merokok dan perokok tidak akan pernah menang (Yassin)

hey u, yes i mean u...
hye uols,

kali ni ntah keberapa kali dah aku buat entry tentang tak sukanya aku pada rokok, yucks mereka yang merokok nampak gross and tak menarik perhatian langsung,

memang ada sesetengah orang yang merokok tu nampak cool sebb dia handsome tu pun nasib baik sebb ko ada paras rupa, kalau ko takde paras rupa so macam mana, dah lah muka ko macam rumah terbakar lepas tu ko merokok grrr nak je aku sumbat 10 tan rokok kat mulut ko tu...

aku handsome sbb tu aku merokok nampak lagi cool,

memang ko nampak cool tapi masalahnya ko membuatkan orang yang tak suka akan asap rokok meluat nampak dengan muka ko tu, sure orang yang merokok ni mulut ko busuk seumpama lorry alam flora yang ari2 dok angkut sampah..betul tak?

oleh yang demikian akak sendiri nak umumkan dimana perokok perokok di luar sana memang tidak akan menang smpi bila2 pun, serius aku katakan kalau korang tak berhenti merokok dari skang ni sure ko akan nyesal satu hari nanti,

ko gelak yes gelak lagi aku nak tengok smpi takat mana ko nak gelak bila ko kena penyakit paru paru, aku respect kat ayah aku sebb dia dah berhenti merokok bila kawin dengan mak aku, tu pun mak aku sound "abg tak berhenti merokok kita tak payah kawin" haha terus ayah aku quit dari career dia sebagai seorang perokok...

dah lebih kurang aku nampak mereka yang kuat merokok ni...



tapi apa pun aku bangga dengan housemate aku yang dah berhenti merokok kat depan aku, aku ugut kalau aku nampak dia merokok aku akan roger kat someone, ok lah tu dari dia terus merokok kan dan aku tahu dia seorang perokok tegar tapi apa yang pasti dia sure merokok kat luar, takpelah at least dia kurang kan tabiat merokok dia tu :)

p/s : tak salah korang belajar untuk berhenti merokok sekarang sebelum terlantar tenat di atas katil :)

#sekian dari budak yang anti rokok :)

3 comments :

cantekk said...

same la dgn kite =D

mmg mympah sgt. kdg bile lepak mamak tu, mamat meja blkg ke sblh ke punye asap rokok pegi kt kita...mmg cilake. trus pindah meja. n org isap rokok ni bajet kacak ke, ee...bau molot tak gosok gg pagi2 bole tahan lg, at least tghri2 skit da ilang...tp rokok??? kekal oke. kecuali la setiap kali lpas isap rokok tu mgamalkan pjagaan yg rapinye. tp, ada ke masalahnye????

eh pjgnye aku tulis...=D hahaha

RazFiRa said...

btol.. bau perokok sangat busuk walaupon dah pakai perfume sebotol..

lagi satu mereka selalu disisihkan.. semua org akan menjauh drpd mereka...

itupon diorang tak sedar lg.. hahaha

Kifli Mally said...

@cantekk amboi bukan main marah lagi korang ni :)