ko mampu hari ni berbuka puasa bertemakan "Back to School"


hari ini sangat penat yer sebab dari semalam aku teman member aku mencari baju sekolah yer memang pelbagai sangat karenah yang uols akan jumpa ada yang tak muat baju sekolah ada yang rimas just nak pakai kemeja putih jer dan ada pula yang nak dress up sebagai guru disiplin. Akhir sekali ada yang feeling2 nak pakai evening gown ko rasa?? macam nak bagi penumbuk kannn?? hahaha

uols semua jangan nakal nanti cikgu Fatimah akan babab kalian semua!!!

paling menarik bila ada 2 orang ni nak pakai jubah untuk tema "back to school" kali nie yer :) ko berani buat tema sebegini ditempat public semata2 untuk berbuka puasa, tak mampo kann? dan yang pastinya seramai 20orang akan join event ini ataupun lebih ok

kita orang ni memang pantang kalau ada event yang ada sangkut paut dengan TEMA, sure telinga masing2 bernanah ok, dan ada gak yang sampai kena insomnia sebb memikirkan TEMA yang nak dibawa tu :) biasalah uols dah nama pun kelempuk masing2 dah patah riak dan ada juga yang terpecah lobang opsss~

salah kita kah kalau pakai macam ni untuk hari nie?

memang la tak salah tapi kalau ko nak rasa segala periuk pinggan mangkuk seramik tu terpacak kat kepala kau pakai la, walaupun hakikatnya adik2 yang suka verangan kannn!!! ok since TEMA dia "Back to School" organizer ni bagi kelonggaran pakai uniform dari seluruh dunia kannn~ so aku pun pilih uniform dari negara luar ini...

bahan-bahannya adalah seperti berikut :

baju skolah putih

seluah merah :)

tali pinggang

kasut putih

dan wajib kena ada beg sekolah

manakala accessories adalah option bagi aku :)

jadi sekarang ni semua orang dah tahu apa concept aku ingin ketengahkan, aku akan buat tema aku sendiri iaitu Gothic ataupun budak emo style :) just wait n see the result for later on..nanti kalau dorang tanya "eh ko ni sekolah mana? asal pakai suar merah?" on the dot aku akan jawab "ni student dari SCOTLAND ko tak taw apa2 better diam"...walaupun hakikatnya aku tak taw sekolah mana yang pakai seluar color merah...sekolah indonesia ker? tak kesah yang penting aku suka...

ok daaaaaaaa~ terima kasih sudi singgah
*amik seringgit ni beli coki2 satu pack :)

8 comments :

Lea IsNaw! said...

seluar kaler merah
sekolah mana neh

KiFli si Dolce said...

@Lea IsNaw! taw takper kita lagi lah tak taw skola mana ehehhe :)

Azham Vosovic said...

Weh kifli...bestya dpt join event2 mcm tu huhuhuhu

KiFli si Dolce said...

@Azham Vosovic hahaha azham ni event kawan2 je la :)

cantekk said...

ala...pegi la try depan cemin, amik gambo patu haplod...
hihi

KiFli si Dolce said...

@cantekk baik saya akan haplop

Cik Bell said...

seluar kaler merah.woooo~ lembu msia nmpak kena sondol.muahaha

Cikya said...

kifli,

hee...sekolah kat scotland ker tadika belakang rumah?
ekeke :P