Raya ke 4 beraya dalam lift



hey uols,

how's your raya guys? mine just ok jer sebab tak dapat beraya kat kg kan so suasana raya tu kurang sedikit, but not to worry cos kat KLANG still got my papa and 2 of my siblings.

seperti biasa aku kalau bab-bab beraya ni semua kalau boleh nak simple dan ala kadar je aku tak suka berlumba2 untuk show off my baju raya even baju raya tu i borrowed from my housemate. He got like over 5 pair of baju melayu so dia dah suruh pakai kita pun ikut sahaja kehendak beliau.

wey ni aku citer dari Raya pertama dulu taw pasal tersekat dalam lift kejap lagi aku goreng kat korang ok. Kalau ok hidu bau ketiak sendiri haha.

kenal kan my Papa Mr. Mally tengah rancak berborak pasal hal orang tua, aku tak boleh nak sampuk sebab aku masih muda lagi haha. *Verangannn~ My mum Pn Hjh Norbaya beraya kat Sabah dengan my adik bongsu :)

my 2nd Brother Ghazalie Mally, bakal cikgu sejarah haha sure kalau dia dapat tahu pasal blog ni confirm dia akan mengamuk gila. Oh yer my sister ada kat dapur tengah tolong my untie siapkan menu raya.

last but not least the owner himself androgyny of Kifli Mally. Gambar time nak pergi beraya kat rumah untie aku kat depan rumah tu je :)

ok the end of part 1 raya aku yang sangat boring, dan berikutnya lah raya ke 2 dan ke 3 tu semua aku banyak pergi beraya bersama dengan TKG Crew saja. Manakala raya ke 4 aku beraya area rumah kat cheras ni jer dan dari situ bermulanya beraya dalam lift haha.

Dalam apartment aku ni ada 19 tingkat.

contohnya aku Tinggal di blok B dan kawan aku ajak datang beraya ke blok A, so lepas menderu azam maghrib aku pun bersiap ala kadar sebab nak datang makan je kot. Selepas itu sampai di bawah blog A aku terus masuk ke dalam lift bertemankan 2 orang untie.

untie 1 : Tingkat 9
untie 2 : Tingkat 11
saya : Tingkat 19

bila smpi je kat tingkat 9 untie pertama dah keluar, bila tutup je balik pintu lift tu terus number pada butang tu hilang. So aku dan untie kedua tu dah start cuak. Paling ketara untie tu lah dia punya menggelupuh memang tak hingat dunia, nak ku sepak je bagi dia diam kejap.

tersekat pada tingkat 9

tanpa buang masa aku tekan lah button emergency tu lama juga baru ada security datang dan lepas tu dia cakap dalam 1/2jam baru dia akan datang selamatkan weols. Fuh~ lama tu so time tu mula lah aku fikir yang bukan, macam mana kalau lift ni terus jatuh, tiba2 takde bekalan elektrik mampos aku dibuatnya,


dan apa yang pasti kejadian stuck dalam lift ni sama macam dalam cerita DEVIL ouh sungguh mengerikan tiba-tiba pula aku terfikir kalau untie tu naik meroyan dan bunuh aku tak ke pasal aku tak sempat nak pergi beraya kat rumah kawan aku tu.

gambar ni aku snap curi dengan pantasnya, time dia tengah diam buat kerja membelek resit top up yang dia baru buat kat kiosk bawah apartment. Bagi kepercayaan dorang kalau benda yang terjadi sekali pada mereka terus dorang akan pergi magnum atau 4D untuk beli number ekor. Pada kebetulannya pula didalam lift tu terdapat 2 number 4 digits confirm aku rasa dia dah pergi beli. Tak kesah lah untie yang penting ko bahagia :)

selepas 1/2 jam berlalu baru lah datang orang yang incharge tu buka pintu lift dan kami terus ke tujuan masing2. Tak pernah merasa stuck dalam lift selama 1/2 jam, dan bagi aku oklah tu sebb hanya kami berdua cuba bayangkan kalau kami ber 5 dan siap ada budak kecil lagi bukan kah itu lagi membahayakan? haish macam-macam

#sekian alhamdulillah takde pape yang berlaku :)

2 comments :

jal said...

nyaris tak kena tangkap basah je dengan auntie tu kan, haha kadang2 bahaya gak kalau lif sangkot macam tu, ruang oksigen dah la kurang.

Kifli Mally said...

@jal alhamudlillah so far takde lah stuck lama tu pun nasib baik kami berdua je :) klu ramai2 confirm dah gelabah