Apr 10, 2011

[Tips Kecantikan] Jom main Putih Telur bersama Kifli Si Dolce

apa khabar 1 malaysia :) senyummmm sikit oh yeah sentap mak noK!!! wahhh bestnya hari ahad ni mmg sesuai kalau kita semua buat tips kecantikan untuk diri sendiri tak rugi dan tak luak mana pown kan...bukan theyols yang cantik kalau tak nak buat uols sendiri yang cantik betul tak :)

Hari ini hari Ahad
Hari ini sngt sunny
Hari ini sngt ceria
Hari ini aku bosan
JOM CANTIKKAN MUKA-yeay-

ok anak2 ibu sekalian pertama uols kena cari telur tak kiralah telur apa sekali pown kalau nak lagi berkhasiat telur ayam kampung yang baru keluar fresh dari #vontoi ibu ayam hahaa
hah yang ni telur ayam mati pun would be nice untuk uols punyer muka :)

dah lepas uols semua cari telur..tunggu apa lagi tolong pecahkan telur tu dan asingkan putih dan kuning ok...kita nak lendir putih tu not the kuning itewww ada faham...klu tak faham tngok pic kat bawah ni...
hati2 yer jgn bagi kuning tu pecah kang kalu pecah uols kena pakai semuanya...

kalau dah berjaya asingkan uols semua amik kapas sapu dengan lembut kat muka..make sure it cover all ur face...kalau boleh siap dengan anak2 rambut tu uols kenakan :)
takle nak senyum uols...muka dah start mengetat...

selepas dah sapu kat muka uols boleh lah smbung buat kerja dan biarkan putih telur tu kering untuk beberapa minit 5-10minit then barulah basuh yer...ni aku nak mention sikit kat korang semua time putih telur tu dah 'mengetat' uols jgn la ketawa or bercakap sebb nanti mereka...tapi aku serius tak le tahan sebb housemate aku ni mcm jelatang skit perangai dia suka sakat orang...buat lawak time muka 'mengetat' apa lagi gelak la uols habis bersisik satu muka dibuatnya :)

muka bersisik uols :)

kalau uols semua basuh pown kena ada cara taw jgn masuk toilet terus jirus or amik hos getah tu no no no~ uols basuh kenalah dengan cara lembut kena pandai main dengan air haha...dah bersihkan putih telur tu kemudian basuh la muka uols dengan sabun pencuci muka bagi sesetengah yang tak rasa selesa...

hah basuh muka kena ikut cara nie...make sure air tu ala2 matrix hahaha....

P/S : ni pesanan terakhir buat uols semua...ingt kalau pakai telur tu make sure bukan TELUR TIRUAN taw...ok berakhir la sudah sesi tips kecantikan bersama Kifli Si Dolce untuk minggu ini...

6 comments :

cantekk said...

bagos nye tips.
da lama tak buat, malassssss ;-D
*patut la muke aku buruk!

tieha ismail said...

yeay...tieha pon pernah wat masker telur puteh ni...tapi jarang la....time rerajin aje...huhuhuh....sonok kan belai muka...

eLLa said...

waaa tips kcntikn plk..rajjin nyerrr

KiFli si Dolce said...

cantekk > hehe aku tengok mantap je uols :)

KiFli si Dolce said...

tieha ismail > taw takper...biasanya ahad ni je la kita ada masa...klu free n ada mood rajinla nak buat :)

eLLa > nak cantik n tomey kenalah rajin :)

cantekk said...

haha kifli, ala gambo mmg ske menipu..
skalik tgk live, ergh..pensan! ;-D
*mlm td gigih ni tepek telo kt moka, siap tak basuh smpai pg,,hahaha