Ini bagi mereka yang mementingkan Pakwe/makwe

hye uols,

Pada satu hari mat menaiki motosikal berseorangan , tibe2 motosikal yg di naiki rosak dan dia berhenti di tepi jalan yg sunyi . Mat buntu dan segera mendapatkan bb nye . Dia segera menghubungi org kesayangn nye

Mat. : helo syg
Awek: ye knape tipon tgh mlm ni?
Mat. : moto abg rosak la syg
Awek : la yeke . Kesian syg tu la laen kali check dlu moto tu sblom jalan
Mat. : erm yela:( dtg jempot abg boleh tak??
Awek : xbole le . Parents I xbg kua mlm . Sorry eh
Mat. : yela :'(

Mat buntu sbb aweknya tidak dpt tlg . Tbe2 sahabat karib mat calling..

Mat: helo aqib
Aqib: woi mne lu pegi ha , bile mau lepak2
Mat : aku xdpt lepak la , moto aq rosak
Aqib : kt mane rosak ? Knape xroger kt aq . Ape gne mmbe adoiii , ko tgu situ aq dtg skrg
Mat : ok2 :D

----------------------------------------------------------------------------------------

ok so apa yang korang dapat dari dialog di atas? aku pasti sure sesetengah orang dah lalui sama seperti jalan cerita diatas tu, betul tak? sapa pernah sila like :)

tapi kebiasaan lelaki yang akan selalu terkena walau apa pun yang terjadi korang tak boleh nak tinggalkan kawan baik korang demi couple yang korang sanjung tu sebab satu hari nanti karma akan kena balik kat korang, time senang nikmat memang bersama dengan kekasih masing2

akan tetapi susah senang sentiasa diharungi bersama dengan rakan baik kerana perhubungan sebegitu kekal selamanya,

aku ada kawan macam tu, kami memang rapat dan memang semua aktiviti kami semua mesti bersama tapi part yang tak best tu bila member aku sorang ni dah ada couple dah dia mula jarang communicate dan lepak dengan member yang lain sedih siak~

bila dia dah putus dengan kekasih hatinya tu baru dia start rapat balik dengan kita orang, kawan tetap kawan walau apa pun yang terjadi...

p/s : biasanya kalau gegurl minta tolong boboy mampu je tolong tunaikan, tapi bila boboy nak minta tolong gegurl dah start berikan 1001 alasa...

#sekian~

3 comments :

Mr feckry said...

haha..ini perkara biasa bro..tapi kalau awek datang rescue dengan bapa die, itu adalah calon lu

Kifli Mally said...

@Mr feckry tahu takpe :)

MUHAMMAD.ZAHIRUDDIN BIN ABDULLAH/MAULA RAHAIRUDIN said...

bagi aku la kan..ada awek mcm 2 lbh baik aq putuskan aja...kawan selalu disisi semasa senang n susah 2 nama nya sahabat sejati tp awek td maybe suka kita hnya bila semasa senang aja..time susah? emmm boleh jalan la bkn nk tlg kita..just pendapat aq jew ok