Gambar (LIVE) : Polis selamatkan kanak-kanak perempuan jadi tebusan

hye uols,

ok i admit that back few days i was away and quite busy, so kali ni aku balik dengan cerita sedikit panas...aku bukan nak jadi reporter ke apa ker? sebb itu bukan cita cita akak pun ok...aku just nak conclude apa yang terjadi pagi semalam...

sure korang ada dengar cerita atau berita TV3 dimana ada orang kurang siuman berbogel ugut bunuh budak 10tahun kan? kalau uols tak taw, uols semua kategori SEDIH~ haha

cerita nya bila aku dan kawan tkg lain nak lunch kat kg baru, sampai je kat kg baru terus jamn as usual, lepas tu ada nampak kereta polis and ambulans park kat tepi rumah

then kawan aku pergilah siasat...siasat punya siasat rupanya ada kes siap Mazidul Akmal Sidek berada ditempat kejadian..

"uols, ada jantan tu lari bogel satu kawasan ni lepas tu orang awam pukul terok punya sampai mamat bogel tu terus masuk rumah makcik ni then terus acu pisau kat leher anak makcik tu.."

ok dari situ aku sendiri nak g menyibuk ala2 reporter smbil bawa pass ko mampo?

pakcik cameraman ni baru sampai tapi dia sendiri tak tahu cerita, apa lagi aku pun bercerita pjg lebar bagi pakcik ni faham...bangga kejap~

ini rumah mangsa jenayah tu berlaku...

salah seorang kakitangan HKL bagi ubat pelali kedalam air sebelum bagi kat mangsa, tapi masalahnya si mangsa tak nak minum dan yang penting time ni jarum tu tu patah yer...nervous ye abg? takpe2 buat slow2...

pegawai polis yang datang membuat liputan...agak ramai juga la...

ko sendiri bayangkan betapa lamanya mereka semua nak pujuk suspek untuk menyerah diri tapi gagal ok, even sebelum tu girl friend suspek sendiri pun tak berjaya nak pujuk..so aku pun tak tahu mcm mana dengan air mineral yang di isi ubat pelalu tu sama ada berkesan atau pun tak? tapi kalau dari kol 10am smpi kol 4.10pm maksudnya cara tu tak bagi kesan kat suspek lah kan..

at the end polis terpaksa lepaskan 4 das tembakan, sebb dah tak boleh nak buat apa2 dah kot, tapi rasa sedih tu tetap ada yelah orang tu dah lah kurang siuman ntah dia sendiri pun tak tahu apa benda yang dia buat tu...last skali mati sia2 je kena tembak dengan polis...

tapi part yang aku rasa kecewa sngt bila kejadian pertama tu berlaku, dah ko nampak dia berlari bogel pada awalnya ko bagi lah dia baju ker kain pelikat ker untuk tutup kemaluan dia kannn...ini tidak yang korang semua g bantai dia smpi dia naik angin pasal pe plak? tu lah orang melayu sikit2 nak terus guna kekerasan...

tak kisah lah kalau aku tak tahu cerita sekali pun tapi perluker ko nak guna kekerasan segala...???

berita penuh klik SINI

#sekian~

4 comments :

cantekk said...

aku bru bce berita ni kat kosmo ari ni... tak sangka ko ada kt tmpt kjadian kan... sedihnye dgr org kna tembak :( tu la aku rasa mcm tak relevan je, tembak smpai 4 das plak tu..tembak je la kt kaki, lpas tu polis masuk la cpt2 tgkp..hmm kesian gak budak tu,,trauma dgr citer..

cik Nemo said...

Tahu pasal cerita ni, takutnya la..

eh dia tak siuman? Tapi ada gefren? Konpius.

suezen said...

lor..tu ka cerita penuh nyer....hurmmmmm

Lucy Saputri said...

makcik bogel