ceritera aku dan Najeeb make up artist


wah baru arinie aku nak bongkar laptop aku kan...lepas tu terjumpa lah plk pic aku bersama juru makeup terkenal iaitu najeeb...time ni aku sempat snap pic dengan dia sebb time tu pengantin tu tgh tukar baju hah apa lagi dah alang2 dia tgh free aku pown snap lah pic bersama beliau...mana lah tahu dapat aura seri makeup najeeb hehehe

sebenarnya member aku ni akak dia kawen tapi time akad nikah tu zulfadzli yang makeup kan dengan bertemankan silver...kemudian dikala bersanding najeeb pula mengambil alih untuk makeupkan pengantin dengan bertemakan merah...klu nak tngok sila scroll pic dibawah yer....


akad nikah zulfadzli yang makeupkan...

time ni rambut pjg lagi hehehe....

hah ni pula sentuhan dari Najeeb...

inter-frame kejap nak bagi ucapan kat pengantin baru nie :P

p/s : najeeb pernah terpatah pensel lip liner ketika hendak makeup kan artis tersohor Datuk Siti Nurhaliza...betapa gementarnya najeeb ketika itu sumber Berita Harian

Iron Man - mengiron baju

tadaaaa~~~

hah kasihan pakcik iron kita ni kan...sure pakcik iron man kita ni dah pencen since dia tak le nak selamatkan dunia dari ancaman musuh so ni jelah keje yang dia boleh buat dalam kepakaran beliau...yer kepakaran dalam mengiron baju MySpace mcm mana klu karekter yang lain turut pencen contoh seperti spider man dan Hulk hehe agak2 keje apa yang mereka boleh buat?

p/s : ~~~
QieflysiDolce

Aku bergambar tanpa kepala semalam.


mana kepala aku....???


MySpacesemalam memang hari yang menakutkan buat aku...sebab sebelum ni aku ada gak dengar cerita2 seram time kat hostel sekolah dulu...klu nak tengok tu tak penah lagi lah...seperti yang kita semua tahu klu dah maghrib tu jangan lah dok berkeliaran kat halaman rumah sebb time tu lah syaitan melilau sapa tahu klu kita terlanggar tersampuk plk...

ok semalam aku open house kat umah member aku kat subang...lepas tu dah maghrib aku bergegas nak balik sebab nak g open house kat tempat lain...sebelum balik tu kita orang semua men snap2 gamba hah tak ker carik pasal namanyer tu bergambar time magrhib...lepas tu member aku snap gambar aku time aku nak salam mak member aku...lepas tu dalam 5 minit kemudian dorang bagi tahu aku yang gambar aku takde kepala badan je tinggal...isk meremang bulu tengkuk aku skang ni wei...korang rasa tak???

bayangkan kepala aku tuh takde...warghhh takutnya

boleh plk time aku nak balik baru dorang nak g tngok pic tue...mau naik trauma aku...lepas tu dalam perjalanan balik member aku yang drive tu rasa ada yang mencucuk kat kaki dia huh serammmm....MySpace p/s : so ingat pesan orang tua2 klu maghrib tu jgn nak merayau2 ok...
QieflysiDolce

semalam sekali lagi aku menerima dugaan....

bagi aku TnG ni penting...dah lah mahal nak renew :(

pertama sekali biarlah aku menangis laju2 sedih sngt semalam mcm mana ntah ID aku boleh tercicir kat dalam monorail...kesian kat akak counter tu sedang dia sibuk menjamah nasi lemak tiba2 aku kaco dia minta tolong jejak ID n TnG aku tu...walaupun semalam dah sehabis boleh aku mencari namun klu dah bukan rezeki aku terpaksa lah aku redha...dan aku pasti semua ni mesti ada hikmah disebaliknya...tak pasal2 semalam aku emo satu hari haish...namun semalam lepas aku pergi melawat rumah2 anak yatim kat selayang aku dah kembali tenang...wahhh!!! matilah kata nya nak mencari ketenangan di sana kan...

p/s : hari ini banyk sngt rumah terbuka kena g....selamat beropen house la yer :P

ouh malas nya...

mamy~~~

minggu yang sangat busy...oleh kerana aku busy kemalasan pun turut melanda hingga menyebabkan jari2 lincah aku menjauh dari keyboard lappy aku :(

sekian update ringkas dari si budak sensitif....

p/s : ~~~(bunyi cengkerik di malam hari)
QieflysiDolce

Kamu mahu IBU BARU ?

yer aku ni mak tiri kaw...

salam raya semuanya...wah hari ni baru la aku rasa boleh bernafas skit sebab most of the shop already open...haiyaa kalau tak aku nak beli top up pown susah...so hari nie aku bersama cousin aku AIM jalan2 cuci mata kat Time Square dah lama rasanya aku tak lepak dengan my lovely cousin ni...

So kita orang plan nak lepak kat KFC TS tu sebab dah agak lama tak jejakkan kaki ke tempat itewww....dan dalam aku tgh Q nak order depan aku ni adalah seorang lelaki berumur dalam lingkungan 30an bersama 2 budak kecik(akak dan adik)...dalam aku tgh feeling2 sorang tu kan sambil tu juga lah aku dengar celoteh dorang anak beranak nie...plus dengan cashier tu budak baru so dia wat Order pown dengan berhemahnyer...so Q line kat aku memang panjang...

Ayah = Kamu mahu mama baru ?
akak = tak nak lah mama baru tak cantik...
adik = betul2 tak mahu mama baru...

masalah itu bukan dari segi cantik dan ukur lilit tubuh...tapi yang menjadi persoalan ialah dari hati budi seorang mak tiri itu ok...bukan semua mak tiri yang sanggup menjaga anak orang lain dengan seadanya...korang ada MAK TIRI gak ker?? sapa ada sila angkat tangan tinggi2 aku nak bilang...yer aku sendiri juga ada MAK TIRI dan mak tiri aku tu baik je orangnyer dan begitu juga abang dan kakak tiri aku mereka semuanya baik2 belaka...dulu aku memang takut dengan MAK TIRI aku tu tapi at then end lepas aku stay dengan mereka semua baru aku tahu ada juga mak tiri yang baik kan...

yelah orang yang dilabelkan sebagai MAK TIRI nie bukan semuanya jahat ok...mereka juga seperti manusia lain yang sngt protective...yelah mak sapa yang nak terasa diduakan oleh si suami...aku hanya sekadar menyuarakan pendapat yang sedia ada YO PEACEMySpace

p/s : sejahat2 ibu tiri jahat lagi ibu kota...
QieflysiDolce

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN dari KIFLI SI DOLCE

SELAMAT HARI RAYA...

Di atas kesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin kepada semua teman2 blogger yang saya kenal dan juga tak berapa kenal MySpace maaf lah yer andai kalau saya ada tersilap kata sebelum ini kat korang semua...kalau nak kata tingkah laku tu takde la kot sebab kita punn dok kali bertegur sapa kat alam maya ni jer...

Seperti sedia maklum ini dah tahun ke-3 aku beraya kat KL so officially nya aku memang rindu giler kat kampung (Sandakan) aku tapi apakan daya perjuangan aku belum lagi selesai...raya tahun ni sama seperti raya sebelumnya biasa n simple sahaja haha itu definasi bagi aku sorang jer korang yang lain confirm raya sambut bagai nak havoc kannn...haish ingat lagi time kecik2 dulu feeling raya tersangatlah meriah sebab raya time tu kat kampung berkumpul ramai2, dapat banyak duit raya, sembahyang raya sama2, berkunjung kerumah sanak saudara, main meriam buluh, sakat budak2 balik dari tarawih, lepas tu round satu negeri collect duit raya terbanyak ingt lagi time tu datang umah orang just teguk air then hulur tangan nak salam n mintak duit raya haha....boleh dikatakan aura suasana raya memang berbeza dengan hari2 biasa ouh really mish that moment MySpace...tapi kini usia pun makin meningkat dewasa (dewasa kah??) makin takde feel nak raya hehe dan memori time zaman kanak2 tu semua hanya menjadi kenangan sampai bila2...kepada mereka yang tak dapat balik raya sebab kerja tu harap jangan bersedih jangan berduka manalah tahu rezeki korang melimpah ruah dibulan SYAWAL ini...

dan kepada mereka yang drive tu, tolonglah drive dengan berhemah sentiasa focus dan yang penting INGATLAH ORANG YANG TERSAYANG ok...ehhh tak semestinya ko dah smpi kat kampung ko tak yah nak drive dengan berhemah kang tak pasal2 ko langgar lembu jiran hehe...lepas tu jangan lupa minta maaf kat IBU AYAH kita taw...time ni lah kita dapat meminta seribu keampunan dari mereka...bagi yang telah pergi kita sedekah kan AL-FATIHAH~


nampaknyer itu je la kot yang aku nak coretkan...aku rasa dah melalut plk entry aku ni hehehe yeay raya raya ayamg goreng ayam goreng~~

p/s : hayati raya dengan seadanya....salam ikhlas dari KIFLI SI DOLCE
QieflysiDolce

Jom terjah Bazar Ramadhan dekat kajang

MySpacePada minggu minggu minggu yang lepas aku berbuka kat tempat ayah aku kat kajang...yer sebagai anak yang soleh selalu mendengar cakap sekali sekala tu kena lah juga berbuka dengan orang yang tersayang kan...maklumlah aku kan stay kl klu nak balik kajang tu mak ai punyer lah amik masa lama nak smpi....hehehe tu yang aku jarang datang kajang...so time ni lah aku nak lepas kan rindu kat ayah aku...dan aku tidak keseorangan adik pompuan aku pun turut sama join kita orang time tu...so apa lagi ayah aku ajak kita orang ke bazar ramadhan kat kajang...kalau tak silap bazar ni area PRIMA SAUJANA alaaaa satu2nya Giant kat Kajang....hah area tu la...

ayah aku kata dekat 200 unit semuanya yang berniaga...ntah ayah aku kelentong aku pown tak taw yang aku taw time tu makanan...Jom kita ronda2 bazar ni then tngok juadah berbuka untuk hari tu....

bazar ramadhan kajangmemang besar bazar ni erk....betul lah kot ayah aku cakap tu ada 200 unit....

bazar ramadhan kajangakak ni tgh tunggu sumthing :P

bazar ramadhan kajangbazar ramadhan kajangbazar ramadhan kajangfirst juadah yg aku beli...

bazar ramadhan kajangadek aku tgh beli nasi lemak kukus...paru nasi lemak ni memang power~~~

bazar ramadhan kajangbubur lambok kg baru....

bazar ramadhan kajangbazar ramadhan kajang
ayam madu...sedapppp~~~

bazar ramadhan kajangwarghhh daging....

actually ada few gambar lagi yang aku tak snak contoh mcm kuih tu...yang paling sedih coz time ni aku FLU so korang pun fahamkan klu FLU ni hidung sumbat so deria rasa tu takde...rasa semuanya mcm tawarkan jer kan...hah mcm tu lah betapa malangnyer aku tak dapat nak rasa makanan ni semua...ohh ayam madu ku!!!

p/s : thanx ayah blanja kami berdua....
QieflysiDolce

Jangan jadi macam anak panda ni...

Tolong yer kamu semua tidak digalakkan untuk mengikuti jejak langkah anak panda nie...hehe setelah berusaha keras untuk turun dari batu tu boleh plk dia mencarut pabila landing dengan tak betul hahaha padan muka MySpace...tak patut tak patut...sama juga lah seperti situasi kita sekarang ini..tak semestinya kita dah berhabis sedaya upaya membuat sesuatu dan mengharapkan ianya akan membuahkan hasil...kalau berjaya itu lain cerita tapi bagaimana pula kalau sebaliknya...takkan kamu nak salah kan diri sendiri lepas tu mencarut sana sini...hahaha

easy and steady...

nice jump...

tuttt~~~

p/s : bukan semua yang kamu nak kecapi berakhir dengan kejayaan...tapi anggap ianya sebagai batu loncatan agar kamu lebih gigih berusaha...ingt tuuuMySpace
QieflysiDolce

Underwear + Bihun = RM1.69...Murah bukan???

yer akak dan makcik mari rapat2 dengan saya sebab saya ada satu tawaran istimewa buat anda semua....Underwear + Bihun = Rm 1.69 huh??? mengapa??? kamu tidak percaya....better kamu percaya kerana ini memang betul terjadi kat Jusco Maluri...MySpacecuba cakap kat aku sapa yang nak bagi murah sampai macam tu sekali peluang ni korang bukan selalu dapat dan bukan selalu aku dapat snap haha MySpacekalau tak percaya sila scroll gambar dibawah yer...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


dah lah aku malas dah nak gelak...apa pendapat korang??? isk2 kalau yer pun tak nak underwear tu janganlah main letak kat merata2 tempat...sebb kalau tak silap underwear dan pakaian kat atas and barang dapur dan makanan semua kat bawah...minah ni mesti tak nak underwear tu dan dia malas nak naik ke atas thats why dia just letak kat bihun yo peaceee~~~

p/s : jangan risau sebab aku pown penah buat mcm minah diatas....MySpace
QieflysiDolce

takutkan member hingga ke nafas akhir

hye semuanya...duit raya saya jangan lupa ok...

korang pernah tak tengok orang terkejut atau melatah...tak pown contoh terdekat korang sendiri yang sakat member2 korang...klu pernah korang mesti rasa best kan sebb kalau bab2 usik member memang seronok...lebih2 lagi klu orang tu jenis melatah memang tak kering gusi kita dibuatnya ada je tingkah laku mereka yang akan mencuit hati kita...tapi korang harus ingt bukan semua jenaka yang kita buat tu akan berakhir dengan tawa riang...cuba bayangkan kalu orang melatah tu tgh pegang benda tajam then korang usik mau tak dia cucuk member yang lain...MySpaceooo cannot2...theres no such thing like that ok....klu korang tengok video kat bawah ni lagi menyayat hati...dorang saje je nak prank member dorang ni...tapi sadis sungguh berakhir dengan jeritan sesalan yang tak sudah...isk aku plk yang rasa seram...so layan la video yang aku upload ni..

p/s : so korang ingt yer klu nak bergurau tu make sure kena pada tempatnya QieflysiDolce

Kisah si amah bersama tuannya di Mcd Maluri.

ni lah dia si amah yang aku maksudkan tue....

wahhh...malam ini aku berasa begitu tenang sekali...suasana yang sunyi sepi dan tenang ini membuatkan aku teringat kat kampung pula MySpace....ok aku nak citer pasal amah ni plk...korang penah ingat kan pada minggu yang dah lepas ada isu berita pasal pembantu rumah tangga di mana gaji mereka terlalu mahal sebulan RM800 , dalam seminggu tu ada 1 hari cuti dan semua keperluan diri di tanggung oleh majikan....so banyak lah orang buat aduan ketidakpuasan hati nie...

so dalam diam aku pown terfikir klu dah gaji dorang ni masyuk for sure majikan2 ni amik kesempatan untuk dera dorang kan...hehhe yelah i mean kena wat itu dan ini...sampai lah amah tu patah tulang hahaha....tapi takde sampi mcm tu sekali kan aku just berimaginasi jer...

citer ni berkaitan lah dengan amah yang aku jmpa kat kat JJ Maluri ari tu...aku tngok amah ni sempoi jer...isteri majikan amah ni muka garang oooo...aku yang duduk kat sebelah dia ni memang takut aku makan pown sopan ok kang dia tegur mau dilempangnya aku hahah....

time ni aku ingt majikan ni tak kasi dia makan MCD sekali taw...aku pown terkejut dan kesian sebb aku tngok yang lain2 tu dah melantak bagai nak giler...si amah tu dok tngok jer....aku nak sound tapi aku takde kudrat haha...tapi tak elok bersangka buruk kat dorang sebb apa majikan ni ada gak beli satu untuk amah dorang...takkan lah majikan tu nak biarkan amah tu telan air liur je kan...cuma amah tu je yang nak makan lambat2...


p/s : tapi bukan semua amah yang bernasib baik dan bukan semua amah yang baik taw....