Jan 6, 2012

Makan Carl's Jr.® Tengok The Darkest Hour (Review)

hye uols,

ok semalam status BB fahmey "apa movie best ek?" so aku pown sahut status dia tu dengan cerita "The Darkest Hour" pantang tol budak tu kalau aku dah bagi suggestion terus dia ajak aku g tengok dengan EJ

so weols pun g lah menapak dalam kol 5PM movie tu start, skali dah smpi sana dah siap beli ticket bagai baru lah aku teringat yang aku ni tak tengok lagi Mission Impossible Ghost Protocol tu...hurm takpe rezeki takde lagi kannnn~

eh agak lama juga la aku tak tengok wayang ni...tapi ok lah kan hari rabu kira tiket wayang murah gak :)


tapi sebelum nak g tengok wayang harus isi perut dulu kannnn...kalau tak meraung pula perut dalam cinema kang...

so weols decide nak melantak Carl's Jr, lagi satu senang skit nak g cinema takde lah rasa malas sngt lepas kenyang tu...

bersama EJ

inilah dia Fahmey, thanx to fahmey sebb belanja weols :)

last but not least sure lah tuan tanah punya pic kena ada dalam blog ni kan :) hidung adik makin kembang...huhu kembang kuncup kembang kuncup

burpppp~ alhamdulillah bila perut dah kenyang baru senang hati nak tengok wayang kannn so weols pun masuk layan cerita yang dikatakan gempak ni...so ini kesimpulan cerita yang aku buat :

cerita dorang ni lebih kurang 4 orang remaja yang fight balik alien yang try conquer dunia dorang, dan sebb alien datang nak conquer bumi sebb nak amik hasil dalam kerak bumi, dalam ramai2 manusia kat muka bumi ni hanya dorang je yang terselamat kat Moscow so dalam pengembaraan dorang ni dorang kena fight menatang tu untuk smpi ke tempat dimana ramai lagi yang terselamat dari serangan alien tu...

yang tak tahan alien ni halimunan sebb perisai dorang diperbuat dari tenaga elektrik, yang penting kehadiran alien yang halimunan tu boleh dikesan melalui elektrik, kalau ada elektrik maksudnya adalah si lahanat tu...

yang penting ada beberapa group askar yang fight menatang ni dengan senjata tip top

aku tak leh terima bila mereka berempat ni kehilangan kawan masing2 sedih taw uols, aku sayang kawn aku dan kalau boleh tka nak kehilangan mereka :)

ko tengok kucing tu siap kena balut dengan lampu hari raya semata2 nak kesan kehadiran alien tu haha comel sungguh :)

Dari 10 aku bagi lah 3 haha sebb jalan cerita yang tak berapa nice :)



ok daaaaaaaaa~

2 comments :

cantekk said...

i da tgk MI4!!!!! best!!!!
hihi..midnite lg uols...
tp amazing,,tak rasa ngntuk tak rasa ttggu2 bile citer ni nk abis...

*darkest hour ok tak?

Kifli Mally said...

@cantekkbiasa je uols citer tu :( tak berapa nak menarik sngt...