Nak makan sengkuang sekali ada pula incident kat tasek terjadi. Harus buat liputan

hye uols,

ini cerita lama taw eh takde lah lama sangat kejadian ni pown dalam hujung bulan lepas :) cenggini ceritanya disuatu petang yang best tiba2 kami semua dah smpi kat Tasek Permaisuri dengan satu harapan membakar iaitu untuk makan sengkuang makcik tasik tu...

ok fine weols semua pun dah smpi kat tasek alih2 nak kuar kereta je terus nampak incident kereta akak tu kena langgar yang penting fresh live ok weols saksikan dari awal smpi abis mcm mana incident tu berlaku...ok nanti aku smbung sebb nak tunggu owner punyer kereta tu lama sangat weols sempat makan sengkuang lepak2 kejap

mereke adalah saksi utama kereta akak tu kena langgar, kenalkan TKG CREW :) muka nak budget manis je kan tapi mulut very the jelatang....

wah dah lama tak turun taman permainan mcm ni skali skala memang nice juga kan, yang tak tahan tu MANJAKU mmg sngt manja budak yang duduk atas buaian tu :)

huh manja tak budak yang duduk atas buaian tu, agak2 ada tak yang kena lenyek dengan tractor trailer 12 tayar :) ko nampak tak ais krim yang aku kulum tu, mmg sedap ok mmg feveret aku sehengget je satu cone ada Vanilla Cokelat dan korang boleh mix...

huh skang ni meh kita sambung balik cerita akak tadi tu, akak tu datang je terus ke kereta weols semua sergah kat akak tu, terus masing2 mulut manis umpama madu bercerita, tambah sikit cili uols baru berasap akak tu :)

tu no plate kereta akak tu, ko tengok no tu sngt baru kannn nampak sngt kereta baru je akak ni rasmi bawa anak2 dia jenjalan kat dalam tasek dah kena rempuh smpi senget ok parking akak tu dibuatnya...

huh amik kaw kat depan tu jangan cakap lah mmg dah hazab aku tengok...kira banyak gak lah coz nak repair kereta ni kann :)

ko bayangkan kereta yang nak masuk parking tapi tak reti lepas tu dia langgar kereta yang tgh park kat sebelah tu...haiyooo nampak sngt dia hilang kawalan time tu...

hah~ ni lah dia empunya kereta honda tersebut, yang penting time dia ke kereta tu dia confident je mcm terus nak balik kan tapi weols sempat bagi tahu, actually ramai lagi yang saksi kejadian tu budak kecik makcik2 dan pakcik yang berniaga kat situ...

kereta yang sagat tepi honda tu kereta Perdana Hitam dan yang penting time tu dia nak masuk park sebelah kereta honda tu then dia tertekan minyak terus crush tepi honda then ingt dia nak reverse taw alih2 dia boleh tekan minyak lagi smpi kereta perdana tu naik kat atas divider,

tak ker lagi teruk kereta honda tu ko buat, asal lah ko tak reverse je terus kurang skit kerosakkan kat kereta honda tu :)

dan yang penting kereta perdana tu blah katanya dia nak g buat report polis dan dia tinggalkan orang gaji dia kat taman tu jaga budak2, tapi kita orang nampak yang bawa kereta tu pown mcm orang indon gak yang penting perempuan ok...

dorang pun bergaduh jugak ok siap meraung2 terpekik melolong dan seumpamanya, weols hanya boleh memerhati je kang nak masuk campur mmg kena buku lali r jawabnya, lagi pown akak kereta honda tu husband dia trus datang...not bad hokay~ haha

tapi sayang aku tak tahu apa kesudahan cerita akak ni sebb aku dah nak balik..apa pun harap2 semuanya baik yer akak? eh tak taw pown nama akak tu...takpelah akak honda pun boley

p/s : korang kat luar tu sentiasa berhati2 ok, kifli mally risau tentang korang semua haha, mcm bangsat je ayat aku ni...

#okbai

4 comments :

Anonymous said...

Terbaikkkkk

cantekk said...

alahaiii..honda....
RM RM RM RM..... kesian kakak

Alan Rizque said...

Mujur tak blah macam tu jer..kalau tak memang kesian la..

Kifli Mally said...

@Alan Rizque yes taw takper...tapi org tu katanya nak g wat report polis ntah betol ke tak haha...