Sep 20, 2011

Open House bersama TKG CREW di D-Villa Residence Part - 1

hye uols, dah lama rasanya aku tak bercerita tentang aktiviti bersama TKG CREW ni kan, last aku citer tu pun time 1st aku nak g PANGSUN , Sg Congkak dan juga Melaka tapi just preview je takde pun pic2 untuk tatapan semua...ok so skang meh aku akan kenalkan kat korang my Family member kat TKG CREW ~

pada sabtu lepas kita orang dah buat Open House besar-besaran kat D-Villa Residence Ampang KL, tempat tu sangat nice ok 1st time aku g tu nampak mcm kecik aku budget nanti tak muat orang ramai bertandang tapi skali dah di touch up oleh sentuhan Adam tempat tu nampak luas skit...takdela rasa macam menjamu selera kat dalam KTM kannn~

maaflah yer aku kena buat 2 part sebb pic terlalu banyak untuk di paparkan kat jelatang kat luar tu..so untuk part 1 ni aku akan cerita hiasan luaran dan dalaman dulu hokay nanti part 2 baru best skit sebab akak DRAG nok~ perluka aku mention mestilah "ada aku kesah" nak cari controversi ni bukan senang taw hahaha...opss terpinjam plk statement mak hayam azwan ali...

hah tu la dewan untuk event open house ni uols, aku snap dari hotel tempat weols bersiap2 salin pakaian dan berdandan...view memang sngt nice thanx to tuan punya sponsor *hehe

okay ni angah sibuk tampal kain batik tu...ko sorang je yang tinggi yang lain semuanya tinggi size pompuan asia tu yang tak perlukan pertolongan ko haha...

ok setelah di touch up dengan penuh sentuhan adik2~

lepas tu deco bahagian lemang plk, bebola rotan tu untuk mana2 tetamu yang datang nak duduk sambil2 tu boleh tolong tengok lemang weols tu,

hah ni pula 2 orang budak comel memang suka mengahalang view camera aku, aku nak snap deco kat area tu tapi dorang boleh pula bagi aku pose exclusive kat situ...puas tak hati korang? haha

ok skang ni bahagian hiasan dalaman plk, ok kat sini tempat weols letak pencuci mulut seperti kek, kek lapis srawak, agar2 manis, buah-buahan dan perlbagai lagi lah~

dan kat sini our main course menu, tersusun rapi berserta nama untuk setiap menu such as : lontong, lodeh, lemang, rendang ayam n daging, bakso, nasi impit aduhhh citer memang takkan abis~

tu dia ni tempat dewan makan utama bagi para tetamu yang hadir~ ok lepas tu korang nampak tak slide show kat situ hehe, ko tunggu yer sebb keluarga Dato Siti ada buat wish untuk TKG CREW nie :) kena lah tengok part 2 kang yer...tak pown part 3 hahaha gelak jahat smbil goreng ayam~

hah ni la dia few of my family members, dari kiri tu awal, azrul, adley dan aizat~ tugas mereka adalah untuk menyusun semua kuih muih tu ke dalam bekas dan diletakkan di setiap meja, yang penting korang sempat melantak kannnn~ patut la kek lapis tu mcm kurang je hahaha

hah ni keje di belakang tabir, memang busy sngt nak potong nasi impit lepas tu buah pula, eh budak tembam tu ada juga kat belakang ni kannn...tak puas nak inter frame kat depan tadi...kelas ko jah~

korang rasa reben cenonet ni utnk apa erk? of course lah untuk tuan rumah signature nanti, senang nak membezakan tetamu dan tuan rumah kannnn~ so kepada yang hadir tu memang tahu keistimewaan open house kami ini...

hah jah ko rasa apa motif aku nak snap pic nie? bukan apa ni sebb satu wardrobe ni penuh dengan ahli TKG CREW ok~ yang penting malam tu setiap orang ada 2 persalinan baju, manakala aku dan adam kami decide untuk memakai kaftan untuk persalinan kedua...~ kannn nak tengok kelahanatan yang seterusnya tunggu part kedua n ketiga okkkk

aku saje nak bagi entry ni panjang smpi berpart bagai sebab aku memang dah takde idea nak letak dalam blog haha~

*TKG CREW tu stand for TAK KERING GUSI sebab apa TKG sebab weols kalau berjumpa jer memang tak pernah berduka lara confirm akan bergenang air mata tak pun sakit perut sebab terlalu sangat gelak ketawa nak pula ditambah dengan hilaian pontianak jadian :)

#okbai

4 comments :

Pojiepooh Abdullah said...

meletop yer dengan deco bagai. nak tengok uols drag pulak ;p

KiFli MaLLy said...

@Pojiepooh Abdullah haha tunggu yer kemunculan :)

ini aku? said...

aku menunggu yang part tu ni. ahahaha.

dina kuda said...

sgt gempak..tahun ni ada lg x