Photobucket
p/s : Sekarang ni orang mempunyai pelbagai idea untuk mempromote perniagaan masing2....so bnyk la kaedah yang kreatif diperlukan....sekiannnn

Kampus > OldTown > ronda2 KL

semlm lepas kelas jer aku membawa diri ke Old Town kar sri rampai....hurm maklumla semlm tak dapat nak g event Nuffnang Gatsby....tapi apa pown insyah allah lepas ni klu ader event besar mcm tu confirm kita akan g :P

ok back to the story semlm time lepak kat old town aku malu sngt taw....berlaku sedikit kecuaian dari aku sendiri..time tu aku dah panggil waiter tue nak pass order form then suddenly ntah mcm mana tangan aku ni terlanggar kicap with all that things terus jatuh ke lantai malunyer....on that time kicap tu dah lah cair then terpercik2 kat semua tmpt luckily baju aku tak kotor....

time ni muka aku tebal sngt huhuhu.....terpaksa control biasa jer mcm takde pape berlaku smbil libas2 rambut....

huhuhuh abis lantai tu penuh dgn kicap.....

ok jump to other story plk.....lepas dah lepak2 bagai kat Old Town kita orang otw ke masjid jamek plk sebb nak melihat keindahan kl pada waktu mlm.....dlm ronda2 tu ternampakla ader sale open book kat area masjid india tu uhuhuh apa lagi kita orang ni terjah la....walaupun aku ni bukan kaki buku....eh ulat buku la....

nie la dia one of my BFF....dype nama dia....single and available hahahha

time nie dype tgh busy mencarik buku katanyer.....

and guess what kita pown beli buku modern essay nie.....
shhh harga buku ni 4ringgit je taw....


THE END....



Photobucket
p/s : klu korang dok area kl i suggest korang g la kedai buku tu mmg murah2.....kedai buku tu dekat area KAMDAR BESAR kat masjid jamek tu....adioosssss

Gatsby Deodorant Street Fair


huh!!! hari nie baru aku dapat g dance training....klu nak ikutkan mood ni mmg aku tak nak g tapi nak wat mcm mana u all next sem if am not get wring information ader dance competition....so i dgn group aku yang lain kena prepared awl skit....maklumla kita orang ni bukannyer hebat nari pown....klu setakat zapin catwalk tu boleh la kot.....eh zapin ader catwalk ker???



so berbalik pada tajuk di atas.....Esok 17 April 2010 start 10 pagi ader event dari NUFFNANG Gatsby Deodorant Street Fair kat Time Square....hurm mesti seronok kan dah la dapat goodies men game and klu tak silap bloggers yang join akan dapat 50bucks....huhuhuh rasa rugi pown ader gak sebb tak join event nie.....tapi nak wat mcm mana disebbkan esok kita ader kelas mmg tak le nak pergi la sedihkan sabtu pown ader kelas u all...klu tak aku mmg dah kol 9am terpacak kat TS tue :P


THE END.....


Photobucket
p/s : berharap korang semua enjoy.....tak sabar nak baca blogger yang join event nie.....salammmmm

(SHORT FORM) Abah + Hubby = B**I


hari ini aku rasa amat lega kerana aku tak kena bared dari memasuki exam so aku kena usaha kuat skit untuk subject calculus ni.....yer aku tahu aku lemah Calculation tapi itu tak bermakna aku akan repeat paper kannnn.....Apa pown aku amik kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan terima kasih wat PN SURIYANI atas peluang yang diberikan huhuhuhu......dah2 abis pembuka selera arinie....back to the story guysss



citer yang nak disampaikan mcm nie hah!!!! mmber kita sorang ni "GEGURL" (bukan nama sebenar) ajak hubby dia dtg lunch skali kat umah biasalah parents GEGURL ni dah kenal sngt BF dia tu.....so smpi je kat umah si Hubby trus lepak kat ruang tamu bercerita dgn si ayah GEGURL....time tu GEGURL plk trus terjun ke dapur membantu si ibu siapkan lunch katanyer....depan hubby u all harus tunjuk rajin..... :P

lepas semua dah siap hidang ibu GEGURL pown berkata....
*
*
*
Ibu : GEGURLLLLLL kamu panggil la hubby n abah masuk makan.....
GEGURL : baik ibu....very the muslimah u all!!!!

setiba kat ruang tamu.....harusla si GEGURL akan memanggil si abah baru di ikuti si hubby tolll tak....oldman come 1st loooor :P

short form untuk
abah = bah
hubby = By

GEGURL : Bah, By makanan da siap jemput makan.....



hahaha time tu GEGURL sebut dgn laju skali.....mesti perkataan b**i yang korang dngr kannn huhuhu.....



THE END.....


Photobucket
p/s : huhuhuhuh moral of the story panggil la BF korang tu dgn nama lain.....eh mcm tu ker?? :P