Dato Siti Nurhaliza Glam Cover dan Inspirasi asal Cover

hye uols,

apa khabar adik2 kakak :) ok skang ni kakak kembali dengan citer yang light2 jer ye so jangan nak cerca akak ramai2 k...

ok since skang ni dah masuk 2012 nak buat compared diantara cover glam siti dengan inspirasi yang diterapkan didalam cover glam tersebut :)

ok pertama ni insipirasi dari cover madonna dengan tajuk lagunya lucky star...sememang nya cantik seakan2 bukan :)
akak sngt suka ok..so skang ni kita tengok yang lain plak

second cover ni sama gak insipirasi dari madonna tajuk lagu Rain...kalau part ni aku memang suka sngt cover dari siti hehe nampak glam sngt :) letop uolssss

yang ke 3 ni pula not bad, memang sebijik ikut Hatsumomo in Memoirs of a Geisha, tapi tak jumpa lah pose yang siti buat ni haha yelah mana lah tahu kan pose sini sama dengan pose Hatsumomo...ko mampo pose mcm siti? nan hadooo kannn

last but not leastsiti dari madonna juga dimana mengenakan Mouse headgear kat atas kepala dia tu :) ouhhh comel sngt ouhh siti sngt cute dah mcm pan asia dah aku tengok siti ni kannn...

dan yang penting siti juga telah keluarkan statement dekat Glam dimana

Edito Glam: Untuk cover Glam, Datuk Siti dipakaikan rambut palsu sepenuhnya malah masih memakai serkup di bahagian belakang kepala. Efek grafik dan pencahayaan membuatkannya nampak seakan tidak melitupi langsung rambut. Siti juga tidak memerangkan rambutnya untuk penggambaran ini.

cepat uols akak dah beli 4 cover walaupun isi kandungan nya sama...tapi demi peminat tegar siti harus beli semua cover tu kannnnnn


uols tadi meriah sngt weols celeb new year kat The Curve hah bagi sesapa yang ada nampak weols meriahkan tarian ramai2 kat Asam Pedas tu yang menggedik2 itu lah TKG kalau nak tahu haha...tunggu ye nanti akan di update kalau ada masa n pic yang nice :)

ok daaaaaaaaa~


Yusry KRU dan Lisa Surihani berpeluk tubuh.


hye uols,

hahaha sure ramai di antara korang ingt Yusry kru & Lisa Surihani nie berpelukan tubuh sesama sendiri kannn of course lah...tapi aku tumpang gembira bila melihat Yusry & Lisa dah bercouple dan tak lama lagi akan mendirikan rumah tanggal bulan 2 tahun depan...

Harap2 semuanya berjalan dengan lancar ye :) bawa doaku seiring dengan jalan kalian berdua wah kelassss ko JAH!


“Insya-Allah jika semua berjalan lancar dan tidak ada apa-apa halangan dari segi kerja, saya akan melamar Lisa dan mengahwininya pada 2013. “Kalau tanya pada hati, memanglah saya mahu cepat tetapi apa-apa pun kami harus menghormati keluarga mengenai hasrat kami itu. “Apa yang pasti, kami tidak mungkin berkahwin tahun depan kerana Lisa akan berlakon dalam filem arahan saya, Ular,” akui Yusry, 37, ketika ditemui pada majlis berbuka puasa KRU di Hotel JW Marriot, baru-baru ini.“Disebabkan kesibukan saya dan Lisa, kami tidak akan berkahwin tahun depan dan mudah-mudahan niat murni kami akan dapat dilaksanakan pada tahun berikutnya,” kata Yusry.

itu statement yang di keluarkan oleh Yusry KRU...

tetapi apa yang pasti pernikahan mereka akan berlangsung pada 23 Februari 2012 dan majlis resepsi tiga hari selepas itu pada 26 Februari 2012.


kan satu je yang mek harapkan kat sini agar korang hidup sebagai artis ni jangan lah cepat sngt membuat keputusan yang terburu2 lepas tu senang je amik kata putus "U CERAIKAN I "atau "HANTAR I BALIK RUMAH MAK I" kannnn

kalau boleh lisa ni dah lah comel harap yusry tolong jaga hubungan ini sebaik mungkin yelah umur yusry pown dah mencecah 37 dah kira cukup tip top dan matang untuk guide lisa yang muda tu :)

wah tak tahan taw aku boleh buat olahan untuk mereka berdua ni...amik yang jernih buang yang keruh tak pown ko amik yang keruh tu pakai bio aura jernih la air ko tu jah hahaha

ok daaaaaaa

p/s : pix credit to RotiKaya :)

(GiveAway by darkbatman.com) lama dah tak buat keje2 mcm ni.

hye uols,

begitu agak lama juga lah aku rasa tak buat menda2 mcm ni, kannn? walaupun biasanya tu aku tak pernah merasa giveaway tapi yang penting confident tetap nak buat, biasalah uols nak support kawan2...kannn?

hidup blogger hidup kifli mally *motif sngt :)

AMK = ada mak kesah hahaha


Syarat Penyertaan;

1. Hanya terbuka kepada FOLLOWER blog darkbatman.com. Kalau yang belum menjadi follower, haruslah menjadi ahli keluarga darkbatman.com.

2. Letak banner GA di dalam entri penyertaan.

3. Tag 2 orang kawan (blogger)

4. Like Facebook darkbatman.com. Ehh banyak pula syarat kali ini. Kehkehkeh!

5. Submit link di bahagian bawah komen entri ini.


VIDEO dari Darkbatman.com





bawah ni dua orang budak yang sngt nakal aku nak tag kalau dorang tak buat siap dorang aku bubuh cili dalam seluar haha...

Cantek : http://cikhuhu.blogspot.com/
Bedah : http://kaukesah.blogspot.com/

ok daaaaa~

Alhamdulillah ini sudah rezeki ku :)

hye uols morning,

hari khamis yang cerah ni aku tak nak banyak cakap aku nak hurai sikit je...

mak janji mak cakap sikit je hari ni ok...

boleh dikatakan tiap2 hari kot hujan, kan uols aku memang tak suka kalau hujan sebb membataskan segala aktiviti aku pada belah pagi ataupun petang...susah nak g chendot uols :) tak faham apa tu chendot buka kamus hakak2 hokay~

Alhamdulillah rezeki selama ni tak lagi putus2, aku pown sngt yakin dengan korang dimana rezeki berblogging ni tak pernah putus2 kan? walaupun ianya lambat namun ia tetap sustain...sama mcm mak jah jual karipap tiap2 pagi walaupun sedikit namun adalah hasil yang dinampak tu kann :)

apa yang aku perasan semenjak dua menjak ni aku memang tak banyak update blog seperti dulu, maklumlah uols student always busy kan? *ayat propa sngt

well apa yang aku nak cakap BE = Buffered Earning aku maintain smpi lah ni...alhamdulillah sekali lagi uols :)

Klik utk ke size gajah

huh tu kalau tak silap dari bulan lepas lagi maintain uols :) rasa hati ni berbunga2 je biar smpi jadi mat bunga haha...dan skarang nie aku dapat lagi satu BE dari satu Brand Telekomunikasi kalau dulu aku cash out RM1++ sebb time tu nak gak tengok betul ke boleh dapat payment skali tengok cheque smpi rumah uols..

oh harus lepas ni aku simpan biar beranak pinak kat dalam account tu haha...

so di pagi hari yang indah ni jom berkebun haha~

ok daaaaaaaa~

Dear Abang, kasihan sungguh wanita ini!

hey uols,

ni mek nak tanya sikit kat uols semua? penah tak nampak orang tu obses sngt kat kereta yang dia beli? for sure uols penah tengok kan tak pown uols semua ada yang alami situasi sebegini...sedihhh uols

smpi mcm ni lah dia letak accessories kat kereta dia tu...

hazab kan uols smpi orang nak naik kereta ni pown rasa begitu susah dan part yang tak best tu kalau dah pasang lagu bingit telinga....sedihhh ko jah

tapi setakat ni iols sendiri tak pernah lagi jumpa mamat atau minah yang tergila2kan kereta smpi tahap gaban...kalu ada pown sure selalu dikaitkan dengan lelaki..betul tak cakap mak ni noks hahha....

alkisahnya mcm ni uols baca lah kisah hidup seorang wanita yang bergelar isteri ni terpaksa menghadapi situasi dimana suami beliau ni sngt obses dengan kereta barunya itu...dia siap tinggalkan surat untuk laki dia lagi ok...

"Dear Abang, ayang minta kebenaran abg untuk balik kampung bawa anak anak , abg tak perlu lah hantar ayang, ayang naik bas jer, abg jagalah diri abg dan kereta abg tu baik baik, ye lah..kereta abg tukan mahal cecah 150K, barangkali itulah sebab abg sayang kter tu lebih dari ayang, sampai abg pernah terlena dalam keter tu masa baru baru beli, sampai 3 malam abg terlena, tahu kenapa sebab harga kereta tu lebih mahal dari wang hantaran ayang masa kita kawin..Cuba hantaran ayang lebih mahal dari harga kereta tu ?

Tiap hari abg misti gosok kereta tu supaya nampak kilat, mcm2 eksosories abg bubuh kat keter tu bagi nampak cantik, sayang ni nak dapat hadiah sesekali pun susah..kereta sebulan sekali abg servis, isi munyak injin yg mahal sampai beratus satu tong, ayang nak pi salon sebulan sekali pun payah, kereta abg make up lawa lawa..kalau sayang make up abg kata ayang tak sedar diri, nak menjongket la..macam opera cina la..keter servis sampai 300, ayang nak makan pizaa mengidam masa mengandung pun tak dapat, abg kata ayang mengada ngada, keter abg anak bagi calar sikit, abg marah macam nak amkan anak, hari tu sayang terjatuh kat longkang abg boleh gelak jer masa siram bunga..yg sedihnya masa lena dalam keter ayang tanya kenapa, takut keter kena curi abg kata..kalau ayang org curi?? Ok la bang ayang pergi dulu, sarapan ayang dah buat, lauk tgh hari ayang dah masakkan...bye, Love abang..."

so apa pendapat uols?
*puas hati tak baca situasi diatas....? harap ianya tak jadi kat korang semua hokay...

Nak makan sengkuang sekali ada pula incident kat tasek terjadi. Harus buat liputan

hye uols,

ini cerita lama taw eh takde lah lama sangat kejadian ni pown dalam hujung bulan lepas :) cenggini ceritanya disuatu petang yang best tiba2 kami semua dah smpi kat Tasek Permaisuri dengan satu harapan membakar iaitu untuk makan sengkuang makcik tasik tu...

ok fine weols semua pun dah smpi kat tasek alih2 nak kuar kereta je terus nampak incident kereta akak tu kena langgar yang penting fresh live ok weols saksikan dari awal smpi abis mcm mana incident tu berlaku...ok nanti aku smbung sebb nak tunggu owner punyer kereta tu lama sangat weols sempat makan sengkuang lepak2 kejap

mereke adalah saksi utama kereta akak tu kena langgar, kenalkan TKG CREW :) muka nak budget manis je kan tapi mulut very the jelatang....

wah dah lama tak turun taman permainan mcm ni skali skala memang nice juga kan, yang tak tahan tu MANJAKU mmg sngt manja budak yang duduk atas buaian tu :)

huh manja tak budak yang duduk atas buaian tu, agak2 ada tak yang kena lenyek dengan tractor trailer 12 tayar :) ko nampak tak ais krim yang aku kulum tu, mmg sedap ok mmg feveret aku sehengget je satu cone ada Vanilla Cokelat dan korang boleh mix...

huh skang ni meh kita sambung balik cerita akak tadi tu, akak tu datang je terus ke kereta weols semua sergah kat akak tu, terus masing2 mulut manis umpama madu bercerita, tambah sikit cili uols baru berasap akak tu :)

tu no plate kereta akak tu, ko tengok no tu sngt baru kannn nampak sngt kereta baru je akak ni rasmi bawa anak2 dia jenjalan kat dalam tasek dah kena rempuh smpi senget ok parking akak tu dibuatnya...

huh amik kaw kat depan tu jangan cakap lah mmg dah hazab aku tengok...kira banyak gak lah coz nak repair kereta ni kann :)

ko bayangkan kereta yang nak masuk parking tapi tak reti lepas tu dia langgar kereta yang tgh park kat sebelah tu...haiyooo nampak sngt dia hilang kawalan time tu...

hah~ ni lah dia empunya kereta honda tersebut, yang penting time dia ke kereta tu dia confident je mcm terus nak balik kan tapi weols sempat bagi tahu, actually ramai lagi yang saksi kejadian tu budak kecik makcik2 dan pakcik yang berniaga kat situ...

kereta yang sagat tepi honda tu kereta Perdana Hitam dan yang penting time tu dia nak masuk park sebelah kereta honda tu then dia tertekan minyak terus crush tepi honda then ingt dia nak reverse taw alih2 dia boleh tekan minyak lagi smpi kereta perdana tu naik kat atas divider,

tak ker lagi teruk kereta honda tu ko buat, asal lah ko tak reverse je terus kurang skit kerosakkan kat kereta honda tu :)

dan yang penting kereta perdana tu blah katanya dia nak g buat report polis dan dia tinggalkan orang gaji dia kat taman tu jaga budak2, tapi kita orang nampak yang bawa kereta tu pown mcm orang indon gak yang penting perempuan ok...

dorang pun bergaduh jugak ok siap meraung2 terpekik melolong dan seumpamanya, weols hanya boleh memerhati je kang nak masuk campur mmg kena buku lali r jawabnya, lagi pown akak kereta honda tu husband dia trus datang...not bad hokay~ haha

tapi sayang aku tak tahu apa kesudahan cerita akak ni sebb aku dah nak balik..apa pun harap2 semuanya baik yer akak? eh tak taw pown nama akak tu...takpelah akak honda pun boley

p/s : korang kat luar tu sentiasa berhati2 ok, kifli mally risau tentang korang semua haha, mcm bangsat je ayat aku ni...

#okbai

Housewarming di Teratak baru

hye uols,

wah sempat lagi aku nak update blog pasal housewarming di teratak aku baru ni :) hari tu awal pagi weols terus ke tesco taman midah beli barang keperluan untuk menu malam ni, walaupun simple tapi sememangnya cukup untuk semua orang dah siap tapau bawa balik lagi ok...

lepas tu balik je dalam kol 4 terus weols semua siap apa yang patut sebb ikut plan guest datang dalam kol 7 so semua harus ready plus dengan yang nak drag sebb nak sambut tetamu yang datang haha...

terus je cincang semua sayur yang ada, ala2 master chef gitew

hah yang ni lagi tak boleh blah, feeling sorang2 bersihkan ikan bilis tu, dia buat sorang amik masa 2 jam pun belom abis lagi haha...

antara menu yang dihidangkan malam tu, aku sendiri pown dah lupa sebb lama sngt nak post entry ni haha...apa yang pasti telur masak lemak kuning dan sambal ikan bilik OMG sngt sedap =D

fahmey bertanggungjawab dalam siapkan satu menu, apa ek menu tu lupa lah, kalau tak silap ayam masak bicara manis menusuk kalbu kot haha...

dan ini adalah tuan empunya rumah di teratak baru itewww~ kenal kan uols hadi
say hi to hadi...

diantara tetamu yang datang, time ni baru nak snap pic bila dah separuh tetamu balik :)
me with adyba jee...kanan tu amir dia lah masak sambal ikan bilis~ memang kaw

eh eh lupa plak aku dapat hadiah dari Viey sempena dok umah baru :) thanx a lot yer Viey
dan yang 3 orang kat belakang tu mmg suka interframe haha..

dan bila takde keje baru lah dorang nak kacau my baby :)

ni my second baby~
yes my cayunk blondie dah bagi aku dua orang baby yang comel :)

p/s : thanx to all yang sudi datang time weols buat housewarming ni, sngt meriah dengan telatah kawan2 yang tak kering gusi, definitely yang datang tu my bff n my TKGian Crew thanx skali lagi aku ucapkan :)