Pentingnya hidup berjiran. Boleh tolong menolong.

hello every one :P

fuh penat sangat baru balik dari kelas arinie...mmg best sngt kalau dah tak pergi kelas lepas tu kalau dah dapat jumpa orang apa lagi memang gelak ketawa je memanjang kat bistro tadi...when i reach home i budget nak tido or updating blog for a while kan...but then i dengar ada budak ni panggil abang abang abang...

abang~~abang~~

1st i just ignore the sound coming from...but then i pown jenguk2 la kat pintu then rupanya anak jiran aku yang panggil terkejut beruk i dibuatnyer...he seems locked from inside...
abang ini pintu kunci lah...saya mahu pergi tuition pukul 3 tapi kuci hilangla...nanti ayah saya pukul saya...
budak tu cakap macam tu...lepas tu boleh plk aku masuk balik rumah aku tolong cari kunci padahal kunci tu hilang kat dalam rumah dia so buat apa aku cari kat dalam rumah aku right???? nampak sngt aku dah kena psycho dengan budak tu hahaha....

dont worry!!! am gonna support n help u to find the key :P

ok fine!!! aku pown tolong la support dia cari kunci tu walaupun aku just bertenggek kat luar pintu pagar umah dia...what a cool jiran ko ada taw tak...aku apa lagi aku suruh dia cari kat bawah kerusi dalam bilik tidu dalam toilet...abis bersepah juga la dia nyer rumah dibuat oleh aku...hahha budak tu nampak mcm blur-blur...so no wonder la i always heard that he get scold from his parents every night...nak nak lagi part study time, memang selalu i dengar ayat ni

how come u didn't know that simple calculation 7+8 equals to??? answer la...try focus la...
hurm teruk gak la...kadang kena pukul pown ada gak...but that's the parents job, educate their kids to gain knowledge....so berbalik pada cerita tu...finally budak tu dah jumpa kunci tu kat mana??? kat dapur la uolss??? aku pun tak taw macam mana dia boleh letak merata2 tempt...alaaa aku time kecik pown sama je macam dia suka letak benda kat mana2 then when emegency needed tak jumpa at the end kena rotan oleh my mom :P

4 comments :

toque84 said...

bagus abg nih... haha...

KiFli si Dolce said...

@toque84 dah nama pown jiran kannn :P harus la tolong menolong :p

Rie said...

laaa..sian die kan asyik kena pukul n marah
seb bek ada jiran baikhati :)

Azham Vosovic said...

hehe, jiran saya busy body ckit....