Apa (Park Yong-Ha) WINTER SONATA telah bunuh diri

park yong haPark Yong-Ha winter sonata...

Oh tidak betul apa yang telah berlaku ini. Tapi memang tidak salah lagi beliau menggantung kan diri ditempat kediaman beliau. Kenapa beliau sanggup membunuh diri adakah ianya berkaitan dengan hal peribadi adakah masalah kewangan atau keluarga. Pihak polis telah mengesahkan kematian beliau dengan wayar pengecas telephone bimbit tapi pihak penyiasat masih lagi berusaha untuk mencari punca kematian beliau.

park yong-hakamu masih kenal drama ini....

siapa sangka celebrity terkenal macam tu pun ada masalah yang tak boleh dielakkan ini kan pula orang biasa macam kita...yang penting aku bahagia dan bersyukur kerana menjadi diri aku yang seadanya...

park yong ha winter sonataadakah senyuman beliau hanya palsu belaka...walhal dibelakang beliau berduka lara...SUMBER BERITA

p/s : start melawat blog kalian semua....

QieflysiDolce

berkomunikasi dalam chinese boleh dapat discount

YO!!! what's up...cool tak akak??

MySpace hye uolss apa khabar semua hari ini sihat?? FUH!!! baru aku tahu betapa susahnya nak mengupdate serta berBW klu kita busy dengan kerja kann lepas ni aku kena bayar hutang aku untuk menziarah blog korang ok. Sebelum aku nak keluar rumah ni sempat lagi nak update entry huhu takpe uolss yang penting kita gigih berusaha betul tak???

ok jom kita ke topik utama iaitu bertutur dalam bahasa cina kita akan mudah dapat diskaun kat mana2 tempat. Contohnya terdekat macam mama aku sendiri dulu time zaman remaja ala2 manja katanya dia berkerja dengan chinese people so most of the time dia spent dengan chinese people hingga membuatkan mama saya ni boleh bertutur dalam bahasa cina Hokkien begitu smooth kata omputihnya. So pada suatu hari ni aku menemani mama ke pasar borong nak beli barang2 rumah la uolss dan biasalah kat hometown aku kat sandakan tu orang cina memang majoriti mereka adalah berniaga jadi adakalanya mak aku bercakap dengan untie2 cina tu.

Huh!!! u taw cakap cina kah?? takpe uols boleh minta diskaun sama untie...

Entahlah apa yang mereka berbualkan itu tapi kalau aku tengok dari body language mereka seperti tengah ber"bid" something uolss. Since untie tu taw mama kita boleh bertutur so barang tu pun dapat murah huhu. Siap bagi extra lagi mana tak aku makan hati haha

body language mereka berdua ala2 dalammalap gituu...

P/S : aku ni gigih minta mama ajarkan tapi tak boleh la uolsss...kalau sikit2 tu taw la...kat kampus pun amik Bahasa Mandarin tapi aku prefer Hokkien berbanding Mandarin...korang macam mana??

QieflysiDolce

kamu ada guna Live Traffic Feed tak??

exercisehye uollss...jom kita bersenam pagi2 nie...1 2 3...1 lagi yeah!!!

MySpacehalooo semua semalam aku nak update entry berkenaan Ashraf Sinclair taw. Tapi disebabkan ayah aku calling terus tak jadi pagi2 buta lagi aku dah bangkit terus bersiap untuk ke Klang Sri Andalas tapi takpe buat masa ni kita berbicara tentang Live Traffic Feed dulu boleh ke tidakkkk??

Kalau korang semua ada perasan lah kat shout Box tu ada yang tinggalkan jejak "Perlukah saya membuang Feedjit kat blog saya?" lebih kurang macam tu lah ayat blogger misteri tu...saya tak tahu la sangat pasal widget nak upkan traffic ni semua tapi apa yang saya tahu dengan adanya Feedjit kita boleh trace sapa yang visit blog kita dari serata dunia. kalau tak percaya lihat gambar rajah dibawah ini.

feedjithehehe tak sangka yer ader juga dari luar negara sudi melawat blog kita...

MySpacemalu aku dibuatnya yelah dah la bahasa aku ni broken english ayat berterabur klu dia google translate tak tau la dia faham ke tak?? aku ingat lagi Miss hudhud ni rajin sangat view blog kita kalau aku cek Feedjit ni sure ada profile FB beliau terpampang gitew...so aku pown gigihlah g FB dia hantar mesej bunyi macam ni "Eh awak ni ada Blog gak ker share la dengan saya??" coz aku tak taw pun itu adalah Miss hudhud sekali dia reply dia suruh aku refer kat FB website dia dan OOOO barula saya tahu itu adalah dia...bagi korang yang nak try tanam Feedjit ni amik link nie yer...

p/s : Gigihkan sampi nak tinggalkan mesej kat inbox bagai tup2 orang tu memang blogger yang kita kenal hehehe

QieflysiDolce

Pantang larang Orang Tua dari rangcangan Mr MAMA

unclehalooo adek manis...miss uncle tak???


dalam aku tengah feeling2 nak naik cruise bersama DD (Pisau CUkur) ader pula rancangn Mr.Mama ni potong stim aku. Tertarik gak aku tengok drama bersiri nie, bukan apa sebab kali ni berkisahkan tentang Pantang larang orang tua dulu2 kala. Terus aku teringat time dulu mama aku selalu berpesan jangan potong kuku dikala malam hari, jangan menyanyi ketika masak atau berada kat dapur(anak sulong selalu tolong mama serabutkan kitchen haha), klu duduk or baring jgn biasakan kaki bersilang dan banyak lagi lah petua yang aku diajar...dan aku yakin itu semua pasti ada maksud yang tersirat. cuba korang lihat table kat bawah ni...MySpace


Pantang larang Sebab pantang larang wujud
Jangan memukul, mendera atau mencederakan mana-mana binatang, dikhuatiri anak yang bakal lahir mengalami kecacatan. Bagi mengelakkan penganiayaan kepada haiwan.
Jangan mencaci atau menceritakan kecacatan, dikhuatiri anak yang bakal lahir juga akan cacat. Agar menjaga pertuturan agar tidak melukakan hati orang lain.
Jangan bergaduh dengan ibu mentua, dikhuatiri mengalami kesulitan ketika melahirkan anak Bagi menjaga kenteteraman keluarga, terutamanya apabila tinggal bersama mertua selepas melahirkan anak.
Jangan melihat gerhana, dikhuatiri anak mendapat tompok hitam atau bermata juling. Melihat matahari sewaktu gerhana mampu menyebabkan mata menjadi buta.
Ibu hamil tidak boleh melintas bawah ampaian, nanti anak gagap. Disebabkan penyidai biasa rendah, dikhuatiri ibu hamil akan tersendung dan jatuh, dan boleh membahayakan kandungan
Dilarang (orang lelaki) kencing atas busut, dikatakan buruk kemaluan Untuk mengelakkan lelaki berkenaan ditegur makhluk halus ataupun penunggu busut berkenaan
Jangan duduk di atas bantal kerana dipercayai boleh naik bisul Supaya menjaga bantal daripada dipecah atau dikoyak, dan tidak sopan kalau perkakas yang digunakan untuk melapik kepala diletakkan di bawah punggung
Jangan bergendang dalam rumah, nanti harta habis dicuri oleh orang Larangan ini untuk mengelakkan bising di rumah, tambahan lagi bergendang (dengan mengetuk lantai rumah yang dibuat dari papan) boleh merosakkan barang-barang yang bergantung di dinding yang boleh jatuh dan pecah.
Jangan menjahit pada waktu senja, nanti mata engkau akan buta (a) Untuk menjaga kesihatan mata supaya tidak menjadi kabur dan rosak
(b) mengelakkan jarum daripada tercucuk tangan
Kalau makan nasi kena habiskan... kalau tidak nasi akan menangis ini untuk mengelakkan berlakunya pembaziran
Anak dara jangan menyanyi di dapur, nanti kahwin dengan orang tua. untuk mengelak masakan hangus kerana leka menyanyi.

nota kecil : jadi setiap yang berlaku itu pasti ada sebab2 tertentu...sumber wikipedia...

QieflysiDolce

Makan di tepi Pantai

MySpacewahhh!!! sungguh nyaman udara petang ahad ni kan. korang semua dah makan ker?? klu belum mari ikut aku makan kat tepi Pantai Kuta. Time nie aku dengan adik aku dah penat berjalan jadi alangkah moleknya kita orang menikmati makan tengah hari dihadapan pantai yang luas ini. So JOM TERJAH gambar dibawah yer...

inilah kedai sasaran kita orang. Korang nampak sunyi macam takde orang tapi kat belakang aku time ni penuh dengan Kupu-kupu putih bersantai...

menu dia simple dan sedap NASI GORENG AYAM. hehe since ni je yang aku faham kat menu so aku bedal je la.

hah tu diaaa...adik aku memesan CENCOL BELUT...ayooooapa rasa dia kann huh sumpah!! aku tak try pown...psstt tu bukan belut betul taw :P

sungguh selera adik aku makan....perlahan-lahan yer kang tercekik pula...takpe2 cendol belut ko ada hehehe


dan aku diet katanya...minum sprite jer...rasa was2 uolsss... :P

P/S : hurm korang penah makan pecal tak??? tunggu entry lepas ni yer....
QieflysiDolce

kasihan maya, suami mahu umum cerai.

maya karinsungguh sweet couple ni...

EH!!! kalau tidak silap aku baru beberapa hari yang lepas aku wat entry pasal Maya karin dengan harapan tidak ada spekulasi penceraian yang akan berlaku. Kemungkinan itu semua adalah ura2 semata tapi kali ini Maya tidak mahu memberi apa2 komen tentang tindakan suami beliau yang ingin umum cerai. Baca petikan dibawah...

Saya ada membaca kenyataan suami saya di portal itu tetapi walau apa pun, saya hanya boleh cakap tiada komen.

“Sebelum ini, saya dan suami sudah membuat perjanjian untuk tidak memberikan apa-apa komen. Jadi, saya tetap dengan pendirian tiada komen,” ujarnya dalam nada tenang.

pisau cukur

Ingat lagi cerita panas nie...memang begitu catchy...

p/s : menurut sumber mStar selama 2tahun perkahwinan mereka sedang mengalami masalah apa pown Maya harap bertenang yer...

Photobucket

kucing nie nak nama yang CUN juga!!!

comel sungguh...

Comel tak kucing ni?? mana aku dapat...aku dapat time pergi ke kelantan bersama BFF. Dekat kelantan tu aku stay over night rumah member aku. Maklumla kalau ada member ramai ni pergi kemana-mana senang MySpace. So time tu la aku terlihat kelincahan kucing tersebut berlari keluar masuk rumah. Memang payah nak duduk diam taw, once dia dah penat aku sempat snap 2 keping gambar. Lepas tu dia main lari2 lagi nakal sungguh budak putih ini yer.

setelah penat berlari2....

kalau kamu ada cadangan untuk budak putih ini silakan. Sebab member aku tu bagi nama Bacok hahaha sungguh kesian nama tu tak sesuai untuk kucing secute budak ni...

p/s : sama dengan Perdana Menteri kita memberikan nama kat kucing comel

Photobucket

Sah Cerai & Misteri cerai

Anne bersama Wafi

salam uolz...semalam dan hari ini sejuk dan nyaman jer rasanya kalau tak hujan akan mendung dan begitu la sebaliknya...dalam aku tengah busy BW nie aku terbaca title entry dari KAK TEDI pasal kes penceraian Anne Ngasri talak tiga bersama suaminya beliau Abdul Wafi Hassan. Sungguh tak berpuas ati dengan artis zaman skang ni bukan kah apa yang mereka lakukan itu menjadi contoh dan ikutan bagi peminat mereka. Hurmmm entahlah mungkin time tu mereka berselisih lepas tu terlafaz la jatuh talak kan tak pasal2 kena wat kes penceraian. Ingat kerana mulut badan binasa. Korang baca petikan akhbar dibawah ini...

Wafi melafazkan taklik kepada Anne pada waktu tengahari awal Julai tahun lalu di Sungai Jawi, Pulau Pinang dengan lafaz 'kalau engkau keluar rumah, aku ceraikan engkau'.

Kali kedua Wafi melafazkan cerai 'aku ceraikan engkau' kepada Anne pada waktu petang pertengahan bulan yang sama tahun lalu.

Selepas itu baca petikan dibawah ini pula...

Terdahulu, sebelum mendengar keputusan Hakim di dewan perbicaraan, Anne hampir pitam di tandas. Khabarnya,dia tidak sempat menjamah makanan tambahan pula dia sedang berbadan dua.

Bagaimanapun, Wafi dilihat masih sempat membelikan minuman untuk Anne.

kamu saling sayang menyayangi namun kenapa bercerai juga menjadi penyelesaian kepada masalah ini...

memamg bahagia pasanngan ini yer...

manakala Cerita Maya bersama di suami keluar masuk Mahkamah Syariah masih menjadi misteri...dengan harapan tiada lah khabar berita mengatakan pasangan ini bercerai. Penat kot nak mendirikan sebuah Masjid...MyEm0.Com


p/s : pesan aku berfikir la sehabis sebelum bertindak...kerna kamu akan menyesal dikemudian hari akan tindakan pintas yang kamu ambil...

Photobucket

Dalam meraikan Hari Bapa ada juga yang berduka.




Pertama sekali aku ingin menzahirkan dari hati yang tulus ini SELAMAT HARI BAPA. Hari ni adalah hari yang sangat bahagia dalam hidupku kerana aku masih lagi melihat raut wajah ayahku. Bagi ayah mereka yang telah pergi marilah kita bersama-sama menyedekahkan Al-fatihah...

Al-Fatihah...

baiklah aku nak citer sikit dekat korang semua time aku lawat dia dekat kajang. Apa yang menarik perhatian time aku tengah duduk lepak2 rehatkan minda sambil mendengar channel klasik nasional yang berkumandang dari corong radio. SI DJ radio tengah membacakan mesej daripada seorang ayah berasal dari JOHOR begini bunyi mesej itu "hari ini adalah hari ayah dan kenapa tidak ada seorang pun anak ayah yang bertanyakan khabar dan berita ayah kat kampung. Walau bagaimana pun ayah tetap mendoakan kejayaan kalian dan ayah mengampunkan segala kesalahan korang dekat ayah..."

lebih ku macam itulah isi kandungan mesej tersebut....klu anda yang mendengar mesej tersebut apa pandangan korang semua??? mungkin anak2 mereka busy kot dngn kerja. Aku time tu tidak berkata sepatah pun. Aku bersyukur kepada Allah kerana aku masih lagi berfikiran waras kerna tidak tergamak membuat orang tua sezalim itu.

Apa pun korang hayatilah video dibawah ini aku dapat video melalui KAK TEDI...



p/s : bagaimana aku boleh terlupa bulan ini sudah segenap setahun aku berblogging....

Photobucket



Adidas The Mall on Sale

aku yakin terpampang je banner brand Adidas ni sure ramai la yang akan serbu....tanpa melengah masa baca info dibawah....

  • sale : up to 70%
  • date : 25/June/2010 - 4/July/2010
  • time : 10am-10pm
  • location : Sport Planer, 3rd floor, The Mall, Jalan Putra opposite PWTC Kuala Lumpur.

• sports apparel and footwear's
• soccer,Futsal, running, tennis, golf , basketball shoes
• men/ladies fashion shoes
• children shoes
• sandals
• socks
• other sports accessories

THE END....

Photobucketp/s : selamat malam semuanya.....

Cerita Nora Danish bakal ada orang baru bersama skirt pendeknya

wahhh hari nie semua orang cuti mmg bangun lambat erk??? kat Facebook pown kurang user update status....takpe2 memang weekend adalah hari yang sesuai untuk merehatkan diri setelah 5 hari mengerah tulang 4 kerat...MyEm0.Comhahaha....

hari nie nak citer pasal Nora Danish la a.k.a puteri je la...al maklumla sapa yang tak tumpu perhatian kat Artis comel sorang ni....dah la seksi comel hot dan peramah...hurm nak kata mmg terbaik la dia nie

yer i taw citer dah basi tapi aku nak recycled balik citer napa tak le ker???? ok aku smbung standard la artis tanah air kita yang comel molek mcm dia tu klu kuar malam g clubing sure nak nampak seksi n hot kan...begitu gak dgn Nora....mmber aku keje part time kat Zouk 1st time tngok Nora ke club dan dia cakap Nora mmg hot n comel hehehe.....biasa la kat Zouk club tu bnyk gak la artis yang berkunjung....selain Nora, Fasha Sendat eh!! Fasha Sanda pown tak kurang hebat gak drees up nyer :P tu mmber aku cakap la...aku just angguk2 kepala at that time....

after hang out g cari port untuk berehat....

location not quite sure....

aik dah ada yang meyunting hati Nora Danish ker....so sweet....tak nak komen lebey2...apa2 pown all the best...

*
*
*
*
*
**
***
****
dan yang penting aku pun tak nak mengalah kan....she is one of my feveret artis taw....location PAVILION....

THE END.....

Maher Zain - Awaken

Selamat pagi uolsss.....kepada masih yang tidur tu bangunnnn....hari ni hari sabtu begitu nyaman udaranya begitu cerah harinya....so marilah kita bersama-sama menghayati lagi AWAKEN dari Maher ZAIN......Masya Allah aku begitu teruja n suka bangat kat lagu beliau....ni lagu kedua beliau dimana menjadi simpanan peribadi ku hahahah...ayat memang gampang....ader aku kisah kerana aku menceritakan apa saja....sila la layan yer....amik dari YOUTUBE jer....korang kena baca lyric tu baru korang nyanyi and hayati....aku tak bosan nyanyi lagu nie.....




AWAKEN.....

We were given so many prizes
We changed the desert into oasis
We built buildings in different lenght and sizes
And we felt so very statiesfied

We bought and bought
we couldn't stop buying
We gave charity to the poor cause we couldn't stand their crying
We thaught we paid our dues but in fact
To ourselves we're just lying

Oh...I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves

We were told what to buy and we'd bought
We went to London, Paris and Costa del Sol
We made show we were seen in the most exclusive shops
Yes we felt so very statisfied

We felt our money gave us infinit power
We forgot to teach our children about history and honor
We didn't have anytime to lose...when we were(were)
So busy feeling so statisfied


I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves (2x)


We became the visuals without a soul
despite the heat
Our homes felt so empty and cold

To fill the emptiness we bought and bought
Maybe all the fancy cars and bling will make us statisfied

My dear brother and sister it's time to change inside
Open your eyes...Don't throw away what's right aside
Before the day comes when there's nowhere to run and hide
Now ask yourself...cause Allah's watching you

Is he statisfied?...Is Allah satisfied?(3x)

Oh...I'm walking with my head lowered in shame from my place
I'm walking with my head lowered from my race
Yes it's easy to blame everything on the west
When in fact all focus should be on ourselves(2x)

THE END.....


Photobucketp/s : kamu kenal siapa Maher Zain bukan....????MyEm0.Com

Indonesia released - part 2 Pantai Kuta Bali


Hi uols,


hehehe tak abis2 lagi citer pasal bali nak kan..al maklumla uolsss bukan selalu nak dapat peluang mcm nie...ini sambungan dari previous entry yang lepas PART 1...tanpa membuang masa izinkan gambar unutk bercerita....



APABILA GAMBAR BERCERITA

1st of all welcome to Pantai Kuta Bali, dan sebagai pengunjung yang tak sabar nak menerokai keindahahan pantai Kuta ^_^

Lodge RITA menjadi pilihan mek untuk beradu, 200 000 Rupiah semalam ader aircond tu yg penting, after convert to RM total 70Rm mcm tu laaa, bagi mek ini adalah yang terbaik sebab hotel budget seperti ini agak memuaskan hati untuk sekadar nak tidur semalam dua ^_^

pagi ni kena breakfast dulu kat hotel sebelum pantai n SOGO...

hah engkau awal pagi dah bersiap sedia berposing di tepi pantai, kalau tak silap lebih kurang dalam pukul 10am, dan suasana yang amat menyenangkan, ombak berderu bayu membawa pergi semua masalah kalau korang datang disini ^_^

tiba di SOGO Bali, well sogo ini sama seperti sogo yang berada diKL tu cuma environment dan culture tu sahaja yang berbeza, di luar mereka menjual beratus jenis souvenir, ini baru di dalam mall yer, kalau korang keluar tengok kat depan sogo ni lagi ada banyak kedai yang menjual barang murah ^_^

ni pula ialah MCD...menu sama seperti KFC ada bungkusan nasi hehehhe....and MCD ni betul2 kat depan pantai Kuta Bali....lastly kat MCD ni ader anjing betina yang setia menunggu kalau ada orang nak bagi dia makan ^_^ 

ni my lovely brother...ni kat airport Juanda....time ni kita orang hampir2 tak dapat balik coz duit cash rupiah n RM dah habis yer dan tak cukup untuk bayar airport tax, time tu dah kol 10 aku nak bayar via on9 pown tak dapat, tapi nasib baik la kebetulan ader mamat cina tu mmg orang local malaysia tolong kita orang, klu tak mmg tak balik la gamaknyer, isk2 klu ingt2 balik time tu mmg dahsyat huhuhu...

THE END....