Tips untuk anda jadi pro dirumah. Mudah dan Senang

hye uols,

jolok kedondong di rumah pak senin,
sambil menjolok memakai jubah,
hari selasa hari selepas isnin,
mari intai tips sajian suri rumah,

hari ini aku nak bagi korang tip yang gampang(mudah) kat rumah, tak kesahlah korang ni dok bujang teletak ker? dah berumah tangga ker? duk dengan scandal keR? yang penting tips ni sngt mudah untuk korang nak bagi settle...cantikkkk~

tengok tips kat bawah ni...
masalah ni semua orang hadapi, semut berada di mana saja kann...so cuba letak timun, katanya dalam bahasa omputih tu semut bencikan timun, tapi aku pown tak taw la timun jenis mana? eh cup cup timun ada banyak jenis ker? :)

ni plk bagi jenis cermin korang yang habuk tu dah berlapis2...senang je nak hilangkan kekotoran kat cermin uols dengan alcohol, bagi yang takde alcohol tu jangan la memandai nak g carik yer...

lemon ni plk tolong korang nak putihkan pakaian...so amik satu slice lemon tu dan rendam selama 10 minit kat dalam rendaman kain uols tu,..lepas tu lihat hasilnya :) makin putih ataupun kain putih kuning korang jadi kuning mcm lemon tu haha...

pakaian korang kena chewing gum, nah itu mudah dan senang...korang letak pakaian korang kat dalam frizer lebih kurang dalam sejam, lepas tu korang try remove stain tu dengan benda tajam, sbb chewing gum tu dah keras kan so senang nak remove :)

inilah akibatnya kalau gunakan pen murah, kalau dah beli pen jenis bundle tu so sentiasa berhati2 yer sebb pen jenis mcm ni ink dia tak berquality sngt...so cara yang pantas korang terus letakkan ubat gigi such as colgate...tapi jangan dah kering baru uols nak letak...takut tak berkesan plk...
yang ni aku tak taw la pula, sejak bila tikus kecik perosak kat rumah uols tu takut kat black pepper :) hurm so uols klau rasa nampak spot2 tikus kat rumah uols tu try letak black pepper area tu dan...walaaaaa sapa mungkin tahu tikus perosak tu takutkan black pepper,
lebih2 lagi kalau sapa yang stay kat kg baru tu memang nice, sbb tikus jenis naik kerumah kannn :)

petua ni plk bagi mereka hobinya memotong bawang tapi sering kali menangis...usah risau lepas ni uols boleh potong bawang tanpa lenangan air mata lagi, caranya mudah time potong bawang tu kunyah chewing gum hehe

ingin kan rambut berseinar berseri dan berkilau, amik satu sudu besar dan kemudian usap pada rambut :) lepas tu basuh dan lihat hasilnya...
sapa yang try tu kalau berkesan jangan lupa roger2 yer :)

puas tak dengan tips ni...ok daaaaaaaa

2 comments :

cantekk said...

ini kolo bju putih aku jadik sekuning lemon tu siap la kau =D

KiFli MaLLy said...

@cantekk haiyoooo jangan r mcm tu takut kita haha :)