Jan 17, 2012

Audition "CUCI the Musical 3" 2012


hai uols,


kelas bagi mereka yang meminati cuci the musical ada berita gumbira hehe sebb cuci the musical 3 akan dipersembahkan kat istana budaya. So bagi mereka yang tertunggu2 sila dapatkan tiket nanti yer eh lambat lagi bulan dua karang :)

so alkisahnya time tu aku saje je nak cari pengalaman mcm mana rasanya orang ni selalu g audition fuh~ jangan cakap time tu aku mmg berdebar tak hingat dunia uols,

time aku pergi audition tu aku secara acuh tak acuh telah diajak oleh phet, penari freelance professional, so aku pun beranikan diri untuk join sebb apa? sebb nak cari pengalaman teheee~

nama dia @Phet

yup korang boleh panggil dia phet :) budak ni sngt tip top yer kalau menari semua dia boleh buat...aku ni selalu je makan hati kat dia haha...

ok sudahhh nak sambung pengalaman aku g audition tu plak~

sampai je kita orang kat istana budaya tu kita orang terus proceed ke dewan audition aku pun isilah borang dan amik nombor giliran,

no aku 48, phet 47~

smpi je time tu mak aiii ramainya manusia :) tiba2 rasa rendah diri tu timbul haha maklum lah aku ni tak delah reti nak menari sngt sah2 lah budak yang datang ni semua adalah penari kayangan semua tip top ok...

ini baru separuh je...ada lagi ramai yg menanti kat tepi tu :)

sebelum masuk dalam dewan audition para peserta kena snap sekeping dua pic ok ...

dalam audition ni 1st dia akan test vocal lepas taste vocal kemudian baru lah dia akan test menari...

time tu aku pun buntu mati akal tak taw nak bawa lagu apa...so aku pun decide last minit bawa lagu anuar zain keabadian cinta....hahaha thanx abg anuar lagu u juga jadi pilihan hati aku haha...

gigih kakak tu bersembunyi di sebalik tiang....

time test vocal tu ko jangan cakap r, pelbagai macam lagu dan versi yang korang dengar dari budak2 ni :) smpi part aku jer terus gugup sore sebut aaaaa~ bergetar shaking kotttt malu siot haha lepas je ko nyanyi lagu feveret ko juri tu akan suh ko ikut tone piano dia sebb dia nak uji tone suara korang :)

part ni test menari...maaf aku snap dari luar so tak berapa clear...

yesssss time ni mmg best sebb dia bagi lagu Who Run The World by Beyonce, alamak maafkan aku sebb tak ingt sapa nama juri yang buat step choreography tarian nie...serius aku cakap aku nervous sngt time ni...counting aku kelaut haha...

orang tu dah suh masuk aku plak masih feeling2 catwalk atas pentas :)

Result audition : aku tak dapat (sedih~) mungkin sebb aku terlalu cantik untuk menari dengan mereka semua so tak layak...haha matilah kena pijak kang, tapi @phet mmber aku tu dapat ok, tapi bagi aku phet mmg layak dapat sebb dia menari sngt flawless :)

bagi aku dapat tak dapat itu belakang cerita yang penting aku ada pengalaman audition fuhh, baru aku tahu mcm mana rasa dan feel orang g audition nie, serius bukan semudah yang korang sangkakan ok :)

skang ni mereka dah start practice dari awal bulan satu lagi so apa pun jangan lupa saksikan persembahan mereka bulan 2 nanti :)

sekian~

5 comments :

KKTG said...

best kalu dpt join cuci musical nie. Mrk semua pro dlm buat kerja..

[PCL] said...

ada bakat jgn dipersiakan...gud luck, salam singgah sini.

Kifli Mally said...

@KKTG yes indeed mmg best, tapi tu r mmber aku cakap sngt exhausted training dia...

Kifli Mally said...

@[PCL] thanx for ur encourage :)

cantekk said...

ok letteww
kira brani la sahut cabaran..
takpe, amik pglman