sokongan team member sememangnya penting


hye salam semuanya...di malam hari ini otak malas nak buat assignment apa kata ceriakan otak ni dengan update blog weeeee~~ ok biasa la kan kalau dalam kita nak siapkan assignment tu biasanya dalam group or individual, so kalau dalam group tu team support teramatlah penting kan...teringt lagi Talk pasal DIGI DONE RIGHT CAMP aritu tu [entry tak sempat buat :( ] Mr U2 kumar memang fantastic lah...banyak sngt motivasi yang dia curahkan kat kita orang...so tak kira dalam group mana sekali pown kita harus memberi semangat kat member agar mereka bersemangat untuk terus berusaha...ahahaha tapi jangan la kita just bagi semangat je sampai keje kita terbengkalai...pandai je aku ni bagi ceramah kann very the tak sesuaiii...apa pown tengok contoh team support kat bawah ni sure korang terhibur :P



'I support u N u support Me'

Fahsa Sandha dan Jejai berpisah. Betul ker?


citer ni actually dah lama kat dalam draft aku...baru la ni aku nak update sedey uolsss...kannn kalau dah siap keluar paper tu bermaksud betul la tu kan...lepas tu terpampang kat paper terkemuka plk tu uolsss...isk tapi akan sukar diterima kan kelas ko FS belum pown pertengahan bulan dah ada lagi kontroversi baru yang melanda...respect laaaa

Apa Kes UOLSSS???

katanyer brother Jejai kita ni dah tak tahan dengan sikap FS yang suka meroyan...meroyan??? pasal apa yer hurm timbul tanda kat situ yer uolss...tu yang bro Jejai angkat kaki berlalu pergi...tapi baru2 ni selepas di FS interview katanyer bro Jejai ni masih lg merupakan pakwe kepada FS[Kata murai lah!] confused seketika uolsss very the drama main tarik tali haha..walaupun apa pown aku harap isu umpama pisang goreng...time baru je panas lama kelamaan sejuk la ia, korang fahamkan haha...apa pown aku berharap korang bahagia hendaknya :P

Apabila mereka mabuk

comel tak uolss???

OLLA~~~lama tak update blog sedih, ni semua pasal lappy aku meroyan buat hal...dapat on9 kejap jer lepas tu screen blur siap ada macam2 color lagi...haish patah semangat nak update blog...haha ouh tidak walauapa pown aku tetap akan amik masa untuk update blog dengan secepat mungkin...

pada jummat dan sabtu yang lepas, aku sure ramai yang hangout bersama rakan kannn....bagi yang kaki minum tu mmg aku taw lah mcm mana kalau nak balik umah kang...tak pasal2 member juga yang kena papah...lepass tu ada siap muntah tepi jalan lagiiii ewwwww!!!! lepas tu bagi aku orang yang macam ni mmg layak kena prank KAW2 punyer...biar padan muka dorang hahaha...apa pown korang tengok la mereka ni yang menjadi mangsa....




Kisah Si anak Gajah sebagai pengajaran buat semua.

comel kan baby gajah ni hahaha!!!!

Di suatu hari..si ibu gajah membawa anak2 mereka bersiar2 ke hutan sebelah. Kalau nak ke hutan sebelah tu gajah2 tersebut kena melalui paya so sebagai ibu yang berwaspada dia selalu memberitahu kat anak2 nya...

hah anak2 ku yang manja jgn main kat paya ni taw...sebab bahaya tidak mengundang walau dimana jua kannn!!!...lebih2 paya yang tenang jgn disangka takde anaconda or buaya...INGAT tu!!! pesan si ibu...
si ibu melenggang gajah tanpa menghiraukan anak nyer yang sekor lagi ni tgh bermain kat paya yang tenang itu...walaupun dia tahu akan bahaya yang menanti tapi dia tetap nak tahu apa yang ada kat paya itewww...

godek punya godek...tiba NGAP!!! tak pasal belalai anak gajah tu kena ngap oleh buaya...hah baru ko tahu apa yang ada kat paya tu kan...tu la padan muka tak nak dengr cakap...

ada sesapa nak tolong ???

apa lagi anak gajah tu jerit meminta tolong la...naseb baek mak dia dengar dan terus hantar satu pasukan bersaiz XXXL penyelamat...tak pasal2 buaya tu lenyek dikerjakan oleh pasukan XXXL tue...

tasha balik!!! jerit si ibu gajah...
sampai kat rumah nanti siap la kamuuuu....lebam bontot kamu ibu rotan
P/S : sooo kepada adek2 kat luar sana tolong lah dengar cakap ibu kamu yer...sebab mereka lebih dahulu makan garam dan asam hidup ini...so klu mereka marah dan memberi nasihat bukan bermaksud mereka tu tak sayang akan korang....disebabkan sayang akan korang lah mereka marah...kalau mereka tak sayang ko dah lama ibu ko suruh ko pergi main kat dalam sungai yang ada buaya tu :p bye2.......



[Contest] Berapa Jumlah Kambing?

jom ikut aku kira kambing uolss...


hye uolss lama sungguh aku tarik diri dalam mengambil part menjawab contest ni kan...ok btw aku sngt excited to participate dengan sorang blogger ni...sebab kita kena mengira berapa jumlah kambing yang dia dah edit...so u guys no need wasting ur time to search those picture kat uncel Google coz BLOG BULAN PURNAMA yang edit picture tu...so mari kita sama2 keep on counting ya...


so jawapan aku ialah : 15 dan 16

aku tag kat 3 orang bertuah ni :
kepada korang yang berminat sila lah bertandang ke LINK ini yer....aku nak bawa kambing aku ronda2 naik motor kejap :P

Selamat Menjawab!!!!

Pentingnya hidup berjiran. Boleh tolong menolong.

hello every one :P

fuh penat sangat baru balik dari kelas arinie...mmg best sngt kalau dah tak pergi kelas lepas tu kalau dah dapat jumpa orang apa lagi memang gelak ketawa je memanjang kat bistro tadi...when i reach home i budget nak tido or updating blog for a while kan...but then i dengar ada budak ni panggil abang abang abang...

abang~~abang~~

1st i just ignore the sound coming from...but then i pown jenguk2 la kat pintu then rupanya anak jiran aku yang panggil terkejut beruk i dibuatnyer...he seems locked from inside...
abang ini pintu kunci lah...saya mahu pergi tuition pukul 3 tapi kuci hilangla...nanti ayah saya pukul saya...
budak tu cakap macam tu...lepas tu boleh plk aku masuk balik rumah aku tolong cari kunci padahal kunci tu hilang kat dalam rumah dia so buat apa aku cari kat dalam rumah aku right???? nampak sngt aku dah kena psycho dengan budak tu hahaha....

dont worry!!! am gonna support n help u to find the key :P

ok fine!!! aku pown tolong la support dia cari kunci tu walaupun aku just bertenggek kat luar pintu pagar umah dia...what a cool jiran ko ada taw tak...aku apa lagi aku suruh dia cari kat bawah kerusi dalam bilik tidu dalam toilet...abis bersepah juga la dia nyer rumah dibuat oleh aku...hahha budak tu nampak mcm blur-blur...so no wonder la i always heard that he get scold from his parents every night...nak nak lagi part study time, memang selalu i dengar ayat ni

how come u didn't know that simple calculation 7+8 equals to??? answer la...try focus la...
hurm teruk gak la...kadang kena pukul pown ada gak...but that's the parents job, educate their kids to gain knowledge....so berbalik pada cerita tu...finally budak tu dah jumpa kunci tu kat mana??? kat dapur la uolss??? aku pun tak taw macam mana dia boleh letak merata2 tempt...alaaa aku time kecik pown sama je macam dia suka letak benda kat mana2 then when emegency needed tak jumpa at the end kena rotan oleh my mom :P

Digi Done Right Camp 1st n 2nd day

CHALLENGE!!!!

morning u guysss....dah berapa hari aku mendiamkan diri last entry dari aku tu pun pasal Gegarkan Blogger U dan seterusnya busy sebab join DIGI DONE RIGHT CAMP nie...ouhh seriously guys its really worth it for me to attend this kind of event...aku tak tahu la kalau hari ini kami semua sebagai super blogger kalau tak sebarang changing in our liofe style i bet theres something wring goes somewhere ahaks!...

actually semalam some of my fellow team mate yang lain tengah busy membuat task tentang apa yang mereka pelajari hari semalam...so aku memang suka mengambil masa yang terluang itu untuk tidur hahaha....so pagi ni baru terasa fresh n want to update what i've learn yesterday...

Thanx for R2 Kumar yang sememangnya banyak berkongsi ilmu dan kata2 semangat beliau kat kita orang semua sebagai super blogger...and also not to forget to all the posters that he stick on the wall...if am not mistaken there have 40 posters spirit they provide for us :P

banyak pengetahuan baru yang aku dapat kat sini...seperti PASSION, BIG HEART, CHALLENGE, PATTERN, I SUPPORT U, how to CONTROL ur self, How to COMMUNICATE in the right way, and many more...this precious word am gonna remember for the rest of my life...so aku ni dengan super blogger yang lain tersngt bertuah sebab terpilih dalam CAMP nie dan seperti kebiasaanya NUFFNANG n DIGI tak pernah menghampa kan para blogger...we olsss feel like brother n sisters je semalam...

the most part aku touching sngt semalam when Mr R2 Kumar sentuh part Love n kasih sayang the way we express our feeling among the people that we care so much...Mr R2 Kumar i salute u soooooo much lah!!! because selama ni aku ni jenis yang susah sngt nak bercommunicate dengan my parents...apatah lagi nak buat slow talk or ungkapkan kata-kata indah among them....uols faham tak?? takpe later on kita panjang to next entry k...

wah bersemangat pula pagi ni...perut berlagu2 menandakan aku dah lapar jom kita breakfast for sure Calrton Hotel serve with lovely breakfast today nyum2....bye uols

and today is the last day for this CAMP...am gonna miss them so much

DiGi Done Right Camp! 1st event on 2011


what's up yaw!!!....kalau tak silap minggu lepas kot Nuffnang ada call aku untuk Digi Done Right Camp nie...wow best giler rasanyer tahun baru event baru kannn...begitu lama aku menyepi tak update blog sebb event awal tahun memang tersngt2 pack nak lagi dengan event kat melaka hari tu fuh!!! jgn cakap r mak menang 2 awards nok hahaha....later on aku citer ok very the pelbagai drama queen

oh yeah!!! kepada mereka yang join camp [2D1N] ni jumpa korang esok yer...kepada mereka yang berkumpul kat kelana jaya esok jangan terlambat pula yer sebb sebelum 8.30am kita kena ada kat Station Kelana Jaya tahu!!! hurmmm tak sabar rasanya nak datang esok, dah la 1st time nak datang sure best giler. btw thanx to DIGI n Nuffnang also :p

Date: 15-16 January 2010
Venue: D’House, Lot 10, Jalan Delima 1/1,
Subang Hi-Tech Industrial Park,
40000 Shah Alam, Selangor.

see u guysss there...

Melaka Preview [Short Entry]

hellooo u guyss....Fabulous cute day kini kembali lagi...

ouh cepat cepat aku tidak ada masa sekarang ni...sebab kejap lagi aku dah nak gerak ke melaka untuk beristirehat dan berhibur bersama rakan2...seperti yang biasa sekarang ni fabulous cute day dah smpi ke siri ke-4 yer tapi aku hanya sempat post 1 entry jer...ok semalam tu aku dah member kalau boleh katakan dah hampir round separuh kl nie haha...1st kita orang g kat ikea damansara sebab nak cari lilin 100pcs untuk hiasan kat tepi kolam bila tiba di melaka karang....hurm sangt best yer sebab tempat tinggal telah disediakan oleh main sponsor...di kesempatan ini nak ucap thanx allot weolss gonna having fun there....


Meletup tak uolss tmpt tinggal ni uolss...

barang yang suppose kita orang cari...

sebenarnya kita orang tak taw nak beli iron steam tu kat mana...jenuh dah mencari korang taw tak iron tu mcm mana??? iron steam tu yang kat kedai2 pakaian guna...hurmmm still tak jumpa...

post signature kat IKEA of course compulsory....

ok lepas tu kita orang terus shot ke Mid Valley pula sebab nak jumpa my member ni kat Tangs Garden...ok lepas tu yang aku makan hati sngt member aku boleh beli heels ni yang berharga RM1999.00...serius aku makan hati sebab apa sebb dia dapat staff purchase ooopsss!!! terpecah lobang plk...best betul ada kawan keje kat butik2 ni senang nak dapat discount yang melambak2...

kenalkan my fwens Adam...

hah ni la dia heels tu...
*klik untuk tumbesaran yang melampau yer...

Berfikir 2 kali sebelum memberi sedekah.

halooo semuanya...malam ni agak lewat menghapdet blog kerana baru sahaja balik dari Gombak...hurm lama benor aku dah tak rasa masakan mak angkat aku tu...hurmmm nyum2 mmg sedap yer....tiba2 tringin nak belajar masak dari mak angkat aku itewwww....nyum2

tapi sebelum tu korang perasaan tak sekarang ni ramai sngt dah peminta seddekah kan...kalau boleh dikatakan mereka ni ada kat mana2...bukan nya aku nak buat post ni sebb nak buruk2 kan mereka tapi kalau dah yang masih sihat walafiat sihat tubuh badan takkan nak meraih simpati dari orang yang lalu lalang...hurm kalau aku ikutkan uolss mmg kaya kot kalau orang yang lalu lalang tu bagi sehengget [$1] setiap sorang tak ke kaya tu....

tapi apa pown korang sebelum nak sedekahkan kepada mereka yang disyaki macam ada sumthing jer...alahhh contoh macam kat bawah ni

sedih raasa hati ini melihat nasib pasangan ni...

setiap orang yang lalu lalang pasti akan memberikan duit...
eh tetiba dah elok plk....
skang ni turn perempuan tu plk....
hurm agaknyer kemana lokasi mereka yang seterusnya???
lorr makan dulu uolss...cari tenaga lagi...
sekarang ni cari lokasi lain plk....

itu bagi situasi bagi mereka yang menipu contohnya macam buat2 buta....tapi apa plk pendapat korang bagi mereka yang ada ejen ni contohnya mempergunakan golongan2 orang cacat penglihatan meminta sedekah dari meje ke meja kat restoran...dan aku plk pantang nampak macam tu for sure aku sendiri akan memberikan sehengget....macam mana tu uolsss????