On Show: Practice dance for Sukma 2011

serius aku tak tahu nak cakap apa as my intro pasal entry...grrr~ geram plk rasanya otak buntu uols...dah macam orang terencat akal plk aku buat entry nie...past few days aku ada banyak cerita nak dikongsikan dengan uols semua tapi busy skit r...

ni pun aku push diri aku untuk update entry...isk! tak boleh jadi ni kang aku hold entry ni makin banyak pula yang pending...hah skang ni amek kau aku nak citer pasal training menari #Sukma2011 nie...

kalau tak silap ni kira mini sukma punya laaa so ramai juga lah tenaga penari yang diperlukan dan boleh dikatakan budak #Citrawarna2011 juga yang majority ada dalam #Sukma2011 ni kali ni...


weekend yang lepas which is my 1st day attend this practice kann, dorang buat kat Futsal court kat market sentul area tu...ala yang bawah tu ada market lepas tu kat atas tu ada futsal court huh kalau orang sentul for sure dorang taw!!! since dah nama pun #sukma2011 kann for sure yang terlintas kat dalam fikiran aku ialah reben, gelung getah, berenang, and so on...


lentik tak uols...

dan yang penting aku pun dah start feeling2 yang aku akan menari dengan reben ni uols...tapi once aku masuk je court tu aku tengok ada 3 prop je yang disediakan untuk menari...1st WAU, BOLA BESAR, & KAIN 2 METER...so obviously la kain 2 meter tu props perempuan sebagai selendang...huh kesian kat dorang penat gak la menari dengan seledang tu hayun ke sana hayun kemari :)

lepas tu @Kak Alah nampak muka aku je terus dia suh aku pergi amek bola tu dan join group budak2 yang lain...huh sedih uols bola tu kalau kecik takpe la, tapi tu dia bola color2 tu sebesar orang grrrr~ penat plk kita nak mengangkatnya wak...

gigih abg tu ajar kita practice...

bola pun bola lah uols..yang penting aku dapat menari dan berpeluh tu pun dah kira baik kannn...eh bukan tu je part yang best tu sebab dapat payment haha...sabtu ahad yang lepas buat kat sentul start isnin ni sampai ahad kita orang practice kat #Tasik Titiwangsa Tennis Court area sebelah cafe tu je uols...
si budak kaki tari


hari tu weols sampai2 je terus dihidangkan dengan makanan...hurm ni yang meriah kalau menari dalam event yang besar macam ni makan pun beramai...suka suka~

nampak tak??? hujung belah kiri tu step bola depan tu step wau dan hujung skali belah kanan ni tu step perempuan dengan selendang 2 meter :) memang sangat meriah walaupun jumlah weols tak ramai...

huh nampak tak bola tu betapa besarnya...dalam gambar ni memang la kecik tapi once ko dah pegang memang penat nak buat step dengan bola ni taw...so akalu korang nak tengok step dance weols semua jangan lupa datan ahad ni taw...

ok daaaa~

On Show: Citrawarna 2011 (Colour Of Malaysia) Part 1



hye uols..sihat ke tak??? gigihkan diri yer walaupun baru je lepas buat show kat PWTC tadi ni sempena kempen "Beli Barang Buatan Malaysia" pagi tadi...walaupun tarian tu kejap jer tapi weols semua sangat berpuas hati sebab berakhir dengan jayanya...weeee~nanti kita update citer tu uols :)

seperti yang uols semua tahu #Citrawarna2011 dah pun berlangsung kan 21May2011 yang lepas...blogger yang aku tahu hanya sorang jer @PojiePooh yang gigih nie...best juga la bila kita dah start menari ni kan dapat berpeluh, jumpa ramai kenalan baru, bagi yang ada package tu ada lah orang ni akan offer uols untuk menari kat luar plk tak pun jadi part time modeling...tak ke meriah namanyer tu kiambang :)

lepas tu kan uols..aku nak share dari 1st aku join #Citrawarna2011 ni smpi la abis show...serius banyak part yang kelakar :) wahhh macam join pengembaraan pula dah kannnn....wey aku nak share dengan korang nie...korang tengok je la pic2 kat bawah ni yer...kot2 la korang ada yang berkenan kan boleh mak tolong adjustkannn *matilaaaa verangan kejap :)



budak yang selalu teman aku datang practice #Citrawarna2011 dari awal sampilah time perform...kenal kan SIS IMA muaxx love u sis

ni plk diberi gelaran AJAK..kenapa AJAK sebab nama beliau RAZAK so manja skit panggil AJAK haha...AJAK aku gurau2 je taw...

hah yang ni pula Khai...Penari terhandal X DBKL hehehe...kalau time perform sedikit2 blur haha..jahat tol aku nie...

mak orang susah nok...takde transport nek train jer ada driver sendiri...haha *feeling2 sedih plk haremmmm~ gigih walaupun esok ada Exam tetap gigih turun practice kan...



eh video kat atas nie orang tengah buat Mega Zapin step...mamposs kena buat betul2 taw posture semua kena MANTOPPP kalau tak bersedialah weols kena sembur dengan #PAKNGAH...

biasalaaa time aku mula2 masuk dulu very the hanjeng malu2 taik kucing...kucing pun takde malu macam aku nie...maklumla belang sebenar tak tunjuk lagi kan...tapi bila dah sekepala faham la uols masing2 dengan telatah sendiri...

dan satu yang aku tak faham ni sebab kalau aku g mana2 event yang besar macam ni for sure la mesti ada budak2 yang akan melatah...memang la seronok dan tak kering gusi kita gelak melihat orang melatah ni tapi aku dapat rasa macam ada yang buat2 melatah juga taw...ouh pleaseeeeeeee la uols....perlu ke nak jadi entertainer plastik cap maydin...lepas tu kalau yang melatah betul2 tu takper la still boleh consider lagi siap ada yang menari tak henti2 taw kesian kat dorang dipergunakan hahaha....

eh penat plk kita bercerita tup2 bersawang gak akhir nya...

p/s : orang cakap penyakit melatah ni berjangkit bagi orang yang suka menyakat...betul ker?? ntahla kiambang sendiri mau ingatlaaa...uols tunggu part 2 taw haha

ok daaaaaaa~

Korang rasa tak apa yang dorang berdua ni rasa?

ko rasa tak apa yang dorang rasa?

sebelum aku nak merapu lebih panjang lagi aku nak tanya korang apa yang korang rasa biler budak ni datang dari jauh(seremban) ulang alik semata2 nak practice menari kat Gombak lepas tu kalau ada transport sendiri takpe tapi ni naik Komuter...korang pun faham kan komuter tu macam mana hazab timing dia...lepas tu korang rasa tak yang dorang ni bila dah last practice dalam 11 malam lepas tu time nak balik jer takde transport then terkial2 nak cari transport balik seremban sebab besok budak ni dapat interview kat AirAsia lepas tu dengan phone budak2 ni dah kong tak le nak on langsung...tuhan je tahu betapa dorang ni bersabar hadapi dugaan macam tu dan yang penting dorang ni terpaksa stay kat Kl central smpi pagi esok untuk balik ke seremban...

korang rasa tak apa yang dorang rasa???
kenapa dorang tak minta balik awal??

dorang dah request dah nak balik dalam kol 10malam tapi still gak dorang kena hold smpi abis practice...so macam mana tu? budak2 ni termasukla aku memang tak berani nak lawan cakap mak ayam (ketua) tapi at the end ada tak makyam tu semua tahu yang mereka ni tidur semalaman kat Kl central dorang mampu ker?? tak mampuuu kannn??? tapi disebabkan dorang ni memang passionate terhadap tarian so apa pun dorang tetap gigihkan juga datang dari jauh...

tapi takpelah kalau dah benda ni semua terjadi nak buat macam mana kann kita terima je seadanya...dan aku yakin apa yang dorang lalui ni sure ada hikmahnya...baru nak update banyak2 pic tapi malasss hehe tengok la nanti kalau ada mood...ok la nak siap2 g practice...

ok daaaaaaaa~

Lepas dah tengok rumah sewa berhantu seksyen 2 Shah Alam terus pekena ABC Ronaldo


yesss minggu lepas uols aku dengan budak2 ni lepas melantak kat PakLi Kopitiam tu tiba2 tergerak plk hati nak g usha rumah sewa berhantu RM50 sebulan tu...bagi korang yang tak pernah baca entry tu klik SINI...aku ingatkan semua orang dah pernah baca kisah seram tu tapi alih2 ada gak yang tak pernah baca even aku sendiri pun tak baca lagi sebab takut kot!!

walawey time tu kita orang smpi kat tempat tu dah lepas maghrib budget semua member aku ni akan senyap la...sekali sampai tu dia sekor2 perangai macam binatang...tak reti nak duduk diam kat dalam keta siap sergah member lain yang ketakutan :) nak je aku hempuk kepala dorang ni sorang2...dan yang penting busut tu memang nampak yer korang nampak buaian tu pun dah cukup seram kot!! bagi budak2 yang iman kuat tu sempat snap picture banyak plk tu...ada sorang member aku ni memang ada kebolehan untuk nampak laaaa tapi time tu dia tak nampak apa2 pun naseb baik kalau tak for sure kita orang dah pecut lajuuuu~

besut tu dalam bulatan...tapi tak nampak sngt sebb dah malam kannn

ni plk pandangan depan rumah tu :)

dan yang penting sapa berani nak g amek handphone nokia 3310 tu :)

lepas tu ada bunyi yang agak seram la kat dalam rumah tu...tapi yang penting mcm mana la rumah yang kat sebelah tu tak rasa seram ker? dah la bersebelahan area bilik plk tu...kalau aku memang dah lama aku pindah rumah lain haha...kawan aku cakap rumah tu dah ada orang nak beli tapi tak tahu la dorang nak buat apa kat area corner lot tu...kalau dorang nak runtuh kan buat rumah baru pown sama gak kalau tempat tu masih berpuaka kann? apa2 je la uols...

hehe dah seram2 sempat plk melantak kannnn~

hah ni la kawan aku yang ada kuasa luar biasa tu :) uols hari tu g highland tower banyak 'benda' yang dia tengok...serammm~ok tukar citer plk ni nak bagitahu kat korang ABC Ronaldo dia sngt sedap yer siap boleh letak crown lagi kat atas tu tu...grrr~ mcm nak pergi makan lagi laaa

hah ni la dia...cantik kan? bukan setakat cantik rasa dia memang lazat tak terkira :) kalau tak silap area rumah berhantu tu ader KFC kat huh sebelah tu ada foodcourt...terpampang besar dia ABC Ronaldo yg sngt sedap hehe...

ok daaaa~

Al-fatihah buat blogger Abdul Hakim Bin Mohd (TELORDIBASUH )

Pertama sekali Al Fatihah saya sedekahkan kepada arwah Abdul Hakim Bin Mohd Kamal atau lebih dikenali sebagai telordibasuh.blogspot.com

saya juga kenal akan pemilik blog "telordibasuh" ini kerana arwah merupakan student Unikl MIIT dan saya dapat tahu berita atas pemergian arwah dari kawan BFF saya sendiri Dyba Jee dan juga di FB Tubelawak...bila saya dapat call tadi saya tergaman seketika kerana sebelum ni saya tahu arwah merupakan seorang blogger yang diketahui ramai dan juga merupakan seorang senior di kampus...arwah sangat merendah diri dan bersahaja...apa yang saya dapat tahu punca beliau meninggal kerana disebabkan jangkitan paru-paru dan tak dapat bernafas dengan sendiri...

siapa sangka hari ini kita bernafas seperti biasa dan hari esok kita kembali ke sisi Maha Pencipta...mari kita sekali lagi sedekahkan Al Fatihah buat arwah Abdul Hakim Bin Mohd Kamal agar rohnya ditempat di antara golongan2 orang yang beriman...

Setelah seharian training memang sesuai membuncitkan diri kat Titiwangsa

demmit hari nie melepas peluang aku nak g panjat Broga Hill tu tapi takpelah kot2 ada masa lain hari aku boleh panjat lagi kan :) semalam memang sangat penat tiap kali practice menari #citrawarna2011 tiap kalu tu la sakit betis n lutut...ouh tua sngt ke aku nie ini bukan faktor usia kannn...yang penting bukan aku sorang je yang lemah lutut ramai lagi kot yang terhenjut2 sesudah menari haha...biasala kami ni hanya penari freelance yang memang suka akan menari :)

malam tu bajet nak balik awal sebab nak rehat tapi dorang ajak g melantak kat Titiwangsa hurmmm~ makan kat area tu pun memang sngt nice yer...aku paling suka part char kuey teow sngt menjilat ibu jari yer...kalau uols semua ada masa better pergi try serius sngt berbaloi...

simple je kedai makcik ni...
time ni dah nak abis makan baru perasan aku lupa nak snap pic :) sedap sngt smpi terlupa...

actually belah kedai makcik nie ada abg tu jual satay...mak aiii dia punya satay secucuk 90sen aku pun apa lagi nak gak taw besar ker? sedap ker? berbaloi ker? lepas dah puas interview baru kita orang order 5 cucuk daging 6 cucuk ayam...sekali dah sampai tu diaaa dia punya rasa memang kaw2 sedap r setaraf dengan satay kajang tu...serius aku suka dengan dia nyer kuah kacang tu :) nyum~

ini diaa~ satay ayam bersama kuah kacang yang lazat menjilat jari :)

hari tu boboy kena pakai baju kuning dan gegurl baju merah :)

biasala uols kalau dah duduk lepak with ither dancers ni macam biasalah banyak gosip datang melanda :) takpe la bukan selalu dapat lepak2 macam ni dengan dorang semua...lepas ni belum tentu dapat jumpa dorang lagi...dalam event sebegini la aku dapat spent time dengan mereka smua :)

dan hari tu gak weols semua dah diedarkan baju citrawara time 21hb may nanti nie design yang sngt simple tapi aku tak perasan plk baju #citrawarna2010 yang lepas macam mana maybe color baju sama just design je yang berlainan...btw tinggal berapa hari je lagikan :) tak sabar nak tunggu perform nanti sure havoc gila r....

ok daaa~

Membuncitkan diri bersama geng #TKG kat PAK LI Kopitiam Shah Alam

semalam memang hari yang menyedihkan bagi mek sebab apa...sebb TnG student mek hilang so susah untuk mek nak gerak kesana dan kemari...suweyyy tol la...lepas tu semalam gak mek tak turun Rehearsal Citrawarna2011 kat PWTC terus part mek kat depan dah dipenuhkan...so mek lepas ni kena duduk kat area tengah belakang :) grrrrr~ tapi takpe semua tu sure ada something behind it kan...senyum sajo la yang mek mampu skang ni....

PakLi Kopitiam Shah Alam

walaupun berduka lara bagai kannn tapi tetap nak g melantak kat Shah Alam...PakLi kopitiam katanyer budak2 ni cakap sangat lazat dan sedap yer memang naik bulu roma mek dengar citer dorang tu semua...so apa lagi jom kita terjah uols...

kenalkan member kita Rosnah Mat Aris...asalnyer rambut dia ni pjg tapi lepas dah potong pendek mak dia cakap ala2 akak Rosnah uols...terkejut kita apa pon kimi ko tetap mantap....kasihan dia mmg hilang focus dia nak drive kalau boleh semua benda kita orang nak cabut kat keta dia tu ....

menu dia membuatkan aku rambang mata...walaupun hujan weols semua tetap gigih nak melantak kat PakLi ni...

borneo seangkatan...

kenal kan Kimi, Issac kuan lee and me :)

orang kitak Sazry n Jejer*very the mak hayam....

1st cendol dia sngt nice...korang kalau datang sini patut rasa yer...sngt lazat santan dia tu mmg umph gua cakap sama lu bai~

n then mek order mee sup dalam menu nampak sedap skali rasa udang rebus jer...*kimi cakap tu sesuai untuk orang yang diet...mamposss laaaa aku nak diet....

bubur ni sngt nice dan lazat...btw dalam tu ada telur gak...

last but not least Nasi Ayam Lemon...menggiurkan yer...oh btw pic minuman takde sebb lupa nak snap muahahaa~ sorang minum mocha ice if not mistaken n sorang lagi minum lemon juice...

ok dari 5 tu mek bagi 3 bintang yer...sebab setelah merasa semua yang mereka suggest tu not bad la...mek ni bukan la jenis yang pandai dalam menilai setiap rasa makanan tu tapi at least kalau kita boleh komen tu bermaksud kita memang ada citarasa kelassss ke tidak :)

ok daaaaaa~

motif ko snap pic abang tu?? aku tau ko nak buat koleksi kan!!

kawan2 malam ini rasa bersyukur sangat sebab petang tadi hujan so malam ni takde la rasa panasss lagi...kalau tak memang tak tahan dengan panas uolsss...smpi mek boleh kena ulser naseb baik ada #Bonjela ulser pun dah hilang dan apa yang penting banyakkan minum air....

dalam otw balik tu dalam train ada sorang akak tgh senyum2 tengok phone dia...aku malas nak layan sebab maybe dia baca mesej kannn...so mek pun ignore sajoo tapi bile mek tak tahan sebab nak taw apa yang dia buat terpaksa jadi #busybody kejap....skali mek tengok tu diaaaaaa diah tengah snap pic abang #kendu yang duduk depan dia...

aku dapat snap gambar abang #kendu tu...ko mampoo???

ye kak saya tak mampu tapi saya mampu tegur dia dan berjabat tangan bagai...no need to stalker him like that hehe....patut la ko tersengih2 sebb ko berjaya snap pic abang yang elok tu dah lah abang tu tengah pejamkan mata lagi la ko stim kannnn hahaha....abang tu putih berbaju merah berambut pendek spiky kelassss ko kiambang rasa nak bagi penampar 5kupang kat muka ko tu haha....

nak rasakan tamparan mek ni kiambang...biadap ko snap picture abg tu =)

uols semalam annual dinner memang sngt meletup yer dan ni 1st time mek terjun ke annual dinner tempat part time mek berkerja walaupun tak sampai sebulan mek kerja terus join siap perform lagi uols...memang tak tahan taw sangat2 meriah dan yang penting salah satu group tu perform step FlashMob dance kat KL Central sebab time dorang group tu perform sebijik dengan step yang weols buat time kat KL Central haha...what a coincidence sampai ke Annual Dinner tu korang boleh perform kannn :) very nice...

ok daaaaaaaaa~

Ko memang silap cakap "bakla" kat aku...

semalam memang sngt meriah ok...mek sngt suka annual dinner semalam kat time square hotel...dengan lagu yang tak siap edit tu kehulu ke hilir mek nak anta lagu tu semua...ok fine aku dah settle kan lagu tu semua kat Time Square Hotel mek pun rush otw balik ke Ampang sebab nak siap2 kang tak siap sia2 je malam tu kannn...lepas tu dalam lift tengah mek posing ala abang2 masuk la 2 orang perempuan lahant ni...ok fine malas nak layan sebab #hauk uols cantik uols semua lagi haha...dia berdiri belah mek lepas tu dia tengok mek dengan kawan mek sorang lagi tu...dengan slumber dia cakap "BAKLA" *kakak2 or Maknyah sngt jelas yer...time tu dalam lif tu hanya ada berempat je uols...

hey kamu BAKLA....haha

ok fine mek tak terkejut pun sebab time tu sure perempuan tu dengan yakin akan budget yang mek tak tahu apa maksud BAKLA tu kannn...tapi ko memang silap sebab mek kelahiran orang sabah so tahu la sikit2 bahasa pinoy tu :)

dengan selumber mek sound

"anakkk maganda nah aku dari ikau...ikau mangak baisan puta gurang"
"awak i lebih cantik dari u awk tu dah la ******* tua !@##@"

yess serius maganda lagi kak wana ni dari ko yang ori tu taw....haha

hahaha...lepas tu dengan terkesima bercampur cuak terus keluar dari lif uols...kesian deloooo~ haha...tu la lain kali lain kali kalau nak carut orang dalam bahasa lain pown makesure tengok orang tu dulu kannn...jangan main sembur jer...

dan yang penting mek pose ala2 havang ni dia cakap mek ni hakak2...ko mmg silap r BARUA~ :)

Minta ampun Pendekar Sukma (Teater Aswara)

ampun pendekar sumka minta ampun...hehe sebab terlalu peram entry ni terlalu smpi naik kepam dah uols...ok la hari tu weols group TKG off to Panggung Eksperimen Aswara dan tajuk teater malam tu "Pendekar Sukma" dan yang penting dia mmg elok...

dalam entry ni takde maknanye mek nak citer satu demi satu pasal teater ni sebabmek tahu memang tak akan selesai...kalau korang nak tahu dan rasa macam mana kehebatan budak2 Aswara ni berlakon sila la datang yer...Tiket Masuk RM10 sajooo bagi korang yang student tu just RM5 sajooo murah dan berbaloi gua cakap lu....

set pentas dan props dorang memang sangat cantik dan kreatif

Sangat ceria si Tuan Puteri bersama dayang dayangnya...

teater ni ada 7 atau 8 scene kalau tak silap la...lepas tu setiap scene tu diselang selikan dengan nyanyian dan tarian dari Pelajar Aswara sendiri...huh pelajar ni bawa lagu Anuar Zain - Sedetik Lebih uolsss...apa lagi satu panggung tu turut nyanyi sama :)

tu dia ramai ke tidak pelajar2 Aswara nie...rasa macam nak apply untuk intake july plk haha...motif sngt kannn?

dan bila je teater ni dah berakhir masa untuk photosot dengan Pelajar2 Aswara nie...very the popular dorang nie kan...oh yeah kalau tak silap dorang ni pelajar tahun 2 Aswara yeker? hurmmm sorry tak ingt hahaha....tapi apa yang aku ingt aku sempat snap pic dengan sorang jelitawan hehe...

tu dia...serius dia sngt cantik macam nak caras je sanggul kat kepala dia tu...boleh???kalau tak silap dia bawa watak Gusti Ratna dari negeri Cenderasari...

ni la mereka Geng TKG #TakKeringGusi...kita orang sentiasa support mereka yang terlibat...kiri tu dancer dan budak teater...yang kat tengah tu plk Penagarah Artistic untuk teater nie...wahh!!! meriah tak?? harus la meriah uolss...kalau tak tak datang la kita orang mencapap kat situ kannn :)

tetap nak snap couple pic dengan pengarah kita nie...harus la bodek sikit uolss...satu hari nanti dia jadi pengarah mau di ambil mek berlakon...

yang ni memang takde keje...abis semua barang barang display kat luar panggung tu dorang usik...serius seram giler semua barang display tu :)

ok la uolsss nanti kalau ada teater mek akan inform kat uols semua...pada asalnya mek tak berapa berminat pasal teater ni...tapi once dah masuk dan hayati baru la mek tahu yang mek ni kaki teater rupanya hahaha....korang pula bagaimana???