Bila wanita Indonesia ingin bertutur dalam bahasa melayu

ceritanya macam ni uols..malam malam yang lepas aku n mmber aku otw ke 7-11 uolss apa lagi merempit sambil meronggeng la...tapi bukan aku yang bawa motor tu...idokkklaaa #fobia uols =) tapi yang penting sempat feeling2 sebagai wanita rempit

jemput merempit uols =)

sampai je kat 7-11 terus weols cari telur n tepung...tapi yang spoilnya tu bila ada sorang mamat n 2 orang pompuan ni feeling2 ratu kebaya depan cashier...speaking katanyer uols yang penting lelaki tu local tapi 2 orang pompuan tu dari Jakarta sebb terdengar pelat indon uols :) bukan indon batak yang datang buat rumah tu yer...ni totally from Jakarta kann nampak sngt aku pasang telinga time tu

kami cantik kamu adoo?? =)

lepas tu dia pown dengan confident try communicate dengan cashier guy tu

Wanita indon = SAYA SERONOK!!
Cashier guy = huh apa dia??
Wanita indon = SAYA SERONOK!! (*sore tinggi sikit)
Cashier guy = ok baikla (*tersengih keseorangan)

sebenarnya pompuan indon tu nak cakap SAYA CANTIK..tapi dah terlalu gedik kan tu yang melalut jauh tu...nampak sangat uols semua tingtong baru balik dari clubbing and nak have fun #Choiiiiiiii sampai cantik n seronok dah tak reti nak bezakan....

saya lagi cantik dari dia...hahaha

MALAY = INDON
SAYA SERONOK = SAYA SENANG
SAYA CANTIK = SAYA CANTIK

takdela jauh mane pown beza ayat dorang kannnn....

10 comments :

Izat Tarmizi said...

Hahah,saya seronok baca post nie..:P

bahasa sarawak aku terer la,hehehe,lebih kurang bahasa indon jer tu

KiFli si Dolce said...

Izat Tarmizi > huh slang sawarak sama je ke dengan sarawak? :)xtaw pown hehe

::Budak Degil:: said...

haha..saya cantik la bacee entry ni..eh..tebalik pulak..ekekek

KiFli si Dolce said...

::Budak Degil:: > yer awak mmg cantik orang nyer :) saya comel jer hahaha verangan kejap

Anonymous said...

Oopps..sorry Izat bahasa Sarawak beda sangat dengan bahasa Indonesia.. kalau ngerti, cuba lu ngomong sedikit dalam bahasa Sarawak.. :P

enjoy!

= Maya =

KiFli si Dolce said...

Anonymous > hehehe mcm kenal je MAYA ni :) ahaks mish u gurlll

kau kesah ke?? said...

saya seronok. saya seronok!!!! saya seronok noks!!

kau kesah ke?? said...

saya amat seronok ahahahaha.

KiFli si Dolce said...

kau kesah ke?? > puass ati kaw :)

remy ishak said...

tapi ayat ko tulis ni dah macam azawan lagi punya tweet lak hahahaha