Feb 19, 2011

Kecoh Paris Hilton masuk islam

Assalamualaikum saudara dan saudari sekalian….

Uolss eh silap…kamu semua ada dngr khabar berita [gosip] dimana mengatakan Paris Hilton telah memeluk islam…isu ini tersebar dengan luas nya di singapura, Indonesia dan juga Malaysia…saya mendapati khabar ini dari laporan London muslim dimana mengatakan paris Hilton telah pown memeluk agama suci [islam] selain itu berita ini juga turut tersebar dgn luasnya dekat Amerika utara dan eropah melalui daily squib…

Dengar ceritanya paris Hilton akan mendirikan sebuah sekolah agama islam di tengah Beverly hills julai depan…sejuah mana kesahihan berita ini…wallahu alam…

Tapi tahu kah kamu semua di mana laman @daily squib itu merupakan satu lawan yang selalu menyiarkan berita2 palsu untuk bertujuan menyindir pelakon, penyanyi dan juga selebriti…biler tersebar khabar angin [gosip] tersebut paris sendiri berkata dia menyatakan perasaan bimbangnya kerana umur beliau genap 30 tahun ini [17 february]

Selain itu dia turut merancang untuk berparti di beberapa buah tempat di Los Angeles New York dan las vegas...so fikirkan lah sendiri…kalau berita ini benar Alhamdulillah kalau berita ini palsu semata2 mari kita mendoakan agar pintu hatinya akan terbuka suatu hari nanti…kerana doa kita adalah senjata utama yang mereka takutkan….wasalammm

p/s : amacam penulisan saya hari ini…sopan bukan??? Terima kasih saya mengamalkan kesederhanaan sahaja =)

9 comments :

kau kesah ke?? said...

sopan sangat ayat engkau hari ini. kalau paris hilton masuk islam bagus juga. tapi gambar itu macam edit sahaja (sahaja buat ayat skema)

KiFli si Dolce said...

@kau kesah ke?? kannnn buat ayat skema sajoooo

Aini Amir said...

terkedu aku membaca entry ni?

garfield88_aini said...

xtahu nak cakap pe...

KiFli si Dolce said...

@garfield88_aini kenapa uols :P

pak long said...

zaman canggih ...kita kena pikir pun canggih jugak..

YusriAzri said...

bukti yang sahih ada ke..
huhuuh..
internet semuanya bukan boleh caya..
n lagi satu klu setakat pki tudung belum tentu dier tuh islam..

org bukan islam pun ada gak yg memakai tudung..
cuma cara pemakaian dier lain dari cara org islam pki tudung..

skang nie org islam lak byk ikut cara org bukan islam bertudung..

KiFli si Dolce said...

@YusriAzri bukti yang sahih memang tak de...sebb daily squib adalah satu laman yg suka sebar berita palsu jer...

n thanks for ur opinion :P

farhan yusof said...

mcm gambar edit niehh,huhu anyway hope ia jadi suatu yang realiti nanti, hidayah ALLAH suatu kurnia yang cukup istimewa