Jan 5, 2011

Berfikir 2 kali sebelum memberi sedekah.

halooo semuanya...malam ni agak lewat menghapdet blog kerana baru sahaja balik dari Gombak...hurm lama benor aku dah tak rasa masakan mak angkat aku tu...hurmmm nyum2 mmg sedap yer....tiba2 tringin nak belajar masak dari mak angkat aku itewwww....nyum2

tapi sebelum tu korang perasaan tak sekarang ni ramai sngt dah peminta seddekah kan...kalau boleh dikatakan mereka ni ada kat mana2...bukan nya aku nak buat post ni sebb nak buruk2 kan mereka tapi kalau dah yang masih sihat walafiat sihat tubuh badan takkan nak meraih simpati dari orang yang lalu lalang...hurm kalau aku ikutkan uolss mmg kaya kot kalau orang yang lalu lalang tu bagi sehengget [$1] setiap sorang tak ke kaya tu....

tapi apa pown korang sebelum nak sedekahkan kepada mereka yang disyaki macam ada sumthing jer...alahhh contoh macam kat bawah ni

sedih raasa hati ini melihat nasib pasangan ni...

setiap orang yang lalu lalang pasti akan memberikan duit...
eh tetiba dah elok plk....
skang ni turn perempuan tu plk....
hurm agaknyer kemana lokasi mereka yang seterusnya???
lorr makan dulu uolss...cari tenaga lagi...
sekarang ni cari lokasi lain plk....

itu bagi situasi bagi mereka yang menipu contohnya macam buat2 buta....tapi apa plk pendapat korang bagi mereka yang ada ejen ni contohnya mempergunakan golongan2 orang cacat penglihatan meminta sedekah dari meje ke meja kat restoran...dan aku plk pantang nampak macam tu for sure aku sendiri akan memberikan sehengget....macam mana tu uolsss????

3 comments :

Sasya Butterscotch said...

FINALLY ! ADE GAK ORG YG PERASAN PASAL BENDE NI..BNYK SGT R DORUNK NI...DORUNK MCM ZOMBIE... THEY ARE EVERYWHERE..
UPTOWN,CENTRAL MARKET...PASAR MLM... PALING POPULAR BILE PPUAN BAWAK LAKI BUTA..MINTAK SEDEKAH/JUAL TISSUE...HATOY !!

KiFli si Dolce said...

@Sasya Butterscotch yessss tapi aku nie just nak menyuarakan pendapat aku jer...tiada maksud lain :p

SyahmiFikri said...

haha..

btol 2.. sokong sangat.. tp nak wat camner kann// takan nak siasat plak