Yeah sapa nak ikut kita balik kg :)

hey uols, ouh begitu lama aku tak menghapdet entry kan, sebb nyer kita dah start busy lepas tu makin banyak keje yang pending...asalnya aku nak update entry hari isnin yang lepas tup2 smpi ke arinie baru tangan aku ni nak menari2 atas keyboard :)

ouh betapa gembiranya bila tahun ni aku beraya bersama2 dengan keluarga tercinta mana tak nyer uols dah 4 tahun aku tak balik beraya kat sabah so aku akan nikmati tahun dengan dengan penuh erti voley? kita berjiwang kejap...

ok dalam aku sibuk2 nak packing barang tapi sempat gak aku buat countdown kat fb skali tengok ada gak member aku turut join pada hari yang sama iaitu esok pagi 19hb kol 7am wahhh tak sangka timing begitu cantik skali :)

jeng jeng jeng kenalkan kawan aku ni...ehem2 korang boleh panggil dia samat dia ni study kat kl gak, hehe saje aku amik pic ni muka skema pedulikan background dia yang penting hati ikhlas haha...

walaupun orang semua akan start cuti 26 ogos till raya tapi aku tetap balik awal so maksudnya aku akan tuang kelas selama seminggu haha...mak tak kesah nyah yang penting mak dapat balik sebb ko bayangkan dah 4 tahun aku tak balik ke kg halaman,

kalau lepak2 tu dah kena carut jer "uols bila nak balik sabah?" "jadi sabah murtad ker?"
eh kau ko ingt aku ni jenis kuih tart ker, ingt aku saje2 nak tak nak balik, aku ni student so uols haruslah faham kann...ok noktah

nok kalau aku ada duit sebanyak ni tiap2 bulan aku akan balik taw haha,

ouh yer so lepas ni semua aktiviti aku mungkin akan berlansung kat sabah, so tak sabar nak g laut mancing ikan, g tepi pantai mandi laut lawat kembar korang "orang utan" tu haha...

aku sendiri pun tak sabar nak tengok apa lah aktiviti aku yang boleh dicanang canangkan kat dalam blog nie, tapi satu je aku risau once aku dah berjimba2 kat sana for sure la lappy pown aku tak le nak on dah haha....

ok daaaa~ see u in next entry :)

Soalan yang sememangnya mintak tumit kaki kat muka!

kalau korang perasan la kan, sudah menjadi perangai, tabiat dan kebiasaan kita untuk bertanyakan benda yang sama, dah macam jadi rutin harian pula kan :) aku pun sama gak selalu bertanyakan soklan maut ni kalau orang tanya kat aku rasa macam nak bagi BODY GLOVE kat pipi ko yang gebu tu...


tapi kalau aku plk tanya soklan maut tu agak2 apa yang dorang bagi kat aku hahaha...kat bawah ni adalah contoh2 yang selalu orang bertanyakan kat kita dan yang penting siap ada jawapan lagi..layan la yer :)


Bila org nampak ko baring tutup mata:
S: Ko tidur ke?
J: Tak la, aku training mcm mana nk mati nnt..
...
2. Imagine ko bawa tv ko yg rosak jmpe technician sroh repair, dia mst tanya gak:
S: nk repair tv ke?
J: Tak la,aku bosan2,so sje aku bawa tv ni jln2 sini.

3. Bila time hujan kwn ko nampak ko kluar,dia tanya:
S: Ko kluar time hujan ni?
J: Eh tak la,hujan nanti baru aku kluar.=-?

4. Time ko baru bangun tidur, trus si bodo tanya ko:
S: Ko dh bangun?
J: Ish, aku tgh tidur sambil jalan la bodo!(=|

5. Kawan ko call fon ruma ko:
S: Mana ko?
J: Sini bus stop!:/

6. Diorang nampak ko kluar dari bilik mandi basah2:
S: Ko baru mandi ke?
J: Manada, aku jatuh dlm lubang jamban td! :&

7. Ko bediri tggu lift di tingkat paling bawah skali, diorang tanya:
S: Going up kah?
J: Eh tak la,aku tgh tunggu apartment aku turun bwh ni. (y)(y)

8. Boyfren ko g ruma ko bawa 1jambak bunga. And ko lg mau tanya dia:
S: Eeeh,bunga ke tu?
J: Tak la Ling! Paku-pakis dgn kubis la ni.X_X

9. Ko di dlm toilet, pintu bekunci, ada gak org ketuk pintu n dia tanya:
S: Ada orang tak?
J: (Suara Kiut)mne de orang! Taik yang becakap ni!!!

Bikin panas tu soalan..ok daaaaa~

Apa yang ko buat bila perempuan ni buat mcm ni kat ko?

Ni adalah berlandaskan cerita yang betul okay! No reka2 haha cuma kawan kita je yang melaluinya :)

Di pagi yang indah sekitar 11am kita dah otw balik dari kampus menuju nak balik rumah dengan happynya, dalam fikiran kita tu wak sama ada nak makan or sambung tidur memang agak dajal pemikiran sebegitu kan walhal orang lain tengah berpuasa ni!

Ok kita bawa kereta dengan sedikit terleka kerana asyik melayan phone sony experia 10 kita ni, biasalah uols remaja skang ni always hectic with their own thing kan kemana2 saja ada gadget ok fine sambung cerita uols

huh apa dia kejap yer! Kita nak pakai gincu kejap :)

Lepas tu kita pun termasuk ke line kanan which is kereta yang laju nak pecut dengan egonya kann lepas tu dari belakang ni wak tiba2 ada kereta BMW jenis lama punya kira antic gak la bagi high beam kat kita, dia bagi high beam tu jauh lagi tuuuu sakit mata kita rasa macam kena suluh dari dekat jer kita pun layankan sajo malas nak layan tunggu dia dekat skit baru kita nak beranjak ke kiri kannn bernas tak idea kita…

*sakit mata kita dia suluh wak I drive slow2 bagi dia makan ati

Tapi yang tahan tu lepas je dia dapat potong kita dia terus hon kat kita, cara dia hon tu manja2 sangat lepas tu kita pandang la kanan kot2 dia nak berkenalan kan, skali tengok dia boleh tunjuk FUCK kat kita wak dengan kekwatnya dia berlalu pergi…

Oh vetina tu memang silap orang la sebab dia tunjuk FUCK kat kita kan, apa lagi kita kejar dia walaupun time tu kita pakai Ferrari merah jer(kancil baru lepas cat) ko mampo? Dah terasa macam fast furious 5 dah kita drive memang kejar kaw2 punya

u really pissed me off

Dengan kuasa kuda kita kejar punya kejar lepas tu kita Nampak ada mineral water kita terus sembah air kat kereta dia lepas tu apa lagi dia pun tersentak wak terus dia break kat tengah jalan,

Puas puas puas ati aku walaupun tak dapat nak main tarik rambut dengan dia namun aku Berjaya buatkan dia berhenti hahaha dengan penuh bangga kita berlalu pergi sambil meneguk sisa air mineral tadi…ouh tidak kita puasa la awk? Boleh mcm tu?

yes aku menang sesuai muka ko :)

P/S : agak2 kenapa dia pompuan tu berhenti mesti dia rasa cuak sebab dia ingatkan kita simbah asid kat kereta dia kann haha...sesuai muka ko ok daaa~


Mudah untuk berkongsi segala kelemahan pada kawan. Awas! jangan terpedaya

Si A : eh B ko taw tak ari tu aku mcm2 ni

Si B : ouh yeke? Lepas tu apa jadi? Sedap ker? Lama ker?

Si A : tanpa banyak curiga terus bercerita

Sure korang semua kat luar sana tahu apa yang aku ingin cuba sampaikan dimana bila kita rasa ma├žam tak selesa mula lah kita mencari tempat untuk meluahkan semua yang berkarat kat dalam hati uols kan.

Tapi pernah uols semua fikir orang yang korang harap2 simpan semua benda tu akan confirm gerenti takkan tersebar, are you sure? Kannn sure ko menggeleng kepala gak kan? Memang dimata uols kawan uols tu semuanya baik macam boleh simpan rahsia laaa tapi at the end kalau uols bergaduh keburukan uols tu gak orang akan gunakan sebagai senjata untuk menjatuhkan uols

amik kaw tarikan sukma dari aku :)

so aku nak cadangkan kat uols semua kalau nak bercerita tentang pasal diri tu atau keaiban diri tu boleh jer tapi korang pun kena berpada2 bukan semua orang sekarang ni baik taw. Kadang kawan ko tu tengah borak bergosip dengan tiba2 je rahsia uols boleh jadi bahan kannn~ lepas tu ko menangis air mata darah sekali pun tak berguna uols..

tapi nanti kalau tak cerita masalah i kat kawan boleh jadi gila nak tanggung sorang2 uols?

Yer aku tahu orang skang ni feeling2 kalau tak cerita maka makin sarat la masalah uols tu bersarang kat hati kan, boleh uols cerita kat kawan2 uols semua macam kat :

PILLOW TALK : time ni uols dress pijamas n feeling2 gegurl dan bergossipla uols smpi ke pagi. Tapi dah nama pun pillow talk sure ramai orang akan share or mengadu masalah kan? So aku suggest berpada2 sahaja…

Sistem Barter : kalau ko nak cerita pasal masalah ko make sure dia pun kena cerita pasal diri dia. So nanti kalau dia attack uols takde la uols boleh berdiam diri, uols boleh attack balik kannnn

Baling heels kat muka : hahaha ni part paling aku suka, kalau ko carut2 tak berkesan gak ko terus amik heels pacak kat kepala dia terus masuk ICU uols pun masuk penjara pudu hahaha :)

heels ni sesuai kalau aku pacak kat kepala ko :)

Itu saje tok kali ni ok bai~

Jimat lagi duit aku dapat invitation dari Nuffnang!


yesss setelah sekian lama aku mendiamkan diri kini aku aktif kembali dengan pelbagai jemputan, kah kah kah katanya walhal takde kan takpe uols verangan yang tidak memudaratkan takpekan...tak sabar rasanya nak g tengok cerita ni kat KLCC,

so jawabnya lepas berbuka jer aku terus shoot ke KLCC atau terus saja berbuka kat KLCC hehe it would be nice :)

as usual my slogan yang tak berapa nak kreatif ni :

what you think the aliens want from the cowboys?

Well what else do this naughty and dirty alien wants from those cowboys, definitely they not interested in kidnapping girls nor gold. The reason is they hunting down Daniel Craig for sure, but why with him? Is there anyone can tell? oh yeah! its because he got something belong to them right and I believe that high tech thing on his wrist are the key will turn them down. But where do Daniel Craig got those thing?

perhaps he had slept over with their Queen and steal those high tech and runaway, is it possible? \(^_^)/ *wink


so kepada uols yang dapat see u there :)

ko mampu hari ni berbuka puasa bertemakan "Back to School"


hari ini sangat penat yer sebab dari semalam aku teman member aku mencari baju sekolah yer memang pelbagai sangat karenah yang uols akan jumpa ada yang tak muat baju sekolah ada yang rimas just nak pakai kemeja putih jer dan ada pula yang nak dress up sebagai guru disiplin. Akhir sekali ada yang feeling2 nak pakai evening gown ko rasa?? macam nak bagi penumbuk kannn?? hahaha

uols semua jangan nakal nanti cikgu Fatimah akan babab kalian semua!!!

paling menarik bila ada 2 orang ni nak pakai jubah untuk tema "back to school" kali nie yer :) ko berani buat tema sebegini ditempat public semata2 untuk berbuka puasa, tak mampo kann? dan yang pastinya seramai 20orang akan join event ini ataupun lebih ok

kita orang ni memang pantang kalau ada event yang ada sangkut paut dengan TEMA, sure telinga masing2 bernanah ok, dan ada gak yang sampai kena insomnia sebb memikirkan TEMA yang nak dibawa tu :) biasalah uols dah nama pun kelempuk masing2 dah patah riak dan ada juga yang terpecah lobang opsss~

salah kita kah kalau pakai macam ni untuk hari nie?

memang la tak salah tapi kalau ko nak rasa segala periuk pinggan mangkuk seramik tu terpacak kat kepala kau pakai la, walaupun hakikatnya adik2 yang suka verangan kannn!!! ok since TEMA dia "Back to School" organizer ni bagi kelonggaran pakai uniform dari seluruh dunia kannn~ so aku pun pilih uniform dari negara luar ini...

bahan-bahannya adalah seperti berikut :

baju skolah putih

seluah merah :)

tali pinggang

kasut putih

dan wajib kena ada beg sekolah

manakala accessories adalah option bagi aku :)

jadi sekarang ni semua orang dah tahu apa concept aku ingin ketengahkan, aku akan buat tema aku sendiri iaitu Gothic ataupun budak emo style :) just wait n see the result for later on..nanti kalau dorang tanya "eh ko ni sekolah mana? asal pakai suar merah?" on the dot aku akan jawab "ni student dari SCOTLAND ko tak taw apa2 better diam"...walaupun hakikatnya aku tak taw sekolah mana yang pakai seluar color merah...sekolah indonesia ker? tak kesah yang penting aku suka...

ok daaaaaaaa~ terima kasih sudi singgah
*amik seringgit ni beli coki2 satu pack :)

Atas permintaan teman blogger aku update juga Thumb Drive Lady Gaga tu!

hye uols dah bersahur ker? amacam mampu tak bertahan uols? keep that great work, for those yang tak puasa you guys such a lousy person...

ok for sure kepada they all yang ada baca entry kita Entry Gaga ni dan juga Prize Thumb Drive Gaga ni, adakan? adakan? so dengan gigih aku pun penuhkan kehendak blogger yang comel ni sebab dorang nak sngt tengok rupa Thumb Drive tu...

hah miss faraa n miss cantekk dah bersedia ker?

inilah rupa Lady Gaga berdiri...sexy u~

ni pula rupa Lady Gaga setelah aku bogelkan ia hahaha....sesuai lah ko GaGa

hurm malam tu juga lepas aku dapat thumb drive ni aku terus cucuk kat lubang lappy aku, dan yang penting memang semua lagu dalam album dia tu ada dalam thumb drive tu, tapi kan uols aku pun risau gak yelah dah nama pun thumb drive for sure terdedah dengan virus :) tapi takper Miss Lady Gaga ni kan monster for sure dia boleh lawan balik segala virus yang jahil tu...haha katakau~

dan last skali dalam ni ada run setup dimana ada gambar, video dan juga mp3...lagu lama2 je uols yang penting nanti aku delete lagu tu semua dan aku nak simpan document lain lagi penting hahaha...jahat tak? ok baiiii~

huh Miss Faraa n Miss Cantekk kata cantik n comel thumb drive tu? eh uols ni jangan la puji lebih2 kembang seluar kita dibuatnya haha...

Blog cenonet aku ada terpampang kat INTREND OGOS!


hey uols 2 hari yang lepas sampai je kat rumah terus aku kena sound setempek
"wah meriah uols blog uols terpampang kat INTREND BULAN NI"
kannn lebih kurang macam tu la alkisahnya, tapi uols tak kisah pun sebab kalau terpampang macam mana sekali pun takde la aku nak bangga sampai ke hulu langat, tak ya nak feeling sngt kan uols kita bersikap sederhana jer oleh yang demikian aku terus buat kenduri kesyukuran

mak get ready i'll be back soon for the kenduri...voley?

ok fine, aku tahu blog aku ni bukan macam blog orang lain yang tiap2 bulan kuar majalah sana sini no need to tell lah sapa sebab semua blogger pernah merasa blog dorang keluar kat majalah kannn, alah kalau setakat INTREND tu uols orang ramai pun boleh je hantar request lepas tu terpulang pada rezeki masing2 kalau ada terpampang la blog pilihan bulanan...

yang aku tak sabar ialah kalau blog aku ni terpampang kat majalah mastika tu hah, ko rasa? hazab ke bisa? kann lepas tu keluar plk title "Blogger Lelaki Terlampau buat suntikan bibir ala2 kila fairy" ayooo rasa nak bunuh diri tak? hahaha

apa pun thanx to INTREND coz sudi memaparkan blog kita ni :)

yang penting aku tak tahan tu tang nama aku, terkebil2 seketika uols mana lah dorang boleh dapat nama aku dari KIFLI ke KIFFY tak ke comel tu "KIFFY" sexy and catchy hahaha...walaupun hakikatnya aku nan hadooo....

thanx sudi singgah...nak amik ciuman ikhlas dari aku mauhx~ gelikan rasa macam nak bagi tapak kaki naik ke muka tak? hahaha lariiiiiiii~