Korang tahu tak apa itu PULSA??

malam tu aku dengan member TKG #takkeringgusi tengah beli bahan makan kat 7-11 cheras maklumlah tengah malam mmg sedap mengumpat smbil mengunyah dek kuaci yang pelbagai perisa tu...korang taw la kan aku ni mmg tak suka tolak rezeki bile ada orang offer nak belanja dengan gigih aku amik itu dan ini...

oh pening kita tak taw nak amek apa lagi~

aku dah puas kaut semua benda apa lagi ke kaunter bayaran la uols nak bayar...member aku bayar aku g belek2 komik kat tepi pintu tu...lepas tu masuk la satu perempuan ni dengan selumber dia catwalk terus ke kaunter then dia request:

berika saya pulsa satu

wanita : ibu saya mau pulsa satu bu!
akak cashier : huh? sambil membulatkan mata
wanita : pulsa bu pulsa...kok ngak taw?
akak cashier n mmber aku : pulsa tu menda???

dah pula naik pitam dorang ni sebb tak faham...tiba2 dengan penuh bangganya aku cakap kat akak cahsier tu akak tadi tu nak TOP UP = PULSA...hah amik kaw dengan penuh bangga taw aku cakap time tu...dengan lontaran vocal yang jelas dan dada bidang ke depan hahaha

akak indon tu nak top up...nampak tak six pack aku ni grrrr~

yang penting motif sngt wanita indon tu tanya aku ni asal indonesia ker?? malu kita wak terus lari anak2 keluar dari 7-11 tu...tinggal lah wanita indon dengan penuh tanda tanya!

8 comments :

kau kesah ke?? said...

kann.. kemain gigih dia mintak pulsa. aku pon taktau pulsa tu top up. konpem kalo aku jadi cashier tu aku tanya patpulohpat soalan rutin kat minah indon itu. kann?

Sogeking Kun said...

percuma saja lo, nggak pasal2 dapat soalan membunuh tu. apaan saja buk tu ya.

KiFli si Dolce said...

kau kesah ke?? > kannnn kemain dia try nak terangkan :)

KiFli si Dolce said...

Sogeking Kun > hahaha

Kyru Amyra said...

haha sy pon nk pulsa! hahahaha

KiFli si Dolce said...

Kyru Amyra > pulsa ada kat kedai hehe

chenlina said...

chenlina20160119
hollister clothing
ralph lauren polo shirts
louis vuitton outlet
fitflops
pandora jewelry
michael kors outlet
ray ban sunglasses
oakley sunglasses
cheap uggs
michael kors outlet
coach outlet store online
chanel outlet
christian louboutin outlet
oakley sunglasses
ugg boots for women
coach factory outlet
ugg boots
ray ban sunglasses
ugg boots
ray ban sunglasses
lebron shoes
uggs outlet
uggs boots
hollister shirts
replica watches
louis vuitton purses
ralph lauren outlet
uggs boots
kids lebron shoes
cheap nfl jerseys
timberland outlet
gucci outlet
gucci outlet
michael kors uk
michael kors outlet clearance
jordan 11 concord
louis vuitton outlet
cheap ugg boots
cheap air max
coach factory outlet
as

dada24 Xu said...

pandora charms outlet
coach factory outlet online
michael kors outlet clearance
michael kors canada
ugg australia outlet
canada goose jackets
sac longchamp
coach factory outlet online
nike flyknit racer
nike air max 90
pandora charms sale clearance
designer handbags wholesale
skechers outlet
louis vuitton handbags
mont blanc pens outlet
fitflops shoes
ray ban sunglasses
birkenstock shoes
kate spade outlet online
louboutin shoes
birkenstocks
air max 90 white
north face jackets
michael kors purses
burberry outlet online
michael kors outlet online
louis vuitton purse
ralph lauren uk
ugg outlet
air max 90
adidas superstars
christian louboutin sale
yeezy boost 350 balck
michael kors handbags
20160806CAIYAN