TKG CREW Open House berkonsepkan "Padang Pasir"

Smekum dan slamat pagi kepada wahai pembaca yang setia..muah~ suka tak ciuman pagi yang fresh sory la bau longkang sikit haha...

supposedly minggu lepas kita last sambut open house kan sebb bulan syawal last minggu lepas, dengan confident je aku cakap ni kalau salah betulkan la yer aku malas nak belek calender, cetek gak ilmu calender aku ni kannn...

ok fine tu tak penting pun, yang penting kedatangan TKG CREW kali ni memang meriahkan suasana, sekali lagi weols telah conquer Tuan Rumah haha~ dengan bertemakan jubah hitam weols bagi kejutan kat Tuan Rumah di mana kita orang semua berselawat kannn ko rasa time tu mcm mana suasana di swimming pool tu dengan Selawat weols kedengaran satu condo tu...

lepas tu tak tahan tukar lagu terus lagu "Tolong Kami, Kami anak yatim piatu" sebijik dalam citer 3 Abdul time tu jangan cakap lah MC pun turut berhenti kejap sbb nak tengok kedatangan weols...

smpi2 je dah salam Tuan Rumah terus weols ke meja makannnn yeah makan time :)

mcm biasa sebelum nak mencekik snap pic sebijik..

sambil makan kita orang disajikan dengan pelbagai persembahan, ada yang live dan ada juga yang miming...hah tengok budak comel yang terduduk tu~ dia tgh kushyuk miming lagu apa ntah..maaf la den lupe :) yang pasti lagu siti

ini la dia jubah yang weols kirim dari Mekkah, nice tak uols? jeles gak taw tengok baju dorang menghelip tak ingat, aku gak yang just sangkut kerongsang untuk tak nampak sngt plain :) maklum la aku malas nak jahit manik2 tu...tapi mereka berdua ni memang gigih jahit manik...katanya siap jahit kat kaki biar boleh tendang2...ko mampo?

bersama pak arab kita...dia lah yang conducted time masuk tadi, berselawat ramai2 serta nyanyian lagu3 Abdul tu...

cantik kan lighting malam kat sini...tp sayang takde camera DSLR tu :)

hah tu dia dalam banyak2 pic yang ni aku tak boleh blah skali....tahun ni confirm dorang berdua akan dapat "Tokoh Tak Terduga" kann mana tak nye kalau ada tema yang di tetapkan oleh TKG dorang ni lah yang kita orang tunggu2...mesti ada je lain dari yang lain...mcm ni lah haha...
time makan tu jangan cakap laa time ni dorang berdua tegh bergossip smbil makan kuih tu sedut dari bawah purdah...haha

last but not least kan~ for sure la TKG CREW sendiri akan buat show yang tak kering gusi...show weols ni kira penutupan gak la, dan yang penting semua orang turut sama bergelek sakan, "cik mek molek" ko mampooo :) practice make perfect...haha step semua sama ok :)
ko tengok makcik ko tu pakai baju kuning, dia tu very the makcik2 taw cara cakap perbuatan sebijik mcm makcik berceloteh haha....

and lastly thanx to uols yang jemput bertandang ke blog ni :)

1TKG 1Malaysia 1Family

*petang karang ada satu short entry untuk si dia...tunggu yer sayanggg nanti abg kissss lagi haha...larikkk mulut bau longkang :)

Wish Dato Siti Nurhaliza, Syafinaz dan Saida AF6 untuk TKG CREW

ouh yeah baby! watzup :) lama tak dengar cerita dari uols semua kan, macam mana nak dengar berita kalau berblog je kan..lain la kalau korang ni kawan rapat ke kawan sekatil ke kawan seduduk ker boleh gak jumpa bertegur sapa kan? ni tak since kita bersua dalam alam maya ni (BLOG) alamat nya hanya ayat2 ni je menjadi petanda yang korang semua still lagi sihat walafiat :)

so sapa sini still lagi ada open house minggu lepas...sila angkat tangan wow ramainyaaa~ yesss sama la dengan aku pown ada 2 invitation minggu lepas,

kalau korang ingat lagi aritu aku ada cakap kat yang tok iti,cafinaz n caida ada wish untuk TKG CREW open house kannn...so aku tunaikan janji melayu aku arinie...sila klik kat bawah

one klik one tube hehe~ (video dah di remove)

wey korang maaf lah lambat publish sebb aku busy kaw2 skang ni...korang bayangkan FYP aku present bulan depan tapi aku satu haprak pun tak gerak lagi nie...ouh tidakkk masa kian suntuk~


*
Open House bersama TKG CREW di D-Villa Residence Part - 1
*
Open House bersama TKG CREW di D-Villa Residence Part - 2

walawey hampir terlupa...thanx to tok citi kak cafinaz n kak caida untuk wish tu ye :)

okbai~

Open House bersama TKG CREW di D-Villa Residence Part - 2

fuh fuh fuh~ semput penat aku nak taip entry ni walaupun pendek tapi ringkas boleh? ok macam lepas tu kan aku ada cakap aku akan buat part by part so PART 1 dah pown selesai kini part ke 2 pula...

ok kepada para tetamu yang datang tu sure dorang akan ingat makanan semua tu disediakan oleh pihak hotel...helllooo~ dah nama pun tuan rumah so weols yang bertungkus lumus menyediakan semua bahan2 seperti Lemang, rendang, dessert n buah dan juga Bakso so setiap part tu telah di assignkan berapa orang yang akan handle

CONTOHNYA :

contohnya seperti group bakso~ so ramai yang cakap bakso ni sngt nice :) so harus lah berterima kasih kat mama Syuk n Samuel kerana resepi turun menurun tu :) harap lepas ni kedua2 anak teruna beliau mampu untuk meneruskan resipi yang lazat tu haha...mampooo?

2nd pula adalah group lemang :) tadaaaaa tu dia bukan main gempak lagi dengan batang lemang, yelah presentation nak je meletup kannn, kalau korang perasan batang2 lemang ni aku amik kat luar kalau korang perasan untuk buat deco haha...budak tembam yang duduk kat bawah tu just nak tumpang interframe jer...so officially mereka bukan team lemang haha~

hah yang ni pula team feveret katanya sebb masing2 buat muka ketat...very the abang2 kannn tapi abang2 pown boleh buat rendang taw hahaha, thanx for the rendang ayam n daging *if not mistaken sebab aku sendri tak sempat nak menjamah~ ada macam potrait team bola sepak tak? haha...

huh ni pula kalau tak silap i team yang incharge dessert n buah...rambut blonde kiri tu sponsor buah...dan yang paling comel belah kanan tu sponsor agar2...wa cakap sama lu kalau makan agar2 dia confirm tringat kemanisan nya haha....

last but not least...tanpa mereka ni kita orang takkan dapat sentuhan deco yang sngt eksklusif, berterima kasih pada kak mona kita untuk sentuhan yang cantik tu yer :) dorang ni nampak jer berlima tapi keje dorang ni la banyak kejap kesana dan kemari dan hasilnya kaboommm~ nice okkk kalau tak nice takkan la ada minah tu datang mintak business card kak mona kannn


ok secara official nya korang dah tahu sapa yang incharge pasal makanan tu semua so kini tibalah turn weols semua nak berjimba sebagai 1 team members...

ok muka serius

ni bukan candid dah...ni menggedik namanya

1 malaysia yang tak berapa nak menjadi~

yang ni aku tak sure buat apa haha!

ok time ni memang tak boleh BLAH! sebab budget nak snap pic tapi skali tengok kita orang berdikir barat plk...haha serius lawak giler dengan ekspresi masing2 seperti binatang~ haha maaf video tak dapat nak share sebb sngt diluar kawalan pemikiran anda semua...takut nanti klu uols semua tengok takut time tu gak masuk wad opssss~

*maaf coz ada certain2 i blurkan kerana itu adalah isu sensitif haha, ye lah uols orang tu tak bagi permission so tak le lah nak exposed kan sapa diri mereka kannn, tapi bagi aku tak risau sangt sebb blog aku ni bukannya famous mana pown smpi orang nak detect "eh eh! bukan ke itu anak ko jemah...." lebih kurang mcm tu lah kannn...

*p/s : pssst~ dapat detect mak drag tak nyah! tengok r kat situ mana muka yang mcm kuntilanak itu lah makkk~sebelum korang nak carut kecacatan aku baik aku LARIKKKKKK~

kami adalah 1Family 1Malaysia 1TKGCREW

#okbai

Open House bersama TKG CREW di D-Villa Residence Part - 1

hye uols, dah lama rasanya aku tak bercerita tentang aktiviti bersama TKG CREW ni kan, last aku citer tu pun time 1st aku nak g PANGSUN , Sg Congkak dan juga Melaka tapi just preview je takde pun pic2 untuk tatapan semua...ok so skang meh aku akan kenalkan kat korang my Family member kat TKG CREW ~

pada sabtu lepas kita orang dah buat Open House besar-besaran kat D-Villa Residence Ampang KL, tempat tu sangat nice ok 1st time aku g tu nampak mcm kecik aku budget nanti tak muat orang ramai bertandang tapi skali dah di touch up oleh sentuhan Adam tempat tu nampak luas skit...takdela rasa macam menjamu selera kat dalam KTM kannn~

maaflah yer aku kena buat 2 part sebb pic terlalu banyak untuk di paparkan kat jelatang kat luar tu..so untuk part 1 ni aku akan cerita hiasan luaran dan dalaman dulu hokay nanti part 2 baru best skit sebab akak DRAG nok~ perluka aku mention mestilah "ada aku kesah" nak cari controversi ni bukan senang taw hahaha...opss terpinjam plk statement mak hayam azwan ali...

hah tu la dewan untuk event open house ni uols, aku snap dari hotel tempat weols bersiap2 salin pakaian dan berdandan...view memang sngt nice thanx to tuan punya sponsor *hehe

okay ni angah sibuk tampal kain batik tu...ko sorang je yang tinggi yang lain semuanya tinggi size pompuan asia tu yang tak perlukan pertolongan ko haha...

ok setelah di touch up dengan penuh sentuhan adik2~

lepas tu deco bahagian lemang plk, bebola rotan tu untuk mana2 tetamu yang datang nak duduk sambil2 tu boleh tolong tengok lemang weols tu,

hah ni pula 2 orang budak comel memang suka mengahalang view camera aku, aku nak snap deco kat area tu tapi dorang boleh pula bagi aku pose exclusive kat situ...puas tak hati korang? haha

ok skang ni bahagian hiasan dalaman plk, ok kat sini tempat weols letak pencuci mulut seperti kek, kek lapis srawak, agar2 manis, buah-buahan dan perlbagai lagi lah~

dan kat sini our main course menu, tersusun rapi berserta nama untuk setiap menu such as : lontong, lodeh, lemang, rendang ayam n daging, bakso, nasi impit aduhhh citer memang takkan abis~

tu dia ni tempat dewan makan utama bagi para tetamu yang hadir~ ok lepas tu korang nampak tak slide show kat situ hehe, ko tunggu yer sebb keluarga Dato Siti ada buat wish untuk TKG CREW nie :) kena lah tengok part 2 kang yer...tak pown part 3 hahaha gelak jahat smbil goreng ayam~

hah ni la dia few of my family members, dari kiri tu awal, azrul, adley dan aizat~ tugas mereka adalah untuk menyusun semua kuih muih tu ke dalam bekas dan diletakkan di setiap meja, yang penting korang sempat melantak kannnn~ patut la kek lapis tu mcm kurang je hahaha

hah ni keje di belakang tabir, memang busy sngt nak potong nasi impit lepas tu buah pula, eh budak tembam tu ada juga kat belakang ni kannn...tak puas nak inter frame kat depan tadi...kelas ko jah~

korang rasa reben cenonet ni utnk apa erk? of course lah untuk tuan rumah signature nanti, senang nak membezakan tetamu dan tuan rumah kannnn~ so kepada yang hadir tu memang tahu keistimewaan open house kami ini...

hah jah ko rasa apa motif aku nak snap pic nie? bukan apa ni sebb satu wardrobe ni penuh dengan ahli TKG CREW ok~ yang penting malam tu setiap orang ada 2 persalinan baju, manakala aku dan adam kami decide untuk memakai kaftan untuk persalinan kedua...~ kannn nak tengok kelahanatan yang seterusnya tunggu part kedua n ketiga okkkk

aku saje nak bagi entry ni panjang smpi berpart bagai sebab aku memang dah takde idea nak letak dalam blog haha~

*TKG CREW tu stand for TAK KERING GUSI sebab apa TKG sebab weols kalau berjumpa jer memang tak pernah berduka lara confirm akan bergenang air mata tak pun sakit perut sebab terlalu sangat gelak ketawa nak pula ditambah dengan hilaian pontianak jadian :)

#okbai

Invitation ke Fright Night Screening

akhir2 ni sebelum abis opne house semua orang berpusu memanggil untuk datang ke rumah kannn ayooo memang raya kat kl ni selagi tak abis bulan syawal selagi tu lah jemputan open house terus berlangsung kannn...aku suka la dapat makan free

tapi tak lupa juga aku tetap gigihkan diri untuk join screening ni uols, senang nak tengok wayang free haha tak gitew, hidup ni kena join semuanya baru best :)

hari ni inviation screening citer "Fright Night" tengok title pun dah mcm best kan, biasala citer omputih ni suka tol wat citer orang isap darah, pitam kejap :)


Date : 19 September 2011 (Monday)
Time : 9.30 pm
Venue : Cathay Cineplex, e@Curve

sapa dapat invitation tu jumpa la malam ni ek? nak gak tengok blogger yang tak pernah aku jumpa hehe :)

Audition pencarian "FRESH NEW DANCERS" nota pendek


sila lah baca~

Enfiniti Vision Media (Owned by Datin Seri Tiara Jacquelina) akan mengadakan sesi audition utk mencari 'FRESH NEW DANCERS' utk club terbaru kami 'TAPIS ROUGE', pada 17 & 18 September 2011, dari jam 2pm - 6pm di Enfiniti Vision Media, Kota Damansara. Kpd sesiapa yg berminat boleh lah emailkan nama penuh & no telefon ke wadi@enfiniti.com.my

dah abis baca #okbai

Datuk Siti Nurhaliza buat Video Clip "Falling In Love" di Pavilion Semalam

Semalam seperti yang sedia maklum uols Tok Siti nak adakan pembikinan Video Clip beliau yang bertajuk "Falling In Love" kat pavilion...so demi die hard fans kat beliau aku bersama EJ pun mengigihkan diri untuk join pembikinan video clip tersebut...

seawal jam 8 pagi kami dah terpacak kat situ dengan muka yang berseri2 mana tak nya muka masih fresh lagi uols bedak yang ditempek pown tak pecah minyak lagi haha...

katanya kannn nak pakai berapa orang uols? 200? 300? kekdahnya skali yang datang tu tak smpi pown 150orang tapi at least ada gak yang datang dari pada yang memang time tu free tapi malas nak datang bagi support sngt mendukacitakan uols...nasib baik kawan aku sorang ni Fahmey Salleh terikat dengan kerja kalau tidak dia sanggup turun padang ok...

ni di antara mereka yang kami sempat berkenalan :)
gegurl baju pink tu so sweet dia dari UITM Shah Alam sanggup ponteng kelas haha...opss terpecah lobang plk :) not forget kusha on the left...

ok time's up tenaga pengajar Floor Fever bagi instruction about the dance yang we should bring into the video later on...yang pastinya weols semua having fun :) step pun takde lah susah mana pun uols sesimple 1 2 3 haha~

gigih masing2 nak hafal step kan, kalau korang ada time ni korang akan nampak pelbagai ragam...ada yang pakai full office attire, ada yang nak g ke kelas, ada yang nak ke pasar isk banyak gaya la...apa2 je la yang penting uols confident~

ok once all the crew dah siap dengan shoting dorang akan tengok video tu apa yang kurang dan apa yang perlu ditambah kan...time ni siti ada duduk kat depan tapi semua orang dah start kerumun dia haha...panas kot time ni all the dancers n fans dah menari bagai :)

Kak Rozi pun weols tak nak ketinggalan untuk snap pic...

untuk video ni Tok Siti ada 2 persalinan baju, apa yang aku tahu sponsor dari Burberry dan juga Coach tapi time kat Coach tu maybe dia just tumpang simpan barang kot :)

ni 1st attire, combination orange and purple (Hat). Well she looks so astonishing serius dengan kulit Siti yang putih dan gebu tu memang sesuai dia pakai color striking :)

tadaaa~ cantik tak dress Siti yang kedua ni, ni la dress beliau disponsor oleh Burberry :) correct me if am wrong hehe....




Apa yang korang rasa kalau ada "benda" ni kat pinggan.

pada suatu masa dulu terpampang la muka seorang sang puteri...voley?
harap uols jangan cepat noya(tingtong) yer, tu sure hormon tak stabil.. baik lah jump to the story pada minggu lepas aku g kedai makan kat area pandan indah sana tu, kata kawan aku lunch kat sana sangat sedap boleh buat ko addicted so aku pun g lah try buat kali pertama lah kannn...

smpi je aku terus check-in 4Square uols! yer aku memang gila check kalau boleh kat toilet pown aku nak check in...
aku dah check-in ko mampo ikut mcm aku?

dengan muka lapar aku terus rembat piring n kaut tong nasik tu dalam2 lepas tu aku g amik lauk 2 3 jenis fuh ayam bakar dia jangan cakap r memang nice...tapi sayang :(

sampai je kat meja makan aku dengan kawan yang lain sngt enjoy menikmati makanan yang terhidang lepas tu aku panggil "makcik kira" yelah time kita makan biasanya makcik tu terus je kira n selit kertas rahsia kat bawah pinggan uols, takkan lah uols tak pernah alami melainkan uols ni anak orang kaya yg asyik makan kat hotel jer haha...

eh uols asyik ketawa je jemputla makan, sejuk tak nice plk...

dengan lenggang nya makcik tu terus kira n kira dalam masa yang sama aku tengah makan makan dan makan...SEKALI aku ternampak ada arwah lalat kat tepi sayur, time tu aku tergaman! serius tak taw nak wat apa!

aku plan tiba2 nak tengking makcik tu dan dapat makan free dengan bangganya tapi makcik tu boleh plk buat muka 10sen aduhai tak smpi hati nak marah...so conclusion yang aku amik aku just makan ayam n nasi tu aku tinggal kan...sebab ayam bakar tu dalam pinggan lain...

SEDIH~

lain kali aku akan fikir 2 kali kalu member aku ajak pergi tempat tu lagi :)
itulah aku yang jenis yang tak reti nak marah...kalau uols plk mcm mana? sure korang dah cakap kat makcik tu "Untie See u in Court"

#okbai

Kini aku kembali -Selamat Hari Raya uols-


apa khabar uols seua nya sihat ker? harap2 semuanya sihat walafiat hendaknya yer mari kita bersama2 senyumkan diri sampai ke telingat

wah sudah berapa minggu aku tak mengonlinekan diri, al maklumlah ketika aku kat kg memang susah untuk bawa diri ni ke CC, aha perlu lah ke CC uols sebb kat rumah tu takde sapa pown yang nak online kat rumah tu mak ayah dan adik bongsu kita...

sampai je kat kg ari tu punya main busy buat persiapan rumag bagai nak rak! lebih2 lagi semua keluarga dapat berkumpul belah keluarga tiri pun uols turut berkumpul tu yang preparation harus buat awal2..

walaupun kena balik awak dalam hari raya ke3 tapi keriangan tu tetap continue kat KL ni, kat KL ni lah lagi meriah sebab banyak sngt rumah member2 yang harus kami kunjungi...ouh begitu meriah sngt :)

korang perasan tak tahun ni perayaan masing2 ada yang menyambut dengan ala kadar sahaja, bukan apa uols macam mood nak raya tu hilang kejap but then bila dah 1 syawal terus melantak sakan...dari berat yang puasa sebulan dari 65kg ker 70kg sapa nak jawab haha so makan tu dengan ala kadar saja, nanti kena obesiti plk kannnn? korang nak ker?

tak pasal2 balik kl kena bagi duit raya kat budak 2 orang ni...habis pokai mak nok! btw thanx to Cma n Sha bawa kita makan Meatballs, dah lama rasanya kami tak keluar bertiga dan spent time macam ni

seingat aku kami spent time bersama2, tu pun dalam tahun lepas :) ouh begitu cepat masa berlalu meninggalkan detik indah terkulai layu! kelasss~

actually tu je yang aku nak habaqkan sedikit jer tu, aku rasa tu baru intro belum lagi masuk ropo mukadimah yang lain~ tapi takper as long aku dah kembali untuk berblogging itu sudah OK

SAYA BLOGGER SAYA OK!