Dear Abang, kasihan sungguh wanita ini!

hey uols,

ni mek nak tanya sikit kat uols semua? penah tak nampak orang tu obses sngt kat kereta yang dia beli? for sure uols penah tengok kan tak pown uols semua ada yang alami situasi sebegini...sedihhh uols

smpi mcm ni lah dia letak accessories kat kereta dia tu...

hazab kan uols smpi orang nak naik kereta ni pown rasa begitu susah dan part yang tak best tu kalau dah pasang lagu bingit telinga....sedihhh ko jah

tapi setakat ni iols sendiri tak pernah lagi jumpa mamat atau minah yang tergila2kan kereta smpi tahap gaban...kalu ada pown sure selalu dikaitkan dengan lelaki..betul tak cakap mak ni noks hahha....

alkisahnya mcm ni uols baca lah kisah hidup seorang wanita yang bergelar isteri ni terpaksa menghadapi situasi dimana suami beliau ni sngt obses dengan kereta barunya itu...dia siap tinggalkan surat untuk laki dia lagi ok...

"Dear Abang, ayang minta kebenaran abg untuk balik kampung bawa anak anak , abg tak perlu lah hantar ayang, ayang naik bas jer, abg jagalah diri abg dan kereta abg tu baik baik, ye lah..kereta abg tukan mahal cecah 150K, barangkali itulah sebab abg sayang kter tu lebih dari ayang, sampai abg pernah terlena dalam keter tu masa baru baru beli, sampai 3 malam abg terlena, tahu kenapa sebab harga kereta tu lebih mahal dari wang hantaran ayang masa kita kawin..Cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta tu ?

Tiap hari abg misti gosok kereta tu supaya nampak kilat, mcm2 eksosories abg bubuh kat keter tu bagi nampak cantik, sayang ni nak dapat hadiah sesekali pun susah..kereta sebulan sekali abg servis, isi munyak injin yg mahal sampai beratus satu tong, ayang nak pi salon sebulan sekali pun payah, kereta abg make up lawa lawa..kalau sayang make up abg kata ayang tak sedar diri, nak menjongket la..macam opera cina la..keter servis sampai 300, ayang nak makan pizaa mengidam masa mengandung pun tak dapat, abg kata ayang mengada ngada, keter abg anak bagi calar sikit, abg marah macam nak amkan anak, hari tu sayang terjatuh kat longkang abg boleh gelak jer masa siram bunga..yg sedihnya masa lena dalam keter ayang tanya kenapa, takut keter kena curi abg kata..kalau ayang org curi?? Ok la bang ayang pergi dulu, sarapan ayang dah buat, lauk tgh hari ayang dah masakkan...bye, Love abang..."

so apa pendapat uols?
*puas hati tak baca situasi diatas....? harap ianya tak jadi kat korang semua hokay...

2 comments :

cantekk said...

sblm kapel, siasat dlu hobi laki tu ape, menaye kang tak pasal2... ee tak koase la smpai cenggini nye obses.. nitemare

eh, btw kan, ini mcm Kereta vs Ayang ea, dlu ase penah emel forward2 ni,,, sengal gile jwpn laki dia..

Kifli Mally said...

kannnn cuba la laki dia tu giler obses nak cantikkan bini dia sure hidup aman dah smpi lah ni hahaha