Jun 29, 2012

Tutorial : Wireless UNIFI tak dapat dikesan dalam WIRELESS NETWORK CONNECTION (Problem Solve)

hey uols,

maybe this gonna be my short entry on how uols semua cari penyelesaian bagi mereka yang ada masalah tak boleh nak detect wireless tu pada wireless network connection. Korang pernah tak alaminya macam mana yang aku maksudkan :)

Bila korang dah on wireless laptop and so sudden nama wireless korang takde dalam wireless network connection, so kat bawah ini ada jalan penyelesiannya simple korang just perlu ikut turutan yang telah disediakan aku siap print screen gambar untuk korang lagi.

1) Login to http://192.168.0.1/ via a LAN cable.

Username: admin
Password: telekom (the password could be blank) // kalau laptop aku password takde so just boleh proceed login

2) Click "Wireless Setup" on the left-hand menu.

3) Click "Manual Wireless Connection Setup" button.

4) Go to "Wireless Network Global Settings" section.

5) Untick "Enable Auto Channel Selection" checkbox.

6) Set the "Wireless Channel" number to 11.

7) Click "Save Settings" button.
selepas korang dah save setting tu semua, korang pergi klik Reboot seperti dalam anak panas diatas, dan router korang akan reboot secara automatik. Selepas itu korang pergi refresh pada wireless network connection korang sure korang akan nama wireless korang

kiflimally@unifi meriah ke tidak? haha

#sekian dari budak UNIFI

6 comments :

zety said...

kira macam kita setting balik semula eh?

Kifli Mally said...

@zety boleh dikatakan YA, sebab aku rasa dia reboot balik semua setting yang tak berkenan hanya untuk memastikan kita boleh detect wireless UNIFI :)

Mah@Mahu said...

Classs leh jadi blogger tegar lah lepas ni dah guna Unifi ni kaedahnya.. harus masuqq lah kau kan heheheh tahniah..

Kifli Mally said...

@Mah@Mahu isk isk :)

dada24 Xu said...

kate spade handbags
new balance shoes
ferragamo outlet
burberry outlet canada
ralph lauren outlet
coach purses on sale
nike free 5.0
true religion jeans outlet
discount nike air max
instyler max
reebok shoes
fitflops
supra outlet
cheap nfl jerseys
polo ralph lauren outlet online
burberry outlet stores
moncler jackets
nike cortez white
armani exchange
ghd
ugg boots
nhl jerseys wholesale
coach factory outlet online
north face uk
pandora jewelry outlet
louis vuitton uk
white converse
cartier love ring
true religion uk
adidas nmd uk
toms outlet store
yeezy boost 350
lacoste polo shirts
nike air max 95
20160806CAIYAN

pengobatan penyakit liver dengan obat herbal alami said...

Thanks for sharing the information

Khasiat QnC Jelly Gamat
Cara Mengatasi Penyakit Eksim Atopik
Cara Mengobati Alergi Dingin
Obat Paling Mujarab untuk Diabetes
Obat Batu Empedu Alami
PENGOBATAN PENYAKIT AMANDEL
Cara Mengatasi Penyakit Asam Lambung