Aug 12, 2011

Soalan yang sememangnya mintak tumit kaki kat muka!

kalau korang perasan la kan, sudah menjadi perangai, tabiat dan kebiasaan kita untuk bertanyakan benda yang sama, dah macam jadi rutin harian pula kan :) aku pun sama gak selalu bertanyakan soklan maut ni kalau orang tanya kat aku rasa macam nak bagi BODY GLOVE kat pipi ko yang gebu tu...


tapi kalau aku plk tanya soklan maut tu agak2 apa yang dorang bagi kat aku hahaha...kat bawah ni adalah contoh2 yang selalu orang bertanyakan kat kita dan yang penting siap ada jawapan lagi..layan la yer :)


Bila org nampak ko baring tutup mata:
S: Ko tidur ke?
J: Tak la, aku training mcm mana nk mati nnt..
...
2. Imagine ko bawa tv ko yg rosak jmpe technician sroh repair, dia mst tanya gak:
S: nk repair tv ke?
J: Tak la,aku bosan2,so sje aku bawa tv ni jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
S: Ko kluar time hujan ni?
J: Eh tak la,hujan nanti baru aku kluar.=-?

4. Time ko baru bangun tidur, trus si bodo tanya ko:
S: Ko dh bangun?
J: Ish, aku tgh tidur sambil jalan la bodo!(=|

5. Kawan ko call fon ruma ko:
S: Mana ko?
J: Sini bus stop!:/

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
S: Ko baru mandi ke?
J: Manada, aku jatuh dlm lubang jamban td! :&

7. Ko bediri tggu lift di tingkat paling bawah skali, diorang tanya:
S: Going up kah?
J: Eh tak la,aku tgh tunggu apartment aku turun bwh ni. (y)(y)

8. Boyfren ko g ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko lg mau tanya dia:
S: Eeeh,bunga ke tu?
J: Tak la Ling! Paku-pakis dgn kubis la ni.X_X

9. Ko di dlm toilet, pintu bekunci, ada gak org ketuk pintu n dia tanya:
S: Ada orang tak?
J: (Suara Kiut)mne de orang! Taik yang becakap ni!!!

Bikin panas tu soalan..ok daaaaa~

5 comments :

Lea IsNaw! said...

huhuhu
sabar jela ngan diorg tuh

KiFli si Dolce said...

@Lea IsNaw! "orang" tu termasuk saya gak hehe :)

Panggil aku Han said...

muahahaha..tak boleh blah..XD

SANDRA AZWAN said...

Hello Kifli Si Dolce yg Da boom!
Jawapan no.8 sangat kelakar! hehe

p/s: Memang mintak kaki! haha

KiFli MaLLy said...

@SANDRA AZWAN haha klakar kan :) i pown suka no 8 tu...