Muatan Beg lelaki lebih berharga berbanding wanita

hey uols,

sapa sini bawa beg? bengong juga soalan aku ni kan, opcoz semua orang bawa beg ada yang bawa beg besar kecil dan sederhana, ada juga yang pelbagai cara pembawakan beg masing2 ada yang suka sling beg, beg pack, beg jinjing dan macam2 lagi lah.

kalau dah ada beg tu sudah pasti muatan dia ada banyak kan, dan kalau korang perasan zaman millennium ni lelaki pun tak kurang hebatnya gigih menggalas beg sebesar bakul paling menyerlah sekali adek2 dan habang2 yang feeling wanita sekeping kan.

termasuklah aku sendiri kalau korang perasan apa yang ada kat dalam beg lelaki yang besar dan gah tu kan?


seperti yang dilihat kalau dah beg tu sebesar alam takkan pula lelaki nak bawa ke hulu-hilir make up box kan, of course lah tidak yer melainkan ada function sahaja baru lelaki2 yang feeling maskulin ni akan membawa makeup box mereka. Tapi kat sini lelaki biasanya dalam beg mereka akan penuh dengan IT Gadget contoh seperti

IT Gadget : IPAD, TAB, IPOD, notebook, Mp3 Player, PSP, Laptop dan pelbagai lagi
Alat kecantikan : Lip Balm, sunblock, lotion, compact power, deodorant, Wax rambut, towel, chewing gum, perfume dan banyak lagi

serius aku cakap ini bukan main2 ok, sebab itu aku cakap muatan lelaki yang terkandung kat dalam beg mereka adalah lebih berharga berbanding wanita, kalau boleh semua barang yang ada kat rumah selalu je nak bawa kemana2 bukan nak show off tapi kadang itu memang satu kewajipan yang akan membuatkan diri mereka terasa lengkap gituuuuuu~

BRAND & Selesa:

ok pasal brand pula majority hadek2 student yang suka akan beg besar ni SEED adalah salah satu favourite murah pun murah, selesa pun selesa. Sebab aku sendiri ada koleksi untuk Beg Seed bak kata orang Seed tu kalau pakai pergi pasar beli ikan pun nice ok :) yang penting kalau ada 70% discount ko jangan cakap hadek2 boleh borong 5 sekaligus ok

dan brand yang jenis berkulit dan juga buatan dari structure cotton membuatkan lagi si pemakai begitu selesa untuk di bawa kemana2

manakala bagi habang2 dan hadek2 yang dah berkerja tu mereka akan bermain dengan brand yang mahal sedikit seperti Topman, Gucci dan zara. Yes sapa yang tak nak merasa beg branded macam tu kan. So tak sabar nak kerja lepas tu nak shopping beg banyak2 :)

mak hayam pinjam pic ko sat naaaa~ http://fash-un-able.blogspot.com/

KESELAMATAN:

Dalam bab keselamatan actually lelaki lebih merbahaya berbanding wanita, SEBAB APA? sebab mudah kena ragut oleh abang2 jahat diluar sana. Sure lah abang yang jahat sebb kaki ragut kan takkan pula wanita bertudung meragut lelaki MASKULIN ni. Choiii takde maknanya~

Yes lelaki bersifat maskulin ni yang jenis membawa pelbagai barang berharga dalam satu beg besar. Dah lah ditambah dengan IT Gadget plus dengan wallet mereka yang berkepuk2 tu kan :)

mampo?

and even pemain bola sepak terkenal ni pun suka akan beg brand Gucci :) macam sesuatu je kan dia ni haha...

kepada mereka yang pernah terbaca entry Edisi: Terjah Beg pada entry post yang lalu aku ada terjah beg kawan aku gegurl dan korang boleh tengok lelaki dan wanita sapa lagi membawa barang berharga gituuuuu :)

#sekian dari budak suka beg besar



-psssst jangan lupa usha pic kat bawah ni ok barang baik punya-



4 comments :

cantekk said...

senang bwk beg beso ni, campak je segala...tgk2 kawan kita pon nk tumpang brg kan, td kmain ngate kata leceh bawak beg lah ape lah =D

*lama uols tak masuk sini. kita dah takde blog. haha

Kifli Mally said...

@cantekk haiyoooo mana blog uols pergi, kecik ati taw :)

Anonymous said...

tp kebanyakanyya to mmg ke arah yg x bole blah,..mcm penulis blog ni jugak!ha ha ha INSAFLAH!

Kifli Mally said...

@Anonymous doa doa kan lah yer :) hahaha