Dato Siti Nurhaliza Glam Cover dan Inspirasi asal Cover

hye uols,

apa khabar adik2 kakak :) ok skang ni kakak kembali dengan citer yang light2 jer ye so jangan nak cerca akak ramai2 k...

ok since skang ni dah masuk 2012 nak buat compared diantara cover glam siti dengan inspirasi yang diterapkan didalam cover glam tersebut :)

ok pertama ni insipirasi dari cover madonna dengan tajuk lagunya lucky star...sememang nya cantik seakan2 bukan :)
akak sngt suka ok..so skang ni kita tengok yang lain plak

second cover ni sama gak insipirasi dari madonna tajuk lagu Rain...kalau part ni aku memang suka sngt cover dari siti hehe nampak glam sngt :) letop uolssss

yang ke 3 ni pula not bad, memang sebijik ikut Hatsumomo in Memoirs of a Geisha, tapi tak jumpa lah pose yang siti buat ni haha yelah mana lah tahu kan pose sini sama dengan pose Hatsumomo...ko mampo pose mcm siti? nan hadooo kannn

last but not leastsiti dari madonna juga dimana mengenakan Mouse headgear kat atas kepala dia tu :) ouhhh comel sngt ouhh siti sngt cute dah mcm pan asia dah aku tengok siti ni kannn...

dan yang penting siti juga telah keluarkan statement dekat Glam dimana

Edito Glam: Untuk cover Glam, Datuk Siti dipakaikan rambut palsu sepenuhnya malah masih memakai serkup di bahagian belakang kepala. Efek grafik dan pencahayaan membuatkannya nampak seakan tidak melitupi langsung rambut. Siti juga tidak memerangkan rambutnya untuk penggambaran ini.

cepat uols akak dah beli 4 cover walaupun isi kandungan nya sama...tapi demi peminat tegar siti harus beli semua cover tu kannnnnn


uols tadi meriah sngt weols celeb new year kat The Curve hah bagi sesapa yang ada nampak weols meriahkan tarian ramai2 kat Asam Pedas tu yang menggedik2 itu lah TKG kalau nak tahu haha...tunggu ye nanti akan di update kalau ada masa n pic yang nice :)

ok daaaaaaaaa~


Yusry KRU dan Lisa Surihani berpeluk tubuh.


hye uols,

hahaha sure ramai di antara korang ingt Yusry kru & Lisa Surihani nie berpelukan tubuh sesama sendiri kannn of course lah...tapi aku tumpang gembira bila melihat Yusry & Lisa dah bercouple dan tak lama lagi akan mendirikan rumah tanggal bulan 2 tahun depan...

Harap2 semuanya berjalan dengan lancar ye :) bawa doaku seiring dengan jalan kalian berdua wah kelassss ko JAH!


“Insya-Allah jika semua berjalan lancar dan tidak ada apa-apa halangan dari segi kerja, saya akan melamar Lisa dan mengahwininya pada 2013. “Kalau tanya pada hati, memanglah saya mahu cepat tetapi apa-apa pun kami harus menghormati keluarga mengenai hasrat kami itu. “Apa yang pasti, kami tidak mungkin berkahwin tahun depan kerana Lisa akan berlakon dalam filem arahan saya, Ular,” akui Yusry, 37, ketika ditemui pada majlis berbuka puasa KRU di Hotel JW Marriot, baru-baru ini.“Disebabkan kesibukan saya dan Lisa, kami tidak akan berkahwin tahun depan dan mudah-mudahan niat murni kami akan dapat dilaksanakan pada tahun berikutnya,” kata Yusry.

itu statement yang di keluarkan oleh Yusry KRU...

tetapi apa yang pasti pernikahan mereka akan berlangsung pada 23 Februari 2012 dan majlis resepsi tiga hari selepas itu pada 26 Februari 2012.


kan satu je yang mek harapkan kat sini agar korang hidup sebagai artis ni jangan lah cepat sngt membuat keputusan yang terburu2 lepas tu senang je amik kata putus "U CERAIKAN I "atau "HANTAR I BALIK RUMAH MAK I" kannnn

kalau boleh lisa ni dah lah comel harap yusry tolong jaga hubungan ini sebaik mungkin yelah umur yusry pown dah mencecah 37 dah kira cukup tip top dan matang untuk guide lisa yang muda tu :)

wah tak tahan taw aku boleh buat olahan untuk mereka berdua ni...amik yang jernih buang yang keruh tak pown ko amik yang keruh tu pakai bio aura jernih la air ko tu jah hahaha

ok daaaaaaa

p/s : pix credit to RotiKaya :)

(GiveAway by darkbatman.com) lama dah tak buat keje2 mcm ni.

hye uols,

begitu agak lama juga lah aku rasa tak buat menda2 mcm ni, kannn? walaupun biasanya tu aku tak pernah merasa giveaway tapi yang penting confident tetap nak buat, biasalah uols nak support kawan2...kannn?

hidup blogger hidup kifli mally *motif sngt :)

AMK = ada mak kesah hahaha


Syarat Penyertaan;

1. Hanya terbuka kepada FOLLOWER blog darkbatman.com. Kalau yang belum menjadi follower, haruslah menjadi ahli keluarga darkbatman.com.

2. Letak banner GA di dalam entri penyertaan.

3. Tag 2 orang kawan (blogger)

4. Like Facebook darkbatman.com. Ehh banyak pula syarat kali ini. Kehkehkeh!

5. Submit link di bahagian bawah komen entri ini.


VIDEO dari Darkbatman.com





bawah ni dua orang budak yang sngt nakal aku nak tag kalau dorang tak buat siap dorang aku bubuh cili dalam seluar haha...

Cantek : http://cikhuhu.blogspot.com/
Bedah : http://kaukesah.blogspot.com/

ok daaaaa~

Alhamdulillah ini sudah rezeki ku :)

hye uols morning,

hari khamis yang cerah ni aku tak nak banyak cakap aku nak hurai sikit je...

mak janji mak cakap sikit je hari ni ok...

boleh dikatakan tiap2 hari kot hujan, kan uols aku memang tak suka kalau hujan sebb membataskan segala aktiviti aku pada belah pagi ataupun petang...susah nak g chendot uols :) tak faham apa tu chendot buka kamus hakak2 hokay~

Alhamdulillah rezeki selama ni tak lagi putus2, aku pown sngt yakin dengan korang dimana rezeki berblogging ni tak pernah putus2 kan? walaupun ianya lambat namun ia tetap sustain...sama mcm mak jah jual karipap tiap2 pagi walaupun sedikit namun adalah hasil yang dinampak tu kann :)

apa yang aku perasan semenjak dua menjak ni aku memang tak banyak update blog seperti dulu, maklumlah uols student always busy kan? *ayat propa sngt

well apa yang aku nak cakap BE = Buffered Earning aku maintain smpi lah ni...alhamdulillah sekali lagi uols :)

Klik utk ke size gajah

huh tu kalau tak silap dari bulan lepas lagi maintain uols :) rasa hati ni berbunga2 je biar smpi jadi mat bunga haha...dan skarang nie aku dapat lagi satu BE dari satu Brand Telekomunikasi kalau dulu aku cash out RM1++ sebb time tu nak gak tengok betul ke boleh dapat payment skali tengok cheque smpi rumah uols..

oh harus lepas ni aku simpan biar beranak pinak kat dalam account tu haha...

so di pagi hari yang indah ni jom berkebun haha~

ok daaaaaaaa~

Dear Abang, kasihan sungguh wanita ini!

hey uols,

ni mek nak tanya sikit kat uols semua? penah tak nampak orang tu obses sngt kat kereta yang dia beli? for sure uols penah tengok kan tak pown uols semua ada yang alami situasi sebegini...sedihhh uols

smpi mcm ni lah dia letak accessories kat kereta dia tu...

hazab kan uols smpi orang nak naik kereta ni pown rasa begitu susah dan part yang tak best tu kalau dah pasang lagu bingit telinga....sedihhh ko jah

tapi setakat ni iols sendiri tak pernah lagi jumpa mamat atau minah yang tergila2kan kereta smpi tahap gaban...kalu ada pown sure selalu dikaitkan dengan lelaki..betul tak cakap mak ni noks hahha....

alkisahnya mcm ni uols baca lah kisah hidup seorang wanita yang bergelar isteri ni terpaksa menghadapi situasi dimana suami beliau ni sngt obses dengan kereta barunya itu...dia siap tinggalkan surat untuk laki dia lagi ok...

"Dear Abang, ayang minta kebenaran abg untuk balik kampung bawa anak anak , abg tak perlu lah hantar ayang, ayang naik bas jer, abg jagalah diri abg dan kereta abg tu baik baik, ye lah..kereta abg tukan mahal cecah 150K, barangkali itulah sebab abg sayang kter tu lebih dari ayang, sampai abg pernah terlena dalam keter tu masa baru baru beli, sampai 3 malam abg terlena, tahu kenapa sebab harga kereta tu lebih mahal dari wang hantaran ayang masa kita kawin..Cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta tu ?

Tiap hari abg misti gosok kereta tu supaya nampak kilat, mcm2 eksosories abg bubuh kat keter tu bagi nampak cantik, sayang ni nak dapat hadiah sesekali pun susah..kereta sebulan sekali abg servis, isi munyak injin yg mahal sampai beratus satu tong, ayang nak pi salon sebulan sekali pun payah, kereta abg make up lawa lawa..kalau sayang make up abg kata ayang tak sedar diri, nak menjongket la..macam opera cina la..keter servis sampai 300, ayang nak makan pizaa mengidam masa mengandung pun tak dapat, abg kata ayang mengada ngada, keter abg anak bagi calar sikit, abg marah macam nak amkan anak, hari tu sayang terjatuh kat longkang abg boleh gelak jer masa siram bunga..yg sedihnya masa lena dalam keter ayang tanya kenapa, takut keter kena curi abg kata..kalau ayang org curi?? Ok la bang ayang pergi dulu, sarapan ayang dah buat, lauk tgh hari ayang dah masakkan...bye, Love abang..."

so apa pendapat uols?
*puas hati tak baca situasi diatas....? harap ianya tak jadi kat korang semua hokay...

Nak makan sengkuang sekali ada pula incident kat tasek terjadi. Harus buat liputan

hye uols,

ini cerita lama taw eh takde lah lama sangat kejadian ni pown dalam hujung bulan lepas :) cenggini ceritanya disuatu petang yang best tiba2 kami semua dah smpi kat Tasek Permaisuri dengan satu harapan membakar iaitu untuk makan sengkuang makcik tasik tu...

ok fine weols semua pun dah smpi kat tasek alih2 nak kuar kereta je terus nampak incident kereta akak tu kena langgar yang penting fresh live ok weols saksikan dari awal smpi abis mcm mana incident tu berlaku...ok nanti aku smbung sebb nak tunggu owner punyer kereta tu lama sangat weols sempat makan sengkuang lepak2 kejap

mereke adalah saksi utama kereta akak tu kena langgar, kenalkan TKG CREW :) muka nak budget manis je kan tapi mulut very the jelatang....

wah dah lama tak turun taman permainan mcm ni skali skala memang nice juga kan, yang tak tahan tu MANJAKU mmg sngt manja budak yang duduk atas buaian tu :)

huh manja tak budak yang duduk atas buaian tu, agak2 ada tak yang kena lenyek dengan tractor trailer 12 tayar :) ko nampak tak ais krim yang aku kulum tu, mmg sedap ok mmg feveret aku sehengget je satu cone ada Vanilla Cokelat dan korang boleh mix...

huh skang ni meh kita sambung balik cerita akak tadi tu, akak tu datang je terus ke kereta weols semua sergah kat akak tu, terus masing2 mulut manis umpama madu bercerita, tambah sikit cili uols baru berasap akak tu :)

tu no plate kereta akak tu, ko tengok no tu sngt baru kannn nampak sngt kereta baru je akak ni rasmi bawa anak2 dia jenjalan kat dalam tasek dah kena rempuh smpi senget ok parking akak tu dibuatnya...

huh amik kaw kat depan tu jangan cakap lah mmg dah hazab aku tengok...kira banyak gak lah coz nak repair kereta ni kann :)

ko bayangkan kereta yang nak masuk parking tapi tak reti lepas tu dia langgar kereta yang tgh park kat sebelah tu...haiyooo nampak sngt dia hilang kawalan time tu...

hah~ ni lah dia empunya kereta honda tersebut, yang penting time dia ke kereta tu dia confident je mcm terus nak balik kan tapi weols sempat bagi tahu, actually ramai lagi yang saksi kejadian tu budak kecik makcik2 dan pakcik yang berniaga kat situ...

kereta yang sagat tepi honda tu kereta Perdana Hitam dan yang penting time tu dia nak masuk park sebelah kereta honda tu then dia tertekan minyak terus crush tepi honda then ingt dia nak reverse taw alih2 dia boleh tekan minyak lagi smpi kereta perdana tu naik kat atas divider,

tak ker lagi teruk kereta honda tu ko buat, asal lah ko tak reverse je terus kurang skit kerosakkan kat kereta honda tu :)

dan yang penting kereta perdana tu blah katanya dia nak g buat report polis dan dia tinggalkan orang gaji dia kat taman tu jaga budak2, tapi kita orang nampak yang bawa kereta tu pown mcm orang indon gak yang penting perempuan ok...

dorang pun bergaduh jugak ok siap meraung2 terpekik melolong dan seumpamanya, weols hanya boleh memerhati je kang nak masuk campur mmg kena buku lali r jawabnya, lagi pown akak kereta honda tu husband dia trus datang...not bad hokay~ haha

tapi sayang aku tak tahu apa kesudahan cerita akak ni sebb aku dah nak balik..apa pun harap2 semuanya baik yer akak? eh tak taw pown nama akak tu...takpelah akak honda pun boley

p/s : korang kat luar tu sentiasa berhati2 ok, kifli mally risau tentang korang semua haha, mcm bangsat je ayat aku ni...

#okbai

Housewarming di Teratak baru

hye uols,

wah sempat lagi aku nak update blog pasal housewarming di teratak aku baru ni :) hari tu awal pagi weols terus ke tesco taman midah beli barang keperluan untuk menu malam ni, walaupun simple tapi sememangnya cukup untuk semua orang dah siap tapau bawa balik lagi ok...

lepas tu balik je dalam kol 4 terus weols semua siap apa yang patut sebb ikut plan guest datang dalam kol 7 so semua harus ready plus dengan yang nak drag sebb nak sambut tetamu yang datang haha...

terus je cincang semua sayur yang ada, ala2 master chef gitew

hah yang ni lagi tak boleh blah, feeling sorang2 bersihkan ikan bilis tu, dia buat sorang amik masa 2 jam pun belom abis lagi haha...

antara menu yang dihidangkan malam tu, aku sendiri pown dah lupa sebb lama sngt nak post entry ni haha...apa yang pasti telur masak lemak kuning dan sambal ikan bilik OMG sngt sedap =D

fahmey bertanggungjawab dalam siapkan satu menu, apa ek menu tu lupa lah, kalau tak silap ayam masak bicara manis menusuk kalbu kot haha...

dan ini adalah tuan empunya rumah di teratak baru itewww~ kenal kan uols hadi
say hi to hadi...

diantara tetamu yang datang, time ni baru nak snap pic bila dah separuh tetamu balik :)
me with adyba jee...kanan tu amir dia lah masak sambal ikan bilis~ memang kaw

eh eh lupa plak aku dapat hadiah dari Viey sempena dok umah baru :) thanx a lot yer Viey
dan yang 3 orang kat belakang tu mmg suka interframe haha..

dan bila takde keje baru lah dorang nak kacau my baby :)

ni my second baby~
yes my cayunk blondie dah bagi aku dua orang baby yang comel :)

p/s : thanx to all yang sudi datang time weols buat housewarming ni, sngt meriah dengan telatah kawan2 yang tak kering gusi, definitely yang datang tu my bff n my TKGian Crew thanx skali lagi aku ucapkan :)

Alamak lupa aku ada date dengan dentist.

hye uols,

aduh hanya disebabkan aku terlalu busy dengan babak pindah rumah aku terus terlupa date aku dengan dentist comel kat klinik pergigian cahaya suria kat pudu tu....haiyooo rasa macam berat bontot aku ni nak g wat re-appointment dengan nurse kat situ ni pown En @pojie yang dok tolong bagi ingt kat aku :)

hah uols tak datang erk?

yerlah mcm mana nak datang kalau aku dah dok pening fikir pindah rumah dan nak urus segala yang benda yang terpending ni...so skang ni baru lah aku dapat ringankan beban tu skit sebb dah ada abg elok datang "kemas rumah" motif sangat kan nak mention segala dan yang penting mama tak taw time tu haha

suppose appointment aku dengan dentist tu 29novemer yang lepas tapi skang ni dah masuk December, so tahap kemalasan tu mmg menebal dalam hati jadi memang tak lah aku nak usung diri nak g buat appointment lagi...arghhh sudah AKU MALAS!!!

walaupun gigi kuning tetap confident dengan senyuman :)

OKBAI~

Dirumah baru rezeki baru.

hye uols,

mmmm macam mana nak start ni ek? sebab aku dah mcm takde idea plak nak type apa kat blog aku nie. Oh yeah btw skang aku berada kat area permaisuri cheras, dengan ini aku dah pown official pindah rumah ke area permaisuri ni,

so baru semalam aku pindah barang kat area rumah ni apa yang penting rasa sedih nak tinggal kan rumah aku kat pandan jaya tu hiba sngt walaupun kata orang area pandan jaya tu hazab tapi uols tmpt tu lah aku selama ni duduk kat kl dan teruskan hidup sebagai student yang berdikari,

wah tak sangka begitu ramai yang sudi tolong mek pindah rumah :)

tapi takpelah aku selalu terapkan dalam diri aku dengan penghijrahan yang baru ini mungkin rezeki aku makin bertambah2 duduk kat rumah baru nie...Amin

dan kalau dah pindah rumah tu for sure housemate aku pown akan berubah juga :) kalau ex rumah aku yang dulu perangai ex housemate masing2 aku dah kenal budi pekerti tapi di rumah baru ni aku tak berapa kenal lagi tapi apa yang aku tahu housemate aku sorang ni perangai dia "makcik2" sngt...ko taw la style makcik ni jenis yang leceh skit...itu tak boleh ini tak boleh

tapi takpe duduk dengan orang yang suka berleter at least boleh membuatkan aku terasa mcm duduk dengan ibu, so makan minum terjaga oleh beliau :) walaupun hakikanya housemate aku tu sorang lelaki :)

jenab ko perhatikan dia, jangan bagi dia kuar malam or on9 FB sesuka hati :(

haha takde maknanya housemate aku tu nak kongkong aku smpi mcm tu skali kannn, cuma skang ni apa yang membuatkan aku resah bila kat rumag baru tu takde lagi internet connection so ini sedikit menyusah kan aku untuk on9 dan sebagainya...dan kalau boleh aku tetap nak pakai Streamyx...

jemput makan uols,

ok lah uols aku rasa smpi disinin saje dulu ok :) nanti pape aku akan update dengan selanjutnya...mcm biasa lah event yang aku attend bersepah sana sini tapi masa nak update tu rasa mcm tak cukup jer :) ok daaaaaa

*eh bukan skang ni trend ramai orang pindah rumah gak ker? ok bai jaga diri uols :)

First Invitation dari sis Churp2 (Puss In Boots)

hye uols,

terasa agak lama gak aku tak update blog dan aku rasa ni yang paling lama sekali sebb aku jatuh sakit 1 malaysia 1 package aku dapat :) Deman, Flu, n Fever plus dengan exam fuh memang sngt mencabar tapi skang ni dah ok so ada lah peluang aku untuk update...

aku dapat 1st invitation dari Churp2 tapi sayangnya time tu aku masih lagi demam dan tak bermaya so aku proceed untuk bagi kat kawan aku sorang ni...

sebabnya aku dah janji awal dengan dia dan disebabkab aku demam so dia kena carik partner lain hehe...

ni lah mamat yang gila glamour tu :) haha EJ nama diberi

lepas tu dalam aku sakit dia pown bagi lah badge churp2 tu kat aku, dia cakap since aku tak dapat join dia tengok puss in da boots tu dia pown bagi lah badge tu kat aku haha...so sweet of him :) aku demam2 kat rumah pown terus baik kalau mcm tu...

yeah aku terus dapat 2 badge yang comel ni :)

so skang ni semua dah beransur pulih....cuma batuk ni je yang tak berhenti2 hehe...ooo lupa nak makan ubat plak ok daaaaa

jemput makan cendol semuanya...aku tahu korang semua dah rindu nak tengok muka yang kuning langsat ni kannn hahaha...

Korang stress dengan exam? Meh sini baca lawak sengal UBI ni.

yunk! try baca lawak kat bawah ni konpem awk suka :)


SAM: Kenapa kamu cakap minum susu segar boleh bawa maut?
DOL: Sebab semalam semasa aku tengah minum,lembu tu terajang aku. Nasib baik tak mati.

------------------------------------------------------

SAM: Apasal ko marah kat tokey kedai 2 Ringgit tu?
DOL: Sebab dia tipu. Aku beli 3 barang dia mintak 6 ringgit. Kata kedai 2 Ringgit

------------------------------------------------------

SAM: Kau kata binatang peliharaan kau mati lemas? Mana kau tau dia mati lemas?
DOL: Sebab aku bela ikan emas. aku jumpa ia mati dalam air!

------------------------------------------------------

SAM: Semalam aku nampak hantu!
DOL: Uih! kau terkejut tak?
SAM: Taklah.... hantu tu yang terkejut tengok aku.
DOL: Mana kau tahu?
SAM: Aku tengok muka dia pucat semacam jer....

------------------------------------------------------

SAM: Apasal kopi yang kau buat ni rasa masin?
DOL: Gula dah habis!
SAM: Yang kau pergi campur garam apasal?
DOL:Kan aku kata, sebab gula dah habislah

------------------------------------------------------

SAM: Aku tengok kau beberapa hari ini "candle light dinner" dengan bini kau, mesti dia suka.
DOL: Dia marahlah. Aku lupa nak bayar bil elektrik, api rumah aku dah kena potong!

------------------------------------------------------

SAM: Aku ada AIDS? mana ada...
DOL: Aku baca 1 dari 10 orang kat Negara ni ada aids. Aku dah tanya 9 orang, semua tak ada aids, kau orang ke 10, tak payah tanya, aku dah tahu...

------------------------------------------------------

SAM: Dol, aku dengar bunyi batuk kau makin teruk!
DOL: Iya ke? kalau macam ni aku kena banyak berlatih agar dapat batuk dengan lebih baik lagi.

------------------------------------------------------

SAM: Dah dua kali perompak yang sama datang merompak kedai kita.
DOL: Tu lah aku dah cakap kat kau,jangan pasang signboard "SILA DATANG LAGI"

serius lawak, sampai berdarah hidung kita gelak wak :)

My Nuffnang Story

hye uols,

ok baik lah aku rasa cerita aku bersama nuffnang ni boleh tahan gak banyak nya sebb since aku start berblogging ni pada June 2009, so dalam tak sedar skang ni dah 2011 tipu lah kan kalau aku cakap aku ni takde langsung cerita yang patut aku kongsikan pasal nuffnang.

actually aku nak ada blog ni sebb apa tahu? sebb time tu aku dah masuk Degree so since there i was thinking that "aku dah masuk degree and i should write down all the memories into blog" so lebih kurang macam diary lah nie...serius pasal nuffnang tu aku tak fikir langsung sebb time tu tak tahu lagi apa yang special sngt pasal Nuffnang nie. Sebb time tu aku dok sibuk design aku nyer blog tapi smpi skang ni aku still tak puas hati dengan design blog aku ni :)

Tapi pada masa yang sama aku dah start pasang Nuffnang Ads kat blog aku taw...time tu ingat lagi aku sangat budak baru nak belajar Buffered Earning pown tak taw, apatah lagi nak dapatkan duit dari blog ni serius time tu aku sngt dungu...

But then dah lama sikit berblogging sambil semua iklan fully sponsored by Nuffnang baru lah aku tahu betapa best nya NUFFNANG!!! sebab bukan tu je malah banyak aktiviti yang aku dapat join bersama NUFFNANG ni...serius sapa yang tahu sure korang semua akan setuju dengan aku :)

kalau tak silap ni adalah antara event pertama bersama nuffnang time My Water Moments sony TX5 kat Sunway...

lepas dari situ lah aku terus start confident nak join semua aktiviti yang dianjurkan oleh Nuffnang

dari situ aku pown dah start gigihkan diri untuk join mana2 event dari Nuffnang contoh seperti kat atas tu LG Cookie Monster Party..time aku kena makeup sebagai vampire little bro dan itulah hasilnya...

Event tak habis disitu yer, ni salah satu event promo si comel smurfs "Global Smurfs Day Celebration" korang bayangkan la time ni aku sanggup datang sorang2 walaupun takde partner...yelah sapa yang tak kekok bila datang sorang2kan :) tapi aku tetap datang untuk support..hehe


this one the most wonderful event yang pernah aku join, Digi Done Right Camp...weols semua dapat berkenalan dengan kawan baru dan yang penting aku lebih motivated selepas join event ni :)


Dalam masa yang sama aku dapat juga berjumpa dengan top blogger ni, sebelum ni aku selalu je fikir dorang ni semua as a top blogger mesti ada tabiat yang kekwat ignorant n hidung tinggi..but don't ever judge people from their appearance...once aku dah jumpa dengan dorang lepak sama2 I finnaly prove that I was wrong hehe...dorang actually peramah gilerrrrr siot~

me with fourfeetnine :) serius dia sngt comel mcm anak patung rasa mcm nak cubit je muka hehe...

ni lagi lah peramah kiri Aidi Safuan n kanan tu definitely lah uols semua kenal Ian Hamzah pemilik kepada terbang tinggi tinggi..time ni weols ada kat Modesto Capsquare tengah makan2 :) Nuffnang Sharing Session

yeah one my budak paling nakal @pojiepooh...serius dia ni sngt talkative like super way talkative...so kalau lepak dengan en pojie ni takde la rasa kekok sebb dia akan bercakap banyak sampai aku tak bosan hehe..serius itu lah pojie hanya satu satunya :) oh yeah btw time ni kat MELAKA sempat merasa coconut shake...pojie sory lah pic2 tu semua kita tak upload lagi hehe *larikkkkk~

and last but not least, akak Merah kita yang tip top RedMummy :) sapa tak kenal ni aku tak taw lah...haha aku rasa mcm nak lenyek2 je uols semua haha...time ni kak Red mengandung taw gigih dia datang tengok Transformer Screening...



huh tu baru sikit, aku dengan Nuffnang ni banyak lagi benda yang aku suka terutama skali bila dapat invitation screening hehe...contoh nya seperti kat bawah ni :

@Burlesque
@World Invasion: Battle Los Angeles
@Scream 4 @HOP @Super 8
@Cowboys & Alien
etc
part yang paling aku suka bila dapat Screening Transformer 3 ni :) time tu aku melonjak2 kegembiraan haha...

dan yang penting Sis n Bro Nuffies sngt nice and warm welcome :) serius dorang tak sombong pown even kadang2 tu memang sekepala...kira macam masuk air gak lah haha...


ok lah nampak nya dalam2 banyak part tu for sure semua orang suka part nie :) *drumrolls*

hahaha...yesss babey sapa yang tak suka bila korang dapat Cash out uols nye payment :) hehe ni my 1st cash out, even tough takde la banyak mana tapi aku sngt gumbiraaaaa~ time ni aku saje je menggedik tekan butang cash out tu nak tengok betul ke aku boleh dapat duit dari berblogging ni...skali tengok sebulan lepas tu aku dapat cheque dari Nuffnang :) so lepas ni aku just nak simpan lama2 biar berbukit hahaha...

so macam tu lah ceritera aku bersama Nuffnang :) seronok kan dari seorang budak blogger yang baru lagi naif tak nak join itu dan ini, skali skang ni aku dapat banyak macam faedah dari berblogging ni :) bukan susah pun macam seolah2 kerja dibawah sinaran matahari unless kalau korang update blog sambil berjemur tu baru berpeluh2 haha...so aku akan terus dan terus berblogging till the end of the tik tok =D

that all about My Nuffnang Story, what bout yours?

*pssstttt korang pown nak join ker? jom click SINI dan cepat2 buat entry lepas tu hantar perlink uols tu ok...cepat sebelum 19hb ni taw ok daaaa

Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott.