Nov 16, 2011

My Nuffnang Story

hye uols,

ok baik lah aku rasa cerita aku bersama nuffnang ni boleh tahan gak banyak nya sebb since aku start berblogging ni pada June 2009, so dalam tak sedar skang ni dah 2011 tipu lah kan kalau aku cakap aku ni takde langsung cerita yang patut aku kongsikan pasal nuffnang.

actually aku nak ada blog ni sebb apa tahu? sebb time tu aku dah masuk Degree so since there i was thinking that "aku dah masuk degree and i should write down all the memories into blog" so lebih kurang macam diary lah nie...serius pasal nuffnang tu aku tak fikir langsung sebb time tu tak tahu lagi apa yang special sngt pasal Nuffnang nie. Sebb time tu aku dok sibuk design aku nyer blog tapi smpi skang ni aku still tak puas hati dengan design blog aku ni :)

Tapi pada masa yang sama aku dah start pasang Nuffnang Ads kat blog aku taw...time tu ingat lagi aku sangat budak baru nak belajar Buffered Earning pown tak taw, apatah lagi nak dapatkan duit dari blog ni serius time tu aku sngt dungu...

But then dah lama sikit berblogging sambil semua iklan fully sponsored by Nuffnang baru lah aku tahu betapa best nya NUFFNANG!!! sebab bukan tu je malah banyak aktiviti yang aku dapat join bersama NUFFNANG ni...serius sapa yang tahu sure korang semua akan setuju dengan aku :)

kalau tak silap ni adalah antara event pertama bersama nuffnang time My Water Moments sony TX5 kat Sunway...

lepas dari situ lah aku terus start confident nak join semua aktiviti yang dianjurkan oleh Nuffnang

dari situ aku pown dah start gigihkan diri untuk join mana2 event dari Nuffnang contoh seperti kat atas tu LG Cookie Monster Party..time aku kena makeup sebagai vampire little bro dan itulah hasilnya...

Event tak habis disitu yer, ni salah satu event promo si comel smurfs "Global Smurfs Day Celebration" korang bayangkan la time ni aku sanggup datang sorang2 walaupun takde partner...yelah sapa yang tak kekok bila datang sorang2kan :) tapi aku tetap datang untuk support..hehe


this one the most wonderful event yang pernah aku join, Digi Done Right Camp...weols semua dapat berkenalan dengan kawan baru dan yang penting aku lebih motivated selepas join event ni :)


Dalam masa yang sama aku dapat juga berjumpa dengan top blogger ni, sebelum ni aku selalu je fikir dorang ni semua as a top blogger mesti ada tabiat yang kekwat ignorant n hidung tinggi..but don't ever judge people from their appearance...once aku dah jumpa dengan dorang lepak sama2 I finnaly prove that I was wrong hehe...dorang actually peramah gilerrrrr siot~

me with fourfeetnine :) serius dia sngt comel mcm anak patung rasa mcm nak cubit je muka hehe...

ni lagi lah peramah kiri Aidi Safuan n kanan tu definitely lah uols semua kenal Ian Hamzah pemilik kepada terbang tinggi tinggi..time ni weols ada kat Modesto Capsquare tengah makan2 :) Nuffnang Sharing Session

yeah one my budak paling nakal @pojiepooh...serius dia ni sngt talkative like super way talkative...so kalau lepak dengan en pojie ni takde la rasa kekok sebb dia akan bercakap banyak sampai aku tak bosan hehe..serius itu lah pojie hanya satu satunya :) oh yeah btw time ni kat MELAKA sempat merasa coconut shake...pojie sory lah pic2 tu semua kita tak upload lagi hehe *larikkkkk~

and last but not least, akak Merah kita yang tip top RedMummy :) sapa tak kenal ni aku tak taw lah...haha aku rasa mcm nak lenyek2 je uols semua haha...time ni kak Red mengandung taw gigih dia datang tengok Transformer Screening...



huh tu baru sikit, aku dengan Nuffnang ni banyak lagi benda yang aku suka terutama skali bila dapat invitation screening hehe...contoh nya seperti kat bawah ni :

@Burlesque
@World Invasion: Battle Los Angeles
@Scream 4 @HOP @Super 8
@Cowboys & Alien
etc
part yang paling aku suka bila dapat Screening Transformer 3 ni :) time tu aku melonjak2 kegembiraan haha...

dan yang penting Sis n Bro Nuffies sngt nice and warm welcome :) serius dorang tak sombong pown even kadang2 tu memang sekepala...kira macam masuk air gak lah haha...


ok lah nampak nya dalam2 banyak part tu for sure semua orang suka part nie :) *drumrolls*

hahaha...yesss babey sapa yang tak suka bila korang dapat Cash out uols nye payment :) hehe ni my 1st cash out, even tough takde la banyak mana tapi aku sngt gumbiraaaaa~ time ni aku saje je menggedik tekan butang cash out tu nak tengok betul ke aku boleh dapat duit dari berblogging ni...skali tengok sebulan lepas tu aku dapat cheque dari Nuffnang :) so lepas ni aku just nak simpan lama2 biar berbukit hahaha...

so macam tu lah ceritera aku bersama Nuffnang :) seronok kan dari seorang budak blogger yang baru lagi naif tak nak join itu dan ini, skali skang ni aku dapat banyak macam faedah dari berblogging ni :) bukan susah pun macam seolah2 kerja dibawah sinaran matahari unless kalau korang update blog sambil berjemur tu baru berpeluh2 haha...so aku akan terus dan terus berblogging till the end of the tik tok =D

that all about My Nuffnang Story, what bout yours?

*pssstttt korang pown nak join ker? jom click SINI dan cepat2 buat entry lepas tu hantar perlink uols tu ok...cepat sebelum 19hb ni taw ok daaaa

Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott.

2 comments :

cantekk said...

sonok je tgk kengkawan hepi2 camni.. =D aku perati dari jauh je la, nti pape jgn lupe stori k..

KiFli MaLLy said...

@cantekk kalau aku terpilih boleh gak aku story uols, kalau tak terpilih takde rezeki lagi lah tu hahaha