Nov 9, 2011

Aidiladha + TKG + JUBAH = Havouge

hye uols,

wow tak sapa sangka ingatkan aku duduk celeb Aidiladha keseorangan kat KL ni rupanya disebalik kesedihan aku tu ada gak few of TGK yang tak balik raya or mmg theyols asal KL so tak g mana2 :) dan yang penting weols datang dengan berkonsepkan jubah hitam lagi yer...seperti dalam open house raya aidilfitri baru2 nie....

so dihari pengorbanan yang mulia ini uols weols terus shoot beraya dari rumah ke rumah :) tapi sebelum tu jangan cakap lah perut memang di sengajakan kosong sebb kita tahu perut kta akan penuh bila balik karang :)

so jom kita terjah rumah ke rumah, so open house yang pertama di celeb oleh Adam sekeluarga haha seawal jam 11 weols dah smpi kat rumah ada...

rumah adam kat jalan klang lama, sampai2 je tu memang meriah sngt uols dengan tapak futsal kat bawah tu dah penuh orang buat khemah bagai kan sebb nak agih2kan daging korban :)

maaflah dalam pic ni aku terlupa nak fokus kat menu plak maklum sebb lapar uols tak sempat nak snap pic makanan, so weols just snap pic TKG Crew sebagai ganti menu hahaha...adam sajikan dalca, ayam goreng, lemang, pucuk keledek, sup kambing, ikan goreng dan kuih muih :)

ok rumah kedua pula rumah Ikram dari taman medan :)

ntah la time ni weols sempat berposing sakan sebb ada yang tengah berasap so malas nak masuk...weols snap pic kat luar ni tapi suasana sngt padat kereta parking penuh kiri kanan atas depan dan belakang rumah haha

fuh juadah rumah ikram ni lagi lah meriah pagi tu sempat lagi ikram ni buat puding yer, plus dengan nasi briyani dan ayam kurma memang tambat selera kami semua walaupun kenyang separuh mati...

hah ni la dia Ibunda tercinta ikram....terima kasih yer untie, jangan serik2 jemput weols datang kerumah...

ok fine time nak balik tu nak ke subang ada satu mamat ni tegur aku dia cakap eh awak ke ni yang dalam youtube yang nyanyi lagu nasyid tu...gilaaa sejak bila aku buat vlog bagai...rupanya kita orang gunakan konsep jubah sama seperti dalam youtube kat bawah ni uols...



patutla sebb hadek2 juga yang nyanyi hahaha....feymes gak dorang ni kannn :) kelas ko mariah~


perut dah meletup smpi ke rumah ke 3 ni...
korang tengok la juadah yang juju sediakan sngt banyak juga ok, dengan ayam goreng cripsy, ada cake 3 jenis , curry, custard, nasi briyani...so time ni aku memang tak dapat nak makan sebb aku just makan dessert je...kalau korang tengok perut aku time ni mcm ibu mengandung 3 bulan hahha

oh yer tuan rumah kat subang ni tu hah dia juju, budak paling comel berjubah brown color...dia sngt manja dan comel ok rasa nak pukul2 je...

rumah ke 4 rumah cik intan, nasib baik rumah juju dengan rumah cik intan ni dekat jer...so no need to drive ke rumah dorang :)
yang penting celaka tak staement kawan aku sorang ni, "eh uols kalau nak ke rumah cik intan kena naik jambatan gantung taw" hahaha mati2 la aku nak percaya kannn...korang ingat aku ni mcm sazry haha eh~tercarut plak hahaah
perangai dah macam nangka busuk yer bila sekor2 dah kekenyangan :)

time ni cik intan busy, cik intan sendiri pown tak sempat buat juadah sendiri melainkan kuih raya...dan yang penting buah rambutan sebagai pencuci mulut weols sngt puas hati yer :) thanx cik intan :)

rumah terakhir, mana lagi kalau bukan rumah amir hehe...fuh jauh weols merangkak smpi ke meru klang...tapi kedatangan kami semua memang berbaloi, juadah wajib dari amir iaitu sambal ikan bilis fuhhhh menyelerakan walaupun time tu aku tak makan, perut kembung uols aku hanya mampo melihat je...

tapi yang penting time part dessert tu jangan cakap memang aku sebat sorang2...sedap giler cheese cracker with corn :) nyum2 than ye amir...masak dari pagi hingga ke malam untuk kami semua...


lebih kurang dalam pukul 12 malam weols terus terjah pavilion, amik kau time ni ko jangan cakap lah weols dah memang menjadi perhatian orang ramai, even pak arab sendiri tengok weols...yer aku tahu ni pakaian tradisi uols kannn tapi dah konsep kami semua nak buat macam mana,

confident tu sngt tinggi yer, lalu sekitar bar kat pavillion tu, dan yang penting aku rasa macam nak je pergi kat pak arab or mat salleh yang teguk arak tu sambil gelengkan kepala ko rasa ada tak peluang untuk muka aku kena tumbuk hahaha....

sambil2 tu weols lalu club pak arab, memang meriah hokay aku rasa macam nak masuk je join dorang baut belly dance haha...lepas tu weols terjah A&W BB time tu jangan cakap la dari hujung dunia mata semua dah memandang kelibat weols pandangan yang penuh dengan rasa ingin tahu sambil berbisik, jangan risau weols bukan nya nak berdakwah weols hanya nak buat flashmob kat depan BB tu je haha sengal...

ok balik tu weols terus ke rumah Allif Eric :) nak tahu apa yang berlaku sila lah tunggu yer..
oh yer, dalam banyak mmber kat TKG nie, aku dan IKRAM je yang ada blog...so jemput la datang blog IKRAM ni yer :)

#okbai

5 comments :

coachnike28 said...

ni kalau buat group nyanyian pasti boooom

cantekk said...

ambooooooiiiii...
sakan bona =D
puas la tu 1 hari punye open house..
sonok nye,,,,

KiFli MaLLy said...

@coachnike28 eh takde la smpi mcm tu skali haha...

KiFli MaLLy said...

@cantekk huh naseb baik je rumah u jauh...kalau tak dah lama i serang taw :)

cantekk said...

haha...itu ler,, umah kt johor, kalau smpai mmg senak la, dgn ktupat, sate dgg koban, sup tulang koban..