PENTING: Perhatian kepada semua student UNIKL(MIIT) dan KLMU please beware.



hye y'all hurmmm macam mana nak start cerita ni erk...so semalam kawan aku kena samun yes i repeat dia kena samun...so as a student blogger i should spreading this message to all...

alkisahnya start macam nie...semalam kawan aku tu actually dah nak balik rumah dalam kol 1 coz dia dah habis kelas bagai...semalam kan area kl hujan so all the way dari unikl ke monorail medan tuanku tu sunyi dan gelap even though kereta lalu tak henti but for sure orang tak perasan langsung apa yang terjadi kat tepi dalam tu...

so dalam perjalanan kat pedestrian roof tu member aku ni ada ternampak 4 lelaki tengah bersandar tepi tiang tu dan yang pastinya mereka bukan student sebab dorang dalam lingkungan 30an-40an (memang dah kertu hazab plk tu)

gambar hiasan je uols..

ok fine lepas tu member aku ni buat dek je so dia pown lalu lah macam biasa kan, tapi sebelum tu mamat puaka berempat ni dah perhatikan member aku jalan sorang dorang scanning atas bawah...sama ada mmber aku ni berpotensi untuk di samun kan!!

once member aku dah dekat dengan mamat berempat tu ada sorang tegur "adik meh sini kejap" dia panggil r member aku ni tp member aku tak layan dia buat dek je...member aku cakap yang tegur dia tu mcm leader dorang kot sebb dia yang paling tinggi plus dengan body dia mcm body builder...

hey adik mari sini kejap....

bila je member aku pass by time tu la pergelutan berlaku uols, member aku kena grab dari belakang serius aku cakap time tu 4 versus 1 ko rasa dah nyawa korang kat hujung tanduk tak?

1st guy : dia grab member aku dari belakang
2nd guy : dia selongkar beg galas dia
3rd guy : dia tgh berusaha untuk amik phone dalam genggaman member aku tu
4th guy : dia jaga line clear or tak...kot2 kalu ada orang turun dari monorail tu..

ko bayangkan kalu dah 4 orang serang ko sorang agak2 hidup lagi tak? tapi aku rasa bersyukur sngt sebb kawan aku tu takde pape dan dia sempat pertahankan semua barang bernilai dia termasuk wallet n handphone...

mcm mana dia terselamat uols? sebab time tu 4th guy yang dok jaga line clear or tak perasa ada sorang pakcik tu turun dari tangga monorail menghala tempat kejadian so time tu dorang kalut dan blah time so disebabkan dorang tak dapat apa2 dorang bagilah "cendramata hati buat kenangan" kat belah kanan mata member aku tu sebanyak dua kali...maksudnya penumbuk buku 5 lahh...

tersungkur kawan aku sorang2 kat tempat kejadian...

terus update status kat fb uols...sian kat dia...trauma dah...

time tu dia tak jadi balik rumah dia terus ke kampus sebb tunggu aku nak balik sama2, so weols pown pergi la buat report kat kampus then ke balai polis dang wangi....

sesampai je kita orang kat balai polis tu selang berama jam kemudian dalam kol 5 ada lah budak KLMU yang datang nak buat report pasal leptop dorang kena snatch by mamat motor, no plate motor dia cover so memang tak dapat nak detect...

so i assume that orang yang lepas samun member aku kat area UNIKL dorang terus proceed mencari mangsa kat area KLMU plk...so aku berharap sangat lepas ni korang yang student tu untuk berhati2, kalau korang ada perasan orang yang mencurigakan better uols just prepared urself takut ada benda yang buruk terjadi...lagipun doranf tahu yang kita ni student so ada banyak macam gadget yang dorang boleh dapat such as camera, phone, wallet, ipad, mp3 dan banyak lagi...

info penjenayah :
lelaki indon 4 orang dalam lingkungan 30-4an, 3 dari dorang tu crew cut dan ada sorang botak, berkulit hitam manis, ada misai tinggi dalam 172cm dan ada salah seorang dari mereka yang pendek...

lepas ni kau kena bawa senjata lah, tak pown kena pasang 2 bodyguard uosl :)

------------------------------------------------------------------------------------------------

*aku baru dapat update dari budak2 campus yang lain mamat berempat tu ada warga negara indonesia...aku bangga kerana bukan melayu or orang malaysia yang melakukan perbuatan keji tu...

ni bukti student yang lalu sebelum member aku kena samun tu ....

20 comments :

Pojiepooh Abdullah said...

cepat buat sambungan pasal buat laporan kat balai tuh bleh i cc @PDRMsia

Azham Vosovic said...

sangat keji...sangat keji..thanks for sharinG!

aim tetap gembira said...

nok siapa nokzuzu ker

KiFli MaLLy said...

@Pojiepooh Abdullah tu takpe pooh, aku serahkan pada kawan aku adybajee..sbb dia yang paling bengang semalam :) smpi hari ni tak ilang lagi bengang dia tu

KiFli MaLLy said...

@Azham Vosovic tu bukan keji dah tu uols, tu binatang namanya...yang penting dorang tu adalah indonnnnn

KiFli MaLLy said...

@aim tetap gembira aha bora si zuzu yang kena...

Anonymous said...

takyah bawak senjata.. tak pasal2 kena tahan dengan polis lak (suspect nak menyamun).. bawak pepper spray pun dah cukup.. ada dijual kat pharmacy e.g Watson, Guardian dll.. harga pun dah murah.. minimum RM30..

ini aku? said...

takot..

ini aku? said...
This comment has been removed by the author.
ini aku? said...
This comment has been removed by the author.
ini aku? said...

takot..

Aida Effarina said...

bahaya kan skrg, student pun dia nak aim. nasib baik sy dok dalam kampus, tp sy belajar kat bangi. dok hostel pun tak selamat, byk je kes laki luar masuk hostel siswi.. huhu

KiFli MaLLy said...

@Anonymous yesss betul kata awk tu no need bawa senjata...ooo so beli kat guardian or pharmacy ekr? thanx again for the info ya :)

KiFli MaLLy said...

@ini aku? napa ni mak ayam tak le nak terkomen dah ker? :)

KiFli MaLLy said...

@Aida Effarina bagus la kalau korang yang duduk dalam hostel jer...as long uols semua selamat dan tak terdedah kepada bahaya...tapi apa pun malang tidak berbau so sentiasa la alert dengan persekitaran :)

Anonymous said...

i nak upah bodyguard la..

LIVE said...

korang tau tak bodyguard yg BY???....

Kifli Mally said...

@Anonymous hahah kelas uols,

Muzri -Kereta Sewa Murah K.L said...

mmg gile ahh....berhati2 semua....

dada24 Xu said...

kate spade handbags
new balance shoes
ferragamo outlet
burberry outlet canada
ralph lauren outlet
coach purses on sale
nike free 5.0
true religion jeans outlet
discount nike air max
instyler max
reebok shoes
fitflops
supra outlet
cheap nfl jerseys
polo ralph lauren outlet online
burberry outlet stores
moncler jackets
nike cortez white
armani exchange
ghd
ugg boots
nhl jerseys wholesale
coach factory outlet online
north face uk
pandora jewelry outlet
louis vuitton uk
white converse
cartier love ring
true religion uk
adidas nmd uk
toms outlet store
yeezy boost 350
lacoste polo shirts
nike air max 95
20160806CAIYAN