Our World, Their War

I will choose Option B

Option B
: Tell us how you would defy the Autobots and destroy the world, and which Decepticons character you would like to transform into to destroy the world.

Decepticons 4eva~

OMG!! yesss I've been waiting for this moment for long time ago~ and yesss since its dark of full moon, am gonna sure that this time we will defy those Autobots like small fries :) haha and this time those Autobots are not gonna hold it againts me like britney spears song...Decepticons will arise once again with more new soldier and new powerful high tech weapons...

its a common sense when ever the team leader were defeated by other group so officially the rest of the team will retreat cowardly...and as become the powerful Decepticons I will bring Optimus Prime down to the earth first...I bet he will never get the change to defeat me...coz am big, tall and totally strong enough to crush all the Autobots into pieces... are ready Optimus Prime???

yeah its me...Devastator!!! warghhhh

by sucking all those Autobots am pretty sure they gonna blended well...but first am gonna suck Optimus Prime and tear him into pieces in front the other Autobots hahaha (evil laugh) and once all the Autobots are vanish from this world it will make me easier to conquer all humans being and am gonna attack them with no mercy...i will attack those tiny humans by taking over their life....am gonna ensure that all things will transform into Decepticons and start to conquer the world...NOW THE DECEPTICONS SOLDIER ARE EVERYWHERE hahaha....

even into their food...that crab also on our side...

also not forget this redbull :)

hahaha...wanna play GameCepticons :)

Thumb drive are important to steal high priority document...grrrr~

-----------------------------------------------------------------------------------------------

click to transform it into large size :)

ouh wait theres a message for you human out there this is your chances to win a 42” Panasonic VIERA 3D Plasma TV with 3D Blu-ray Player plus with combo kit worth RM 4,999 and two(2) passes to the Transformers 3 premiere screening!. so what are you guys waiting for come on and join us as Decepticons and win those grand prizes by click here

p/s = this message are brought to you by Decepticons xoxo~


Yeah nak buat watermark macam CikEpal06

yerrr mek memang dah lama nak buat watermark baru tapi takde masa lor...so pagi ni mek bangun awal n siapkan misi mek iaitu watermark baru ala2 CikEpal06 a.k.a kira macam klon laaa...puas ati kau carut aku...ok mek tak nak mencarut lebih lama baik sebentar lagi mekakan tunjukkan kat korang hasil watermark yang mek buat walaupun biasa n simple tapi mek tetap bangga sebb dah siap :)

huh amik kau ari tu ntah macam mana...hari tu mek feeling2 nak tweet pasa nak wat watermark baru tapi termention plk kat cikepal nie...apa lagi lepas dapat permission mek pun gegeh la buat hehe...sebb watermark mek yang lama tu very the lame just like it was last year OMJAYY!!!!....so terjadilah hasil nya seperti dibawah...


hah ceh lihat ceh lihat~ so mana korang vote kiri ker kanan korang pilih kanan nyer watermark kan kan *siap tunjuk buku lima...tapi seriouly mek takde lagi pic baru so setakat ni mek just cilok pic dari header mek tu jer....dan yang penting lepas ni mek bertambah bersemangat nak snap pic letak watermark baru itewww~

so untuk entry pendek ini aku nak creditkan setinggi2 penghargaan kat CIKEPAL ok sila tunggu kat depan pintu masuk pavillion untuk amik sebakul buah epal yerr sekian terima kasih :) awwww gonjeng gonjeng....huh apa itu gonjeng??? @#$%^&*

ouh beratnya epal nie....aw~

lagi isu KK (kantoi khalwat)

aku masih tak faham dengan nafsu "sesetangah" manusia yang agak sukar untuk dikawal...kenapa dorang ni perlu buat benda yang tak senonoh di merata2 tempat...yang tak tahan tu dorang ni boleh pula buat projek time waktu pagi or petang tak ke mengong namanya tu??? dorang tak taw ker skang ni tak kira dimana anda jua berada kelibat manusia tetap ada...event ko nak buat projek kat dalam hutan pedalaman sekali pun kelibat manusia tetap akan ada...ni kan pula kat tempat lapang dan sunyi macam tu...serius aku tak faham lepas tu kalau dah 'kantoi' masing2 baru la buat muka 10sen minta simpati katanya...time nafsu menggelegak tak pula korang ingat...isk aku pula yang naik malu sebab macam mana la kalau parents uols tahu mana theyols nak letak muka...kasihannn sngt~

akak pula yang menangis untuk uols...kesat air mata kejap T_T

sama macam video kat bawah ni...kejadian ni terjadi kat betong sarawak yang tahan budak tu baru 16tahun kira nie kes 2 lawan 1 la...hurmmm meriah ko kan dek dapat 2 dalam 1 masa...sumber dapat dari #fb tak lain tak bukan...korang layanlah video tak seberapa ni...

video has been removed
(yo peace!!)

dalam pada masa yang sama aku tengah feeling2 dengan soundtrack Nur Kasih The Movie nie...release nyer lambat lagi dalam 19may2011 dan aku dah repeat lagu ni dalam 15kali taw seyes sngt terharu dengar alunan lagu dan lirik lagu nie...nanti kalau dah release aku berharap sngt ada yang offer nak belanja aku hehehe...



Ko nak Anti Blogger? ker ko nak traffic free?

tepat pukul 2 pagi...eh terlebih 2.01 minit plk :)
yer malam ni aku memang tak le nak tidur sebab mata ni tak tak nak tertutup lagi tak pun aku kena imsonia choi choi ko nok! lepas aku update entry ni aku janji aku akan tidur haha...tadi kan uols aku jenjalan lepas tu ada Blog pompuan comel ni dia cakap ada orang nak tubuhkan anti blogger kat Facebook *FB tu link FB fanpage aku :)

masalahnya kalau ada sekali pun dia just boleh anti tu jer...ko nak buat apa sangat kalau ko nak anti blogger2 ni...dalam sehari sajo ada berpuluh2 orang dah register untuk buat blog sendiri tak kisah lah personal or shopping blog...lagi satu mampu ke ko nak anti semua blog kat dunia ni tak pun aku just bagi ko kat area KL ni...sure ko tercungap2 opsss~ mak tak jahat nok mak just nak bagi ko flying kick jer hahaha...

eh abg tengok tu...dia nak tubuhkan anti blogger lahh..kelakar kann? meh kita gelak ramai2

common la..jangan disebabkan ko tak suka orang skang ni ramai yang dah mula ada blog sendiri ko rasa frust dan rasa website ni menyemak dengan kehadiran blog blog baru comel macam weols...ke ko nak tarik traffic murahan seperti kes2 sebelum ini *sila faham2 sendiri la yer :) cuba ko cakap/habaq mai apa yang ko dapat kalau ko nak anti blogger2 comel macam weols semua ni?? apa yang ko dapat?? nothing kann?? lain lah kalau ko berjaya buat anti blogger then ko dapat award tu aku pun NAK! haha....

isk isk bawa bersabar yer uols...jangan emosi sngat :)

setelah dengan rasa ingin tahu aku pun start la menggodek apa yang patut kat #FB tu then aku terjumpa memang betul ada orang yang tidak suka tentang blogger di alam maya nie :) tapi ada aku kesah yang penting weols semua suka berblogging dan ko hanya tahu nak anti sana dan disini :)

klik untuk tumbesaran yang mantap :)

"Please invite those who think that blogger services is suck~"
aku highlight yer who think that??
what if everyone enjoy to have their own blog?? kannn??


ok daaaa~ seperti yang dijanjikan nak tidur....zzzZZZ
*jangan lupa basuh kaki dan basuh apa yang patut :)

On Show: FlashMob di KL Central berakhir dengan kemeriahan.

1st of all...thanx to Abg Remy, kalau ada event seterusnya weols semua dengan besar hati akan join lagi :)

clapping clapping clapping everyone :)

yeay baru je flashmob berjalan dengan jayanya petang tadi...huhu meriah meriah gak tapi sakit sendi ni tanggung sendiri la uols...naik tangga pun sakit tang peha nie...tapi takper as long it feels worth n satisfies to me its enough :) serius kalau abg remy suh datang esok memang aku turun lagi sebab tadi serius tak puas sngt nak buat dance flashmob ni...buat one shoot jer...dengan aku bertemakan baju melayu sangat hazab yer menari mcm slut pown ada gakkk...well that's my attitude who cares...say no to HATERS :)

peace yo adik2 manja...beli la sekilo RM5 :)

thanx to him @zuzu my bff a.k.a my housemate...he always available when ever i need him...yang penting orang tgh sibuk bersiap2 dia boleh g feeling2 macam anak dara kat KFC smbil belek2 magazine haha...kelassss ko

sesudah "memboyot" kat KFC tu weol pun terjah ke lokasi yang sepatutnya weols should stand n dance...kira macam stand point masing2 laaa ~ serious dorang memang banyak sngt ragam apa lagi jom layannnn!

amek kaww~ chef pown turut sama meriah kan hall kl sentral...*dia bukan chef pown just costume jer...but thanx to him sebb invite last minit...dapat gak rasa menari kembali~

tu dia Crew Pilot pun turun padang...mana dorang dapat uniform ni aku pun tak taw...that chiness n basketball guy tidak ketinggalan ok...

kak ana posing comel dengan ice creamnya...dia sngt comel n sporting :)

budak2 hip hop tengah acting membeli Ice Cream kat MCD

the most prettier n sweetest sister :) ima~

ni la akibatnya sebab terlalu lama tunggu hint untuk show start...so sempat la mereka bergossip bagai... :)

once dengar lagu tu...korang tak taw dia punya happening time tu macam mana...sampai office guys yang nak urgent balik rumah terpaksa pending kejap sebb nak tengok apa yang kecoh2 ni hahaha...mmg gempak laaa dari atas smpi ke bawah dancers ni semua terkinja2 dengan meriahnya...aku dengan ala2 orang terencat akal mula la lompat sana lompat sini walaupun step ke laut...time orang nak menari time tu la abang2 cameraman ni sibuk nak record sedekat alam nasib baik tak tertendang :)

part kita orang kat bawah dekat dengan MCD tgh tunggu hint lagu dikir barat then baru masuk menari...time tu laaa ada yang keluar dari MCD dari 7-e dari toilet macam2...

time ni part zapin budi funky~ eh eh abg chef tadi tu la hahaha...tak tahan taw dengan apron bagai...

once show dah settle tu akhir skali semua orang laung~

"HAPPY BIRTHDAY STATION CENTRAL KUALA LUMPUR"

hoye hoye~

yang tak tahan lepas tu ada foreigner mana nak bergambar dengan aku...hehe dah la time tu peluh macam orang baru lepas mandi...tapi tak nak hampakan permintaan peminat kannn so aku pun bagi la chance hahaha...*verangan kejap :)

amacam...encem tak mamat bakal buka kedai carpet kat kl ni hahaha....dia baru smpi ok siap usung beg galas dengan member dia lagi...aku rasa mesti dia teruja sebb weols bawa tarian bollywood tadi :)

sekian dari weols semua...mmg happening giler r....

*psttt dengar citer ujung tahun ni ada lagi taw :) sapa nak join just prepare ur self hehe...ok daaaa~

On Show: Rehearsal Station Sentral Kuala Lumpur weekend lepas.



suppose semalam i dah update entry pasal event yang bakal berlangsung kat kl central tapi disebbkan aku tersangat penat dengan tarian2 yang di ajarkan tu...serious aku cakap dah lama tak menari ni rasa nak tercabut pinggul aku dibuatnya...tapi takper sebb aku memang passionate dengan dance move ni...lebih2 lagi bukan traditional i likeee sangat2....

pada weekend lepas practice dah start kat studio berhadapan dengan steven's corner pandan indah tu...studio tu kat atas Ambank hurmmm best gak dah lama aku tak turun padang join tari menari nie...nak harapkan citrawarna aku selalu clash dengan timetable class atau exam...hendak2 plk skang ni aku dah start keje part time lagi laaa takde masa nak g join mana2 event...

best uols menari ala2 indian girl gituuu~

so hari sabtu yang lepas weols semua just practice kat studio kat pandan indah tu n then ahad tu pula dengan tema putih semuanya turun padang kat kl central tu untuk buat rehearsal...

studio ni kosong lagi time aku masuk...nice kannn color pink gitu...kalau tak silap aku laaa :)

hah tu dia budak2 yang kena bagi group by group
baju no 97 dia yang ajar weols the step and so on...he was perfect dancer dia menari memang smart...very sharp kata orang haha...

tu dia kanak2 riang tengah rehearsal semalam....

kita orang semalam berada di mana2 sajoooo....


sila laah lihat video rehearsal weols semalam :)


so hari ini dalam pukul 3.30PM show flashmob akan berlangsung kepada uols yang sempat untuk datang jemput lagi meriahkan suasan yer :)

"Flawless Kulit Muka kamu" Apa rahsianya?

"Licin jer kulit muka ko apa ko guna erk?"
"nok kongsi la produk apa ko guna?"
"selalu buat treatment/facial ker?"
"ker ko cucuk vitamin?"
tu salah satu soalan yang aku selalu dapat...bukan fantasi tapi realiti ok, bukan aku nak kata yang muka aku ni flawless seperti Tok Iti dan juga mana2 artis lain dan bukan juga aku nak riak or sombong diri itu semua tolak ketepi dan HATERS kat luar sana sila jangan baca entry ni kalau tak suka sila off lappy tu dan buat keje lain tapi sebelum tu like entry ni dulu yer hahaha...mengong :) dan yang penting aku ni sebagai student memang takde maknanyer nak g buat facial n treatment bagai...lepas tu nak g cucuk vitamin n collogen tu lagi la tak mampu...alamatnya tunggulah kerja kang, so sekarang ni kita guna kaedah "student beauty"

lu jgn tuduh bukan2 baca entry ni smpi abis :)

dan yang penting ada budak kat kampus tu cakap aku guna foundation tiap2 hari sebelum aku ke kelas...*ngangaaaa besar2, tu pun dapat tahu dari housemate aku sendiri....seakan2 tak percaya kan ada orang cakap aku ni pakai foundation n makeup bagai sebelum ke kelas walhal aku banyak berhabis wang ringgit kat rambut...tang muka ni aku memang tak amik port pun kalau ada pun produk tu semua lapisan masyarakat mampu membelinya di watson LOL

buat shading hidung kejap uols...

ok kalau tang produk tu korang just stick into one jangan pula tiap2 bulan tukar produk...dulu aku pernah guna safi rania untuk beberapa bulan dan hasilnya memang nampak...macam mana korang nak sure produk kecantikan yang korang guna tu berkesan dan menampakkan hasil?? hah ni nak bagi tahu kalau ada orang tegur muka korang lain dari yang lain maksudnya produk yang korang guna tu memang sesuai dengan muka uols...faham tak??? contoh kalau macam kalau kat kampus or office for sure la ada orang yang akan perasan perubahan muka uols tu so bila sesetengah orang ni tak boleh nampak perubahan for sure dia akan keluarkan statement mcm ni Eh Eh!!! muka ko nampak lain lah??? so apa lagi berbangga lah uols hahaha *guraw je taw :)

lepas tu aku suka minum soya dan air suam a.k.a air masak...serious ok, kira macam tu satu prinsip aku lah untuk nampak sedikit flawless dari yang biasa...walaupun ada ura2 mengatakan soya tu tak baik untuk lelaki tapi ada aku kesah yang penting prinsip aku soya itu mempunyai khasiat yang tersendiri dan mampu mencerahkan kulit lebih2 lagi kalau soya tu home made memang sangat berkhasiat n my mum memang rajin buat soya sendiri kat rumah...dan kalau minum air masak tu pula sebab bagi peredaran sistem darah tu berjalan lebih lancar tu jer...so kalau darah berjalan dengan lancar so kandungan oksigen dalam darah banyak dan sekali gus membuatkan muka uols segar bugar :)

i like air suam i like air suam i like air paip :)

hurmmm lepas tu aku selalu berkira soal tidur...contohnya kalau aku tidur malam akan amik masa 7 or 8 jam itu statement dalam ni...tapi realiti nya 12jam tidur pun masih lagi ngantok macam mana tu??? haha actually tidur memang mempegaruhi structure kulit wajah uols semua...contoh nya la kalau korang tidur malam diantara 7 hingga 8 jam...so amalkan cara korang tu dan lagi satu bagi mereka yang selalu berjaga dimalam hari sebab study or buat assignment so masa tidur korang dah terpinjam so apa yang perlu korang buat ialah sila bayar balik waktu tidur itu pada belah pagi or petang :) kata nak tidur dalam waktu yang seimbang kannn~

nak comel mcm baby ni sila tidur dalam waktu yang cukup :)

dan juga kalau uols ada masa sehari dalam seminggu (weekend) tak salah kalau uols nak manjakan muka anda dengan belaian treatment sendiri...kan skang ni banyak kaedah yang boleh digunakan contoh mcm timun n tomato uols blend lepas tu letak madu or zaitun then tempek kat muka hah kan senang...tapi tu bagi mereka yang betul2 ada masa lah :) sebab once kita selalu manja kan kulit muka dengan treatment2 macam tu nanti muka uols akan jadi sehalut kulit bontot baby hahaha...gebu je bila di tepuk laju2 gaga....

ingin cantik seperti saya, gunalah masker tiap2 minggu :)

apa lagi erk yang aku selalu amalkan??? o yer hampir terlupa...tapi sebelum tu aku nak tanya kat korang semua...korang mesti pernah dengar Foot Detox Patch kann?? so kepada korang yang guna or amalkan benda tu aku sangat menyarankan, sebab salah satu muka bermasalah adalah disebabkan dari kandungan asid di dalam badan *tu diaaa dah mula berceramah pulakk~ ok2 baikla aku tak nak berleter panjang nanti korang kena migraine plk kannn :) aku janji nanti aku buat satu entry pasal tu...tapi apa pun guna Foot Detox Patch tu sngt bagus sebb boleh buang bahan kimia kat badan...so amalkan la yer =)

so aku rasa setakat ni tu je la kot kekdah2 yang selalu aku amalkan untuk selalu nampak tomey *pitam tiba2 puji diri.... tapi aku sure wanita2 n lelaki2 blogger yang lain sure ada tips sendiri...so aku dah curahkan tips aku ke ladang gandum kamu bila plk??? so sapa ada tips sila mention kat aku so boleh sharing is caring haha...adiossss~

akhir sekali salam sayang+flying kick dari budak comot Kifli Si Dolce....kecantikan luaran tak penting jika dalamnya busuk umpama bunga taik ayam...

Saya pun ada BE gak!!!

hehe...semenjak dah busy ni kan smpi entry pown lambat nak publish maklumla uols bila diri mula busy idea makin berkurangan dan jari pun start malas nak menari2 kat keyboard type entry...time dulu2 time fresh blogging ni dalam 1 hari tu idea ada je idea datang bertimbun2 tapi skang ni idea makin berkurangan sebab malas nak fikir kot hahaha...rasa mahu menangis je bila lihat blog orang lain entry sangat fresh dari ladang lagi ok boleh update sampai 5 entry satu hari...uols pula macam mana??

sedih kita wak!! tutup muka kejap sebb malu!!

tapi walaupun busy namun rezeki dapat BE tu memang tetap ada...hehe siapa cakap kalau kita busy tak update entry sehari 2 3 tak akan dapat BE :) Alhamdulillah ini rezeki masing2 kan so aku harap dengan adanya BE ni aku pun makin bersemangat untuk terus berjuang dalam bidang blogging nie senyum tak perlu kata apa2~

klik untuk besarkan anak gajah nie :)

BE yang kat atas tu paling lama bertahan adalah produk Lancome Maqui Miracle Foundation ...huh meriah uols nampak nampak nampak begitu ramai sngt yang tak henti datang untuk melihat Produk Lancome meks ni taw...hehe dan celcom tu baru lagi tak sampai pun seminggu...

dan apa yang penting aku pun tak taw awat ramai sangat blogger kat luar sana tu tiap kali dapat BE dorang akan post entry...hehe aku pun dah tak le nak tahan nak gak rasa buat entry pasal BE nie an an an~ lagi satu yang penting keaslian dalam berblogging itu penting...huh penting ker?? setahu aku banyak gak entry aku ni aku ciplak dari orang lain...hahah ayooo abis la pecah lobang sendiri :) tapi takper kalau dah ada rezeki masing2 memang tak kemana2 kannnnn~

huh uols sempat lagi nak promote kan...kalau uols ada yang nak request lagu or apa2 jer boleh lah datang ke blog yang ni yer :) JEMPUT DATANG

ok lah tipah...meks nak g basuh pinggan kejap kat tepi sungai...nak ikot x??? =)

[2minit] Kawan-kawan beliau takde tangan tapi beliau masih bersyukur

pertama sekali aku rasa bersyukur kerana di kurniakan kesempurnaan tubuh badan...sebenarnya entry ni aku patut release ari jumaat yang lalu akan tetapi uols aku busy time tu kena pergi kelas awal pagi dan kena kerja belah petang so mmg tak masa nak buat entry nie...so arinie aku amik kesempatan untuk buat entry yang mengajar kita semua untuk sentiasa ingat untuk bersyukur...uols pernah tak rasa kita ni bila ditimpa musibah ataw ada masalah terus mengeluh mcm kita ni dah hilang segala-galanya...yer aku pown sama seperti uols semua yang asyik mengeluh bila masalah datang menimpa kita mudah marah dan mudah kecewa....kalau kita fikir panjang2 baru la kita sedar yang kita harus bersyukur...

ingt uols kita harus bersyukur...

uols dah bersyukur dengan segala nikmat dan rahmat yang telah diberikan...jika belum ucapkan Alhamdulillah...aku sering kali ingat pesan ayah aku

"sesusah susah kita kalau kamu fikirkan kat luar tu adalah lagi orang yang lebih teruk dan susah hidupnya jadi bersyukur la kita semua... "


yessss pesan ayah memang sngt tepat kena kat hati anak dia yang sulung ni...orang yang bersabar juga hebat tapi adakah orang yang bersabar itu bersyukur?? adakalanya mereka hanya bersabar dari segi fizikal tapi mental mereka frust dan kecewa so bersyukur ini lebih tinggi nikmatnya....baiklah korang tengokla video ni just 2 minit je bagaimana beliau ni yang tidak mempunya 2 belah tangan namun beliau mampu untuk menjalani rutin harian beliau tanpa rasa gentar walau sedikit pun...saksikannnn~



so bagaiman perasaan uols semua lepas melihat video tersbut...adakah lepas ni uols akan nak merungut bila kita tidak boleh buat sesuatu perkara adakah kita akan mengeluh jika kita tidak dapat peroleh apa yang kita inginkan...dan yang penting kita yang sihat dan sempurna tubuh badan ini harus sentiasa bersyukur kepadaNya....SEKIAN~

ALHAMDULLILAH....

lepas tu aku ada lagi 1 video nak bagi uols tengok...aku rasa tahun lepas entry ni aku buat dan ramai yang amik prihatin...syabar aku ucap kann...kalau korang tengok sila KLIK SINI sebb video ini mengisahkan filem pendek dimana anak2 filipina yang kelaparan dan orang yang mampu membazir sesuka hati...sangat menyayat hati kalau korang tengok....sedia kotak tisu banyak2 taw :)

Jom berkreatif bersama buah buahan.

inilah yang akan terjadi bila seseorang itu terlalu kritis dan kreatif...semua benda kita bolegh hasil semua benda boleh jadi...cuma kadang2 manusia zaman skang ni je yang dah semakin alfa tak le nak gunakan nikmat akal yang kreatif itu untuk menghasilkan sesuatu yang baik...tapi tidak seperti gambar2 kat bawah ni...semuanya nampak sempurna jer...so gunakan la akal kita ni dengan sebaik mungkin sebb kita baru mengguna kan beberapa peratus je dari 100% akal kita... :)